Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-05-2014, 07:58 AM   #91
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: Presonus Studio One 2.5

Idvi je u pravu. Rada sa midijem nema bez CuB-a. Ali, audio je odlično rije?en u SO. A, koliko sam čitao, biće jo? bolji. Uskoro.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2014, 05:18 PM   #92
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Idvi je u pravu. Rada sa midijem nema bez CuB-a. Ali, audio je odlično rije?en u SO. A, koliko sam čitao, biće jo? bolji. Uskoro.
Evo zvanicno, najvise sto mi nedostaje je screen panning na srednji klik kao u Cubase-u Ja ne hajem za midi toliko
Jan is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2014, 09:41 AM   #93
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

DAW-glazbeni sekvencer-ili digitalni audio editor softvera, za dodavanje ili mijenjanja glazbene notne podatke..otprilike definicija DAW sekvencera.
Dakle ako se proizvod prodaje pod tim sloganom u kompletu..onda je One..u najmanju ruku polu proizvod.
Ima audio editora (vi?ekanalnih) fenomenalnih ćak i zapanjujuće dobrih..evo sjetih se jednog (onako bezveze) WavePad.
ALI dobrih DAW-sekvencera... da je sve u jednom kao CUB, Logic malo..skoro pa jo? manje.
E zato me One razočarao..naj jednostavnije radnje koje bi trebale "?ljakat" ovde ni u tragovima. Ma boli me...?to ima savr?eno ovo ili ono kad uradim naj jednostavniju radnju a on mene izbaci (da prostite) sranje..onda je i on za sada za mene sranje.
Napominjem da mi nije do polemike nego jednostavno pop..kad ga se uspoređuje sa Cubom kao da uspoređuje? crno beli TV sa kolorom koji ima i daljinski.
Old 01-06-2014, 09:52 AM   #94
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Ti onda koristi FL kao sekvencer

Sent from my Desire HD using Tapatalk
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2014, 10:08 AM   #95
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
Ti onda koristi FL kao sekvencer

???
Stvarno ???. O cemu mi to pricamo
Old 01-06-2014, 11:06 AM   #96
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
E zato me One razočarao..naj jednostavnije radnje koje bi trebale "?ljakat" ovde ni u tragovima. Ma boli me...?to ima savr?eno ovo ili ono kad uradim naj jednostavniju radnju a on mene izbaci (da prostite) sranje..onda je i on za sada za mene sranje.
Napominjem da mi nije do polemike nego jednostavno pop..kad ga se uspoređuje sa Cubom kao da uspoređuje? crno beli TV sa kolorom koji ima i daljinski.
Ni ja vec 10-tak godina ne koristim Acid (program ) zato sto mi je govance za 99% stvari (ne racunajuci suvu manipulaciju loop-ovima) i zato sto je u ozbiljne svrhe danas, pored ozbiljnog softvera, neupotrebljiv pa ga prosto ne koristim i end of story.

Covek kod koga sam u studiju trenutno obilato koristi Studio One (pored Pro Tools-a) i zaradjuje od njega za zivot...problema sa Midi-jem ima, ali nisu neresivi...stvar ukusa i afiniteta...

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2014, 12:52 PM   #97
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
???
Stvarno ???. O cemu mi to pricamo
Jel ti treba sekvencer? Onda o tome pricamo, pa lepo kasnije exportuj trake, pa nastavi da radis sta ti treba u studio one-u. A mozes i rewire lepo i udri. Jel ti treba old skul sekvenciranje fl, jel ti treba najbolji piano roll fl.
Nadam se da ce do kraja godine da zavrse 12-ku, pa ce da bude jos mnogo bolje.

Last edited by Mika Technika; 01-06-2014 at 12:56 PM.
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2014, 02:30 PM   #98
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
Jel ti treba sekvencer? Onda o tome pricamo, pa lepo kasnije exportuj trake, pa nastavi da radis sta ti treba u studio one-u. A mozes i rewire lepo i udri. Jel ti treba old skul sekvenciranje fl, jel ti treba najbolji piano roll fl.
Na osnovu @idvijevih ranijih postova cenim da mu treba konvertovanje .MID fajlova u karaoke matrice. Cenim i da je navikao na Cubase. Jedino ne razumem za?to se ljuti na druge DAW-ove kad već ima onaj koji mu radi posao.

Pozdrav,

Vasa
Old 01-06-2014, 04:32 PM   #99
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Na osnovu @idvijevih ranijih postova cenim da mu treba konvertovanje .MID fajlova u karaoke matrice. Cenim i da je navikao na Cubase. Jedino ne razumem za?to se ljuti na druge DAW-ove kad već ima onaj koji mu radi posao.

Pozdrav,

Vasa
ok ..ok..ne ljutim se vec samo polemiziram..razgovaram pa o zato i postoji ovaj forum.
Cudno mi je da likovi koji programiraju nove software ..kad vec vecinom stvari kopiraju od starih provjerenih ..za?to propu?taju neke vrlo znacajne stvari. To me muci.
Naravno radim celi zivot na cubase ..i malo me chudi da je za tebe rad sa Midijem iskljucivo vezan za karaoke?? Cudno jakoo cudno.
Evo copy-paste text iz jednog "stranog" foruma sa gooogle prevodom..:
Cubase / Nuendo (Puna verzija) je IMHO najmoćniji DAW raspolaganju. Sve navedeno mo?e napraviti osnove - snimanje, mix, ima midi funkcionalnost uklj. virtualni instrumenti. Međutim Cubendo izdvaja po tome ?to sadr?e alate i funkcije koje su svi ostali Daws imaju tek izmisliti. Slično kao ?to su automobili sve ići od točke A do točke B, ali nitko neće reći da je Lamborghini i Volkswagen su "isti".
Old 01-06-2014, 04:41 PM   #100
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Necu biti cinican i nafrkan na svadju ali vec sam par puta naisao da rad sa MID-em iskljucivo se veze uz karaoke. Zato da jednom pojednostavnimo.
http://en.wikipedia.org/wiki/MIDI
http://en.wikipedia.org/wiki/Karaoke

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules