|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ubacio sam u kontakt Mr Sax library i nece da ga pokrene bez exp pedale ili Breath controller-a..
Iskren da budem nisam ni znao da tako nesto postoji breath control ovog tipa. Ali mi da se razumemo, znam odavno za yamahin sax(clarinet) kontrol, to je kompletan uredjaj...Ovo nasta sam ja naleteo na netu googlajuci jeste usb sa jednom cevkom u koju se duva, a svira se inace na klavijaturi. Pogledajte http://tecontrol.se/products/usb-midi-breath-controller Poslusao sam i na youtubu nesto, i bas fino zvuci (samo ko zna da koristi), medjutim ovaj i slicni kontroleri, gladam kostaju od 100e pa na gore do 300. Jbt jedan usb i cevcica...Znam, placa se ideja...medjutim zna li neko postoji neko jeftinije ovo sranjce, tipa neki behringer od 30-40 e.. Naravno nikad ne moz zameniti zivi inst, pa iz tog razloga ne bih nesto mnogo placao ovo, cisto bih voleo da se malo poigram sa tim, al skupa mi igracka od 100e.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Za toliko moze da se nadje na ebay-u jedna od onih starih DX/TX/... yamaha sa sve breath control-om! Mozda je to i lakse za naci, raspitaj se, oni su imali puno modela, (koji se odavno ne prave).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Mr Sax moze raditi i bez expresn pedale, mozes u multi skriptama kontakta dodeliti jedan midi kontroler koji ce pri pritisku na bilo koji ton dodeliti odredjenu vrednost expresna, ili odmah po ucitavanju nekog mr. sax preseta odmah mu strelicom misa zadati odredjenu vrednost expresna bez da prvo pritisnes neki ton jer ce u tom slucaju odmah traziti instalaciju exspresn pedale.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Radit će ti taj saxofon i bez tog breath kontrolera stoposto, samo rucno mu stavi postavke u onaj dijagram u sredini,povuci mi?em do vrha(velocity, express, tako nekako pise u tim postavkama).Normalno mozes na midi klavijaturi pitchem i modulacijom dobiti dobar sound, izvući iz njega ono najbolje.Pozz
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cover your breath, polish your teeth! | Igor | Razno | 0 | 28-06-2013 11:19 AM |
touchscreen daw controller | Monroe/Rampart | Computer Hardware | 0 | 07-06-2009 11:28 PM |
midi controller | gricko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 10-06-2007 06:50 PM |
AES: Waves Tune & De-breath | lesha | Audio Software | 2 | 13-10-2005 04:15 PM |
DAW CONTROLLER | ANITA | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 06-03-2005 08:59 PM |