|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Evo, stvarno je krajnje vrijeme da si nabavim ovako nesto!!
Ovdje su neke varijante. S obzirom na iskustvo svih vas, molim da mi i dalje sugerirate alternative i date komentare na spomenute proizvode! Razmisljam i o pro-tools kompatibilnosti, ali moram priznati da mi jos uvijek nije jasan koji je BIG DEAL u vezi pro toolsa i koliko se mijenja princip rada sa njima (trebaju li poseban kompjuter samo za pro tools software i koji je potreban MINIMALAN hardware) i po cemu je to bolje od rada bez pro toolsa (konverteri.. ne znam.. sto?). Poucite me, molim vas. ![]() Ne bi htjela pogrijesiti pa kad malo "narastem" zalit za pogresnom odlukom. Upravo zato i nisam nista kupila do sad (studio bez miksete :oops: ) jer sam htjela jasnije utvrditi svoje potrebe i sad kad mi je jasno.. to su slijedeci proizvodi.... Takoder, ne bi puno ulagala... oko 1000 E maximum...!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
VARIJANTA 1
![]() link 1 = http://www.musik-service.de/ProduX/R...Control_EN.htm link 2 = http://www.zzounds.com/item--MACCONTROL __________________________________________________ __ VARIJANTA 2 ![]() link 1 = http://www.musik-service.de/ProduX/R...troller_EN.htm __________________________________________________ __ VARIJANTA 3 ![]() link 1 = http://www.musik-service.de/ProduX/R..._Studio_EN.htm[/size] |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Varijante 2 i 3 su i kartice i kontroleri, dok je 1 samo kontroler i to prilicno skup.
Ako hoces samo kontroler redosled je: 1. CM motor mix (najjeftiniji a medju najkvalitetnijima) 2. SAC radikal tech (najbolji i najskuplji) 3. Mackie (srednji i po ceni i po kvalitetu) ...a Pro Tools -> For Fools (osim ako ne zelis da nosis svoje projekte u drugi PT studio).
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Thanks!
Mislis na ovako nesto? ![]() http://www.turnkey.co.uk/tkweb/stock...text=CLEARANCE ________________________________________________ Znas sto jos.. ja bi bila jako sretna da nadem stvar koja ce znaci imati MIDI/AUDIO KONTROLU software-a, ali bilo bi odlicno kad bi ta ista stvar imala i izlaz za slusalice (tascam ima) a i da moze posluziti za monitoring (2 para ali nije obavezno). Znaci mali mixercic sa mozda cak i jednim analognim ulazom (ili 2 stereo) + sve ovo navedeno. Trazim nemoguce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
BTW, dal te stvari ZUJE?!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Ova moja VARIJANTA 3 Yamaha 01x sadrzi BAS SVE STO MI TREBA!
Molim preporuku koja sve to ukljucuje!! Evo njegove straznjice... ![]() Ne vidi se, pa cu reci.... ima (donji red) 1. 2 MIDI IN/OUT 2. FOOT SWITCH (nevazno) 3. DIGITAL STEREO IN/OUT 4. FIREWIRE USB (gornji red) 1. PHONES 2. MONITOR OUT (NEBALANSIRANI) 3. STEREO/AUX OUT (NEBALANSIRANI) 4. 3 STEREO INPUT (BALANSIRANI) 5. 2X MIC/LINE INPUT (phantom on/off) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
|
![]()
Imas Digi002 mada njegov kontroler radi samo sa ProToolsima......ali ima ASIO driver tako da mozes barem ulaze/izlaze da koristis ovako...
Sto se tice samog softvera - gledaj na ProTools kao na magnetofon sa fenomenalnim editingom...potpuno neupotrebljivo za neki iole ozbiljniji MIDI....zato uglavnom forsiram (barem kada su veci projekti u pitanju tj. nesto na cemu provodim mesece) da iz Nuenda kanal po kanal ubacim u ProToolse i tamo odradim finalni miks (najvise zbog kontrolera i stabilnosti samog softvera....od kako imam Digi002 ProTools se srusio samo jednom i to zbog nekog cracka)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sto tebi zapravo treba?
Kontroler za vozat fadere u cubase-u...? ili cijeli audio sustav koji usput i voza fadere? Meni je jako drag Mackie Control. To je genijalna sprava. Sjajni faderi, mrcina na stolu, jako pouzdan i kompatibilan sa svim i svacim. Postoji Mackie Control, Logic Control i Mackie Control Universal. Sva tri su potpuno isti hardware (drugacije ofarban) samo namjenjeni razlicitm softverima. Treci je zbroj prva dva (Cubase+Logic) plus podrska za Pro Tools. Taj Universal je sad jedini u prodaji, a ovi prethodni kao nisu kompatibilni medjusobno. Mozes mislit. Fora je da ih mozes besplatno flashat da postanu Universal. To je naime sve isti k*rac! Za ono sto ti radis, mislim da su ti Pro Tools nepotrebni. Ja sam prije ohoho godina radio u P.T. i poprilicno sam razocaran softverom. Netko naviknut na Cubase u Pro Tools softveru osjeca zavezanih ruku. S konja na magarca. Hardware je zakon i tu se nema nista za zamjeriti osim sto ova jeftina P.T. rjesenja (Digi 001 i 002) zapravo nisu puno bolja od standardnih audio kartica s DSP podrskom. Nesto slicno kao UAD s malo vise ulaz/izlaz kanala i drugim formatom pluginova. Oni pravi Pro Tools sistemi su ti tako daleko financijski da ih u startu zaboravi. Kad ti muzika za film osvoji Oscara mozda si kupis pravi Pro Tools. Bottom line... koliko sam upoznat s onim sto trebas dok radis, tebi je sasvim dovoljan kontroler kombiniran s Lunom i eventualnim dodatnim Luna prosirenjem za 8 I/O i/ili UADom!
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
e i zaboravih jos ovo...
Igrao sam se s Radikal Sac-om i to je bezvezna sprava u odnosu na Mackie Control. U prvom redu, ruzan je ko pas. Faderi su mu puno losiji i ne lezi pod rukama tako fino. Mackie Control ima onaj ubojiti Jog (veliki kotac za vozanje naprijed-nazad po aranzmanu) koji je velik i fino lezi pod prstima!
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Znaci digitalni mixer plus motoriziran vozac... Ustvari, samo ovaj Yamahin 01x ima SVE U JEDNOM! Tako nesto mi treba, sa svime time! Lunino prosirenja su mi bezveze... imat cu hrpu kablova koje cu provlaciti skroz do tamo (u hodniku mi je komp) i opet nikakvu kontrolu... nego preko scope-a... Htjela bi imati DOBAR mixer gdje mogu upiknut direktno clavinovu a i svog rolanda xp-a ako cu htjeti neki sintetski zvuk npr. Takoder taj isti da ima 2 MIDI I/O.. da mogu piknut te svoje dvije klavijature i uvijek da je sve spremno za polijetanje. Takoder.. boze mili.. nemam izlaz za slusalice! ![]() Izlaz za monitore.. takoder treba biti (MACKIE CONTROL sveg tog nema nazalost)... ova scope kontrola me izluduje.. Evo, to sve treba. Ali da bude u JEDNOJ stvarcici. Ovu yamahu 01x sam na netu nasla i za 1000$ sto je super cijena!! Ima li tko misljenje o toj yamahi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
touchscreen daw controller | Monroe/Rampart | Computer Hardware | 0 | 07-06-2009 11:28 PM |
midi controller | gricko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 10-06-2007 06:50 PM |
rme+carbus controller | bellay | Computer Hardware | 2 | 28-08-2006 11:01 AM |
Steinberg id controller | Ad Fines | Computer Hardware | 4 | 26-12-2004 06:37 PM |