Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 22-12-2013, 05:20 AM   #31
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: Mac Pro

I dalje, i opet ide mlacenje prazne slame, a sustina je vrlo jednostavna.
Da suludo je za ovo dati 4000, kao sto je suludo dati i za cipele 1000, eventualno rucni sat 10 000 ili bocu vina 1000.
Dali se prodaju cipele od 1000 evra? Da. Satovi od 10 000, da. Vino od 1000, da!
Idite na Apple sajt i objasnite im da su budale zato sto proizvode ovako nesto. Da i pustite im Bad Copy spot, bice ih verovatno sramota i zatvorice firmu sa najvecim rastom u IT svetu poslednjih 5 godina. A vama ce biti zahvalni sto ste im otvorili oci.

Last edited by LACKY; 22-12-2013 at 05:26 AM.
LACKY is offline  
Old 22-12-2013, 06:08 AM   #32
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

LACKY, zasto se nerviras? Opusti se malo..tebi je ovo ''Rols'' tehnologije i racunara, kraj svijeta, apsolutno logicno i nenadmasno - SUPER, ima onih kojima nije. I sta sad, svadjati cemo se? Nema potrebe. Svako ima pravo da misli sta hoce..Samo prihvati to da tvoje misljenje ne mora voljeti cijeli svijet, kao ni nicije drugo, i to je to.
Sky Net is offline  
Old 22-12-2013, 06:40 AM   #33
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Nesto ja ne kapiram u ovoj prici.

Da imam puno para dao bi LADNO 10 soma za sat. Obozavam satove. Ma dao bi i 20 soma. Jer mislim da je to remek delo. Da je umetnost.

Jel to znaci da sam lud?

Verujem da bi neko od vas (da ima para) dao 50 soma na nova kola. Ili na bazen za kucu.
I bio bi isto neshvatljiv meni koliko sam njemu ja.

Gledas to iz ugla srbina koji NEMA PARA. Da, naravno da moze jeftinije a bolje.

Oni ne prave to za nas. Prave za ljude koji normalno zive i koji nece uopste da se upustaju u diskusiju dal hekintos radi bolje, nece da se muce sa instalacijama krekovanih programa vec hoce da imaju uber kul kompjuter za fb yt i slicno i spremni su da plate taj novac.

Ja u tome ne vidim ama bas nista lose.

Imam komsiju koji glanca svoj auto svaki dan, neki opel star momacki mnogo, ali njemu je to najbolji auto na svetu on uziva u svakoj voznji sa njim. I ne smeta mu sto trosi brdo benzina i sto su delovi teski za naci. Ne smeta mu ni sto nije brz.

Fetis nema cenu.
darkstar is offline  
Old 22-12-2013, 02:52 PM   #34
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Oni ne prave to za nas. Prave za ljude koji normalno zive i koji nece uopste da se upustaju u diskusiju dal hekintos radi bolje, nece da se muce sa instalacijama krekovanih programa vec hoce da imaju uber kul kompjuter za fb yt i slicno i spremni su da plate taj novac.

Ja u tome ne vidim ama bas nista lose.
Naravno, nema u tome ničeg lo?eg za firmu Apple. Lo?e je samo za civilizaciju.

Sve te firme koje imaju rast su ustvari proizvođači đubreta. Hoću da ka?em, svi ti dizajnerski proizvodi koje Apple, Samsung, HTC i slični naprave, u roku od dve-tri godine zavr?avaju na otpadu. Ne zato ?to su se pokvarili, niti zato ?to vi?e ne mogu da slu?e svrsi, nego prosto zato ?to vi?e nisu kul.

Nikakve veze Apple nema sa Rols Rojsom, po?to je RR Phantom V jo? uvek statusni simbol, a statusnog Mac-a G4 se vi?e niko ni ne seća.

A to za normalan ?ivot... normalan ?ivot je onaj kojim ?ivi ogromna većina stanovni?tva planete, onih ?est milijardi van Evrope, Severne Amerike i par azijskih ostrva. Za tih ?est milijardi ovo je čista dekadencija, koja će pritom da zavr?i na liniji za recikla?u čim Apple izbaci novu revolucionarnu ma?inu u obliku lopte.

Pozdrav,

Vasa
Old 22-12-2013, 03:28 PM   #35
spdif
Banned

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Uvek se moze kupiti za mnogo mnaje para automobil korisniji pa i bolji od Rolsa. Ali oni koji voze Rolsa to nezanima.
pc i mac nije isto ko rols i golf iv....
pc i mac u sebi imaju istu kvalitetu materijala....dok rols i golf to nemaju...
sat od 10000$ kosta toliko vjerovatno jer je zlatni ili ima neke dijamante po sebi koji vrijede 10000$...
cipele od 1000$ kostaju toliko jer su vjerovatno od krokodilske koze koja vrijedi koliko vrijedi..
tako da ta uporedba ne vrijedi....
apple prodaje SAMO ime, dok rols prodaje i kvalitetu
spdif is offline  
Old 22-12-2013, 03:51 PM   #36
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
naravno, nema u tome ničeg lo?eg za firmu apple. Lo?e je samo za civilizaciju.

