Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2013, 04:22 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: paralelna kompresija

Quote:
Originally Posted by EDO GRAND View Post
Pa u taj IN ulazi moj mix. I nista ne stavljam na taj in,,jel naravno pravim.master posle i na insertima stavljam plug ine...A pitao sam kolege ,recimo dok mixam instrumente..eq podesavam i to...dali je moguce da na tom IN gdje mi ulazi moj mix ,da na njemu kad stavim zavrsni EQ ,da ga odma cujem i odma vidim zavrsnu sliku i odma popravljam u mixu stvari.??
Samo ga ti podesi tako da ti prija dok ulazi, i sve će da valja. Ili pitaj nekog ko zna da ti odgovori, vidi? da mi ne znamo.

Pozdrav,

Vasa
Old 12-09-2013, 05:29 PM   #2
EDO GRAND
Member

Smile Re: paralelna kompresija

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Samo ga ti podesi tako da ti prija dok ulazi, i sve će da valja. Ili pitaj nekog ko zna da ti odgovori, vidi? da mi ne znamo.

Pozdrav,

Vasa
Dogovoreno doktore ;-) ,cudno mi je da kad na taj in stavim koji bilo plug in ,on exportuje sa tim ,ali ga nemozes cuti ,pre exportovanja.

POZDRAV
EDO GRAND is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 06:30 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Dogovoreno doktore ;-) ,cudno mi je da kad na taj in stavim koji bilo plug in ,on exportuje sa tim ,ali ga nemozes cuti ,pre exportovanja.

POZDRAV
A za?to ne podesi? sistem tako da slu?a? taj IN umesto OUT-a? Čovek drugačije čuje kad premesti u?i, pa ni oluk ne zvuči isto odozdo i odozgo.

Pozdrav,

Vasa
Old 13-09-2013, 04:47 PM   #4
EDO GRAND
Member

Quote:
A za?to ne podesi? sistem tako da slu?a? taj IN umesto OUT-a? Čovek drugačije čuje kad premesti u?i, pa ni oluk ne zvuči isto odozdo i odozgo.

Pozdrav,

Vasa
A dali si siguran da se moze slusat odjednom i out i in ?
Ja cujem out-pute,,cujem i taj in al kad stavim plug in se taj plug in necuje ,,,Znas li zasto?

POZDRAV
Old 13-09-2013, 05:35 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
A dali si siguran da se moze slusat odjednom i out i in ?
Ja cujem out-pute,,cujem i taj in al kad stavim plug in se taj plug in necuje ,,,Znas li zasto?

POZDRAV
Kada bismo razumeli šta pričaš možda bi neko i znao zašto. Druže — dvadeset prvi vek je — uzmi kameru, snimi na video i objasni kako si šta povezao, pokaži to što te muči, okači na YouTube, javi link. Vidiš bre da smo glupi i nepismeni, mora da nam se nacrta da bismo shvatili.

Pozdrav,

Vasa
Old 13-09-2013, 09:06 PM   #6
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Kada bismo razumeli ?ta priča? mo?da bi neko i znao za?to. Dru?e ? dvadeset prvi vek je ? uzmi kameru, snimi na video i objasni kako si ?ta povezao, poka?i to ?to te muči, okači na YouTube, javi link. Vidi? bre da smo glupi i nepismeni, mora da nam se nacrta da bismo shvatili.

Pozdrav,

Vasa
Gledam ovaj topic vec neko vreme i stvarno ne shvatam sta coveka muci. Daj budi malo detaljniji, koji in iz cega u sta, koji out, sta ne cujes... ? Ono sto ti znas, niko drugi ne zna, moras da napises kako ti izlgeda taj setap prvo i sta pokusavas da postignes. Ajde jos jednom lepo objasni, sta je "in", na koji in mislis - ulazni kanal u Cubaseu ili sta ? Hocemo da ti pomognemo, ali sve ovo lici na neku zajebanciju - ako me razumes sta hocu da kazem...
Old 14-09-2013, 12:15 AM   #7
EDO GRAND
Member

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Gledam ovaj topic vec neko vreme i stvarno ne shvatam sta coveka muci. Daj budi malo detaljniji, koji in iz cega u sta, koji out, sta ne cujes... ? Ono sto ti znas, niko drugi ne zna, moras da napises kako ti izlgeda taj setap prvo i sta pokusavas da postignes. Ajde jos jednom lepo objasni, sta je "in", na koji in mislis - ulazni kanal u Cubaseu ili sta ? Hocemo da ti pomognemo, ali sve ovo lici na neku zajebanciju - ako me razumes sta hocu da kazem...
Drugovi stvarno nemam potrebe da se zajeba.am .
Snimit.cu.klip pa da mi pomognete,ako je moguce.

Recimo ,otvorim audio track u kompu i snimim npr. klavir,i taj klavir.stavim na svoj output 1. iz kompa idem preko appogee u analogni suming spl mix dream koji ima 8 stereo kanala...i recimo u kompu.odredim outpute 1,2,3,4,5,6,7,8 to je 8stereo kanala,i kad ja stavim na output 1 ,mi taj klavir svira preko analognog suminga na kanalu 1.
Kad snimim klavir 1,gitara je 2,bubanj 3,vokal4 itd...ti outputi idu na jedan input u kompu.gdje snimam mix. Znaci preko toga IN snimim sve moje outpute i dobijam mix svoj.
E mene zanima sad,kad stavim na taj input kakav plug in ,,zasto ga nemogu cuti ,a prilikom exportovanja se kasnije cuje,to sto sam stavijo.
Ponavljam da nestavljam nesta na to i da radim master na drugom.projektu gdje stavljam plug ine.Mene samo to.zanima taj ako mogu da kazem 'routing' znaci kad posaljem sve svoje outpute u taj input ,kako cuti koji plug in na tom inputu,pre exportovanja mixa.

Nadam se da me ko razume

HVALA i POZDRAV
Old 14-09-2013, 12:24 AM   #8
EDO GRAND
Member

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Drugovi stvarno nemam potrebe da se zajeba.am .
Snimit.cu.klip pa da mi pomognete,ako je moguce.

Recimo ,otvorim audio track u kompu i snimim npr. klavir,i taj klavir.stavim na svoj output 1. iz kompa idem preko appogee u analogni suming spl mix dream koji ima 8 stereo kanala...i recimo u kompu.odredim outpute 1,2,3,4,5,6,7,8 to je 8stereo kanala,i kad ja stavim na output 1 ,mi taj klavir svira preko analognog suminga na kanalu 1.
Kad snimim klavir 1,gitara je 2,bubanj 3,vokal4 itd...ti outputi idu na jedan input u kompu.gdje snimam mix. Znaci preko toga IN snimim sve moje outpute i dobijam mix svoj.
E mene zanima sad,kad stavim na taj input kakav plug in ,,zasto ga nemogu cuti ,a prilikom exportovanja se kasnije cuje,to sto sam stavijo.
Ponavljam da nestavljam nesta na to i da radim master na drugom.projektu gdje stavljam plug ine.Mene samo to.zanima taj ako mogu da kazem 'routing' znaci kad posaljem sve svoje outpute u taj input ,kako cuti koji plug in na tom inputu,pre exportovanja mixa.

Nadam se da me ko razume

HVALA i POZDRAV
Old 13-09-2013, 02:14 AM   #9
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Last edited by LACKY; 13-09-2013 at 02:28 AM. Reason: VHMJR
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2013, 11:29 AM   #10
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Quote:
Samo ga ti podesi tako da ti prija dok ulazi, i sve će da valja ...

Edo, paralelna kompresija podrazumijeva postavljanje kompresora i na insert i na send ; pode?avanja zavise od toga ?ta hoće?. I na virtualnoj sabirnici ima? tu mogućnost (valjda ima?, jer ne znam koji editor-procesor koristi?).
Evo ima? ovdje :
http://www.l2pnet.com/blogs/insert-e...fects-02222011
alfom is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules