|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Tokom miksa...osim stečenog znanja o raznim "pravilima"...treba koristiti i rođene uši...
Ne kažem za sad ovaj slučaj... Ali gooomilu puta okrećem faze na kanalima (instrumentima) na kojima možda i ne bih to inače radio... Čim naletim na "problem" , okrenem fazu, neretko posle sklonim eq...jer shvatim da nije problem u tome.... Jedan od prvih "plagova" koji upalim na mix-u je "phase scope" na i8 na masteru u cubendu... Pa kad god solo na neki kanal ili grupu...ili grupu sa još soliranim nekim kanalom, pa slušam šta se dešava u odnosima... Faze... Priča drugar mrtav ozbiljan, skenjan...o nekoj ribi koju je posle oženio...heheh...i kaže...: "Sve one imaju neku fazu... Faza ova, faza ona... Samo ja nemam fazu... Ja sam monofazan! ![]() ![]() ![]() No valja obratiti pažnju na faze tokom i u celom mixu! ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stereo Mix?? | sira | Gitarska Produkcija | 42 | 11-05-2010 02:20 PM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |