Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   paralelna kompresija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44697)

EDO GRAND 06-09-2013 12:46 AM

paralelna kompresija

Pitao bih kolege sto se tice paralelne kompresije,,,dali se to radi za skoro sve bitne grupe u mix-u ili samo za bubanj,bas git..? HVALA i POZ.

DaBear 06-09-2013 07:30 AM

Re: paralelna kompresija

Quote:

Originally Posted by EDO GRAND (Post 350157)
Pitao bih kolege sto se tice paralelne kompresije,,,dali se to radi za skoro sve bitne grupe u mix-u ili samo za bubanj,bas git..? HVALA i POZ.

kao i prosli put - ako treba da se radi - treba....ako ne treba, onda ne treba. Sve zavisi sta hoces da postignes i dali pesmi i instrumentima i miksu to treba...
A ako ti nije tesko, probas sa i bez pa ako vidis razliku i tebi se to svidja - stavi!

EDO GRAND 06-09-2013 04:15 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 350164)
kao i prosli put - ako treba da se radi - treba....ako ne treba, onda ne treba. Sve zavisi sta hoces da postignes i dali pesmi i instrumentima i miksu to treba...
A ako ti nije tesko, probas sa i bez pa ako vidis razliku i tebi se to svidja - stavi!

HVALA ;) :rotfl:

Arthur 09-09-2013 12:09 AM

ja u poslednje vreme radim to na masteru, ume da mi pomogne sa punoćom i povezanošću mixa, a bogami i loudnesom. Mada je jaaako lako zajebati stvar grdno ako se nema osećaja za to šta želiš da pomogneš

Znak 09-09-2013 07:00 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 350252)
ja u poslednje vreme radim to na masteru, ume da mi pomogne sa punoćom i povezano?ću mixa, a bogami i loudnesom. Mada je jaaako lako zajebati stvar grdno ako se nema osećaja za to ?ta ?eli? da pomogne?

Stavi? eksportovani miks na jedan kanal, na njega kompresiju, i jačinom tog kanala kontroli?e? intenzitet efekta; ili na neki drugi način?

Everbeatz 09-09-2013 03:06 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 350254)
Stavi? eksportovani miks na jedan kanal, na njega kompresiju, i jačinom tog kanala kontroli?e? intenzitet efekta; ili na neki drugi način?

Vecina plugova danas ima WET/DRY pa takav zahvat i nije potreban

awacs 09-09-2013 03:09 PM

A i neki DAW softveri imaju WET/DRY opciju na insertnim tačkama.

Pozdrav,

Vasa

EDO GRAND 09-09-2013 10:57 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 350252)
ja u poslednje vreme radim to na masteru, ume da mi pomogne sa punoćom i povezano?ću mixa, a bogami i loudnesom. Mada je jaaako lako zajebati stvar grdno ako se nema osećaja za to ?ta ?eli? da pomogne?

hvala,,,a da pitam jel se to radi posle,recimo mog mastera ,pa se na taj master pravi to...ili se pravi na mix to, pa posle od toga pravim master...poznata mi je ta tehnika.ali nikad nisam probavo . HVALA i POZZ

Arthur 10-09-2013 01:07 AM

meni stoji plugin koji ima wet-dry na sebi pre finalnog limitera. Ja mixam sa popaljenim full procesingom na masteru, tako da je export odmah i master. Nije mnogo mudro ovo raditi, ali uslovi posla nalažu..

Znak 10-09-2013 08:59 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 350284)
meni stoji plugin koji ima wet-dry na sebi pre finalnog limitera. Ja mixam sa popaljenim full procesingom na masteru, tako da je export odmah i master. Nije mnogo mudro ovo raditi, ali uslovi posla nala?u..

Zbog br?eg rada, pretpostavljam.
Ja eksportujem dry, onda jurim gde ?trči pa tu uti?avam ili kompresujem pojedinačne trake. Time-consuming, ?to bi se reklo.

All times are GMT +1. The time now is 10:26 PM.