Sve te firme koje imaju rast su ustvari proizvođači đubreta. Hoću da ka?em, svi ti dizajnerski proizvodi koje apple, samsung, htc i slični naprave, u roku od dve-tri godine zavr?avaju na otpadu. Ne zato ?to su se pokvarili, niti zato ?to vi?e ne mogu da slu?e svrsi, nego prosto zato ?to vi?e nisu kul.

Nikakve veze apple nema sa rols rojsom, po?to je rr phantom v jo? uvek statusni simbol, a statusnog mac-a g4 se vi?e niko ni ne seća.

A to za normalan ?ivot... Normalan ?ivot je onaj kojim ?ivi ogromna većina stanovni?tva planete, onih ?est milijardi van evrope, severne amerike i par azijskih ostrva. Za tih ?est milijardi ovo je čista dekadencija, koja će pritom da zavr?i na liniji za recikla?u čim apple izbaci novu revolucionarnu ma?inu u obliku lopte.

Pozdrav,

vasa
amin!
BlasterMaster is offline  
Old 22-12-2013, 05:28 PM   #37
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by vasko View Post
Onaj ko vozi Rolsa zna da pise negaciju odvojenu od glagola.
Au kakva zustra rasprava...

Dajte neki trik kako da smiksam za 10 minuta pesmu od 30 kanala i da zvuci sveCki, sto trosite pixele na ekranu bistreći politiku Applea?

MAC je MAC i nikad nece biti PC. Uvek je kostao vise i imao svoju potrosacku grupu. Ne razumem ovakve diskusije, kao - sto da kupim mek kad mogu da kupim - motokultivator ? Pa imate i mobilne od 1000e, a realno - nikad nece ni blizu prici nekom 12 core Xeonu, a kostaju koliko i jedan takav CPU... Glupo bi bilo da na svetu postoji SAMO PC. Evo najavljuje se "rivajv" i Commodorea, rade nekakav intel-bazirani kompjuter, upakovan u kućište starog dobrog "debeljka" i Amige i verovatno neće koštati kao standardan PC, biće skuplji, a biće verovatno slabiji od opšteprihvaćenog standarda za PC i i7 jezgra... Naravno, ima i svoj OS - Workbench 4.

Apple prodaje ime i tradiciju, OS i jos po nesto. Da li ce poceti da propada, videcemo, za sada im ide sasvim ok i dok je tako, nece nista menjati. I na trzistu gadgeta imaju brojne konkurente sa mnogo jacim resenjima, razne kineske doppelgangere, pa se i dalje drze. (ameri za PC takodje misle da je to samo jos jedan "kinez", mozda ujka Sem podrzava medijski takvo misljenje, pa Apple tamo cveta kao brend) Kad krenu kola nizbrdo, verovatno ce praviti neku novu poslovnu politiku, a do tada - ko voli nek izvoli.
psionic is offline  
Old 22-12-2013, 05:33 PM   #38
dlukace
Member

Replika!
Te?ko je biti pametan ili objektivan u ovakvim raspravama pa je ponekad svoje mi?ljenje najbolje zadr?ati za sebe,ali jedno znam...mac je dizajnerski uvijek hrabro i nadahnuto dizajnirao svoje uređaje,pojednostavnjivao je sami software da bi ljudi ?to lak?e radili s njim i trudili se da svojim rije?enjima budu uvijek korak ispred ali...u par članaka sam vidio drugu i siroviju realnost,da ljudi u Kini i drugdje pucaju kao keks i oduzimaju si ?ivot ba? u appleovim tvornicama gdje ih jabuka plaća bijednih par dolara na dan,vidio sam nove iMacove kako im je ekran nakon samo par dana oti?ao u k.... pa do ostalih gluposti koje se ne bi smjele događati jer im uređaji ko?taju puno,previ?e...
Kad ima? puno para trebao bi svejedno biti objektivan i realan pa prije svake kupnje vidjeti ?to ti stvarno treba a ?to ne,a sve ostalo je kur.... samo da bi se ponekad pohvalio pred prijateljima i klijentelom jer je to "najbolje,bez premca,a sve ostalo je k...."
Osobno posjedujem ruDaw one i imam ga već par godina,radio muziku,surfao,zalio ga klinac i ?ena prevrnula,bio u svakojakim uvjetima i dan danas(da pokucam u drvo)radi,a ko?tao me 500-injak eura!
Da imam milion eura opet bih si uzeo najnoviji ruDaw samo najjaču ma?inu iz ponude i mislim da bih trebao biti zadovoljan,a umjesto jabuke naljepio bih kru?ku i stvar rije?ena!
dlukace is offline  
Old 22-12-2013, 05:37 PM   #39
spdif
Banned

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Au kakva zustra rasprava...

Dajte neki trik kako da smiksam za 10 minuta pesmu od 30 kanala i da zvuci sveCki, sto trosite pixele na ekranu bistreći politiku Applea?

MAC je MAC i nikad nece biti PC. Uvek je kostao vise i imao svoju potrosacku grupu. Ne razumem ovakve diskusije, kao - sto da kupim mek kad mogu da kupim - motokultivator ? Pa imate i mobilne od 1000e, a realno - nikad nece ni blizu prici nekom 12 core Xeonu, a kostaju koliko i jedan takav CPU... Glupo bi bilo da na svetu postoji SAMO PC. Evo najavljuje se "rivajv" i Commodorea, rade nekakav intel-bazirani kompjuter, upakovan u kućište starog dobrog "debeljka" i Amige i verovatno neće koštati kao standardan PC, biće skuplji, a biće verovatno slabiji od opšteprihvaćenog standarda za PC i i7 jezgra... Naravno, ima i svoj OS - Workbench 4.

Apple prodaje ime i tradiciju, OS i jos po nesto. Da li ce poceti da propada, videcemo, za sada im ide sasvim ok i dok je tako, nece nista menjati. I na trzistu gadgeta imaju brojne konkurente sa mnogo jacim resenjima, razne kineske doppelgangere, pa se i dalje drze. (ameri za PC takodje misle da je to samo jos jedan "kinez") Kad krenu kola nizbrdo, verovatno ce praviti neku novu poslovnu politiku, a do tada - ko voli nek izvoli.
mac je bio mac kad je bio na PowerPc arhitekturi... i kad je ta arhitektura bila u prednosti nad x86....
sad je mac nista drugo nego pc upakovan u TURBINU
samo njegovi useri to ne razumiju..
i to je dokaz koliko su paglu...

Last edited by spdif; 22-12-2013 at 05:40 PM.
spdif is offline  
Old 22-12-2013, 06:33 PM   #40
alen
VIP Member

alen's Avatar

Naravno da ima i toga,uz sve civilizacijske zasluge Jobsa i ekipe iz garaza Silicijumske doline,danasnji Apple zasigurno jos uvek naplacuje stari imidz u ovoj sveopstoj trzisnoj dzungli,neko malo ranije rece agresivnim marketingom.Pa kakav drugaciji danas i moze imati smisla i biti u svojoj svrsi,mozda samo inteligentnije upakovan,uz retke izuzetke,svaki veliki marketing je danas po prirodi agresivan.Apple jos uvek ima stari imidz,a to se placa,neulazeci dublje u filozofiju profita vs dobrobiti covecanstva.Ljudi koji imaju novac vise ga 'cene' od onih koji ga nemaju.Debelo poverenje moraju imati u to u sto ulazu.I to mnogi brendovi danas jos uvek koriste a oni koji imaju pare vole da "placaju" ...to je jednostavno tako
Moram malo napraviti offtopic i prepricati anegdotu od pre nekih 15tak godina,jos sam klinac bio i dugo mi je trebalo da shvatim neke stvari,jedan ugostiteljski objekat na limanu u Novom Sadu je tada medju prvima u gradu imao Bose audio sistem koji je tada bio za duboko postovanje.Igrom slucaja moj rodjak koji je bio prijatelj sa vlasnikom lokala,upoznao se sa lokalnim likom koji je pravio hand-made drajvere i zvunike,ono top klasa,ljudi mu donosili nove drajvere na 'nasviravanje' bla,bla,uglavnom je bio lik koji je u prici a mozda i za pravo mogao bilo koji zvucnik ili audio sistem da namunji i da radi bolje od bilo kojeg "fabrickog".Rodjak je nalozio gazdu tog lokala da se mani Bose-a(koji je tada bio placen 15tak kila DM ako se dobro secam) i pusti ovoga da mu odradi sistem da mogu svi da legnu na spavanje kad ga cuju.Bilo tada para,i lik je dosao,sa sveskom,krenuo da racuna,preracunava,ja kao klinac tada i rodjak i gazda lokala sedimo za stolom i cekamo da ovaj sve proracuna,dodje i kaze sta i kako.Posle nekog vremena je dosao sa konacnim proracunom,i krenuo u pricu zasto gde sta mora,vuferi,sateliti cuda,muda i tu ga ovaj gazda prekine sa pitanjem koliko ce to da ga kosta...Ovaj drhtavim glasom mu odgovori neku cifru od 2000evra na sta je ovaj gazda rekao:MRS NAPOLJE!!! (nista vise)
Dugo ali bas dugo vremena mi je trebalo da shvatim epilog te price....Da mu je odbrusio cifru od 30soma,bose bi verovatno zavrsio u kanti...Nebitno sta bolje radi

Last edited by alen; 22-12-2013 at 06:44 PM.
alen is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules