|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ovo je paradoksalno totalno, ja isto to mislim, ali Reaper useri se dice time kako koristi CPU, i svi napadaju kad kazes suprotno, i kazu da je ubedljivo najvise CPU friendly... Sto ja ne mogu da potvrdim... Mozda je CPU friendly za 3 EQ-a, jednu gitaru i glas... Za projekte od 50-60 kanala sa tonom inserta i nije bas, mislim takvo je moje iskustvo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Ja recimo nikada nisam uspeo da shvatim PT logiku u kojoj se SOLO na nekom kanalu ne odnosi na sve sendove (i receive-ove) koji su dodeljeni tom kanalu, a opet gomila ljudi koji su mnogo ozbiljniji od mene miksa u ProTools-u. Presonus Studio je odličan, isto kao i svi ostali DAW-ovi. Najbolji je onima koji odluče da im postane osnovno radno okruženje. Kao nekada, kad si morao da odlučiš da li ćeš da kupiš SSL, MCI, API, Neve, D&R, Soundcraft, Harrison ili Allen&Heath. Pa radiš u njemu dok ti ne dopizdi i ne pređeš na novu platformu. Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 19-11-2013 at 08:04 PM. Reason: slovo K |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Za svaku temu na nekom forumu gde je neko probao DAW X i došao do zaključka kako troši više CPU-a nego DAW Y, postoji druga tema na drugom forumu gde je neko probao istu stvar i imao obrnuto iskustvo.
To sve zavisi, sa kojim pluginom se probava, koja verzija programa (možda je upravo nešto čačkano u kodu što će biti ispeglano u sledećoj verziji), na kakvoj konfiguraciji itd itd. Prilično irelevantna priča, zapravo, jer su razlike danas uglavnom jako male. Ako neko testira i naleti na veliku razliku, to obično znači da postoji neki problem koji treba pronaći i rešiti.
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Haha, i to
![]()
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Prvo ja sam rekao da su takva iskustva na mom sistemu... Drugo, na stranu price kako Daw A moze da potera 5 ili 10 % vise istih instanci nekog plagina od Daw B... Ja ovde govorim o tome da nam mom sistemu u Reaperu, mogu da poteram duplo manje nego li u S1 ili C5... Sto i nije bas zanemarljivo... I da nisam isprobavao jednu verziju Reapera sa jednim jedinim plaginon... Probao sam 5-6 verzija Reaper-a, sa 5-6 razlcitih plugin-a razlicitih proizvodjaca (toliko sam zeleo da okrivim odredjeni plugin za probleme) ali, rezultat kod mene je uvek isti ako na S1 i C5 mogu da poteram 100 instanci, na Reaperu mogu duplo manje, odnosno 50, u mojim knjigama to je prilicno dramaticna razlika... I uvek je skoro proporcionalno... Sve ovo bi imalo smisla da sam ja navijac nekog Daw-a, ali nisam, nisam ljubitelj nicega, najpribliznije savrsenom DAW-u sto se workflow-a tice mi je Reaper, ali to pada u vodu, ako on kod mene ne radi kako treba ... Moj zakljucak je da Reaper nije bas tako optimizovan kao sto se prica... I da Cubase (osim sto je omiljen kod nas) nije bas prevazidjeno djubre kao sto se prica po stranim forumima... A i jos jedan zakljucak, bitan za ovu temu, da Presonus S1 ni malo nije igracka, ima svoje bolesti sto se workflow-a tice, ali je ultra stabilan i optimizovan, i kome workflow odgovara, opusteno moze da se osloni na S1... Ja sam pokusavao ali nisam uspeo da se naviknem na editing u S1, prosto sam u Reaper-u i C5, prilicno brzi, prosto jer mi na S1 treba vise klikova za odredjene operacije gde gubim sekunde, a na veliko i minute rada i gledanja u monitor... Last edited by Jan; 20-11-2013 at 03:45 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Hoću da ka?em, nije jasno ?ta ?eli?, da ti Reaper proradi kako treba ili je imperativ da se stvaraju neki generalni zaključci u vezi Daw-ova i da udarimo po filozofiji. ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Pa znash dushane nemora da znaci da su ribe sa velikim sisama bolje,kad malo bolje pogledash nije sve u sisama..uh off topic..po tvojim postovima rekao bih da si psiholog,jedino sam cuo sestru da tako opisuje i analizira..jbg ali ja se i dalje slazem sa jan-om..meni je ardur takodje bolesno zahtevan..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Zar ne zna? da psiholozi skoro uvek misle da je sve u sisama?
![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Presonus Studio One Pro.v1.5.0 mania | shigumicu | Audio Software | 23 | 17-01-2011 04:05 PM |
Presonus studio one Pro | Inovative_kg | Audio Software | 9 | 27-12-2010 05:27 PM |
Presonus 24.4.2 studio live | Hepek | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-02-2010 08:53 AM |
Presonus Studio Live? | Hepek | Computer Hardware | 0 | 21-01-2010 01:25 PM |
Presonus Studio One Demo !!!! | InsaneEyes | Audio Software | 34 | 11-11-2009 09:46 AM |