|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Administrator
|
![]()
A kolika ti je latenca ? Za te jeftinije USB audio interfejse je obicno minimum 10ms, sto je opet ok za neke ne tako "precizne" svirke...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
eve konkretno,
Kontakt 5, Galaxy Viena Grand, (Concern grand+Analog Pad) Latency Procesing 23.2ms Output 46.4ms Sample rate 44100 Asio Config: System Performanse, Relaxed i dalje mi zakida... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
A kada povecas preko 23ms (sad da zaboravimo da to vec nije prijatno za zivu svirku), da li onda radi bez ikakvog problema?
Skini ovaj mali programcic pa provjeri da nemas neki problem sa latencijom citavog sistema (zna da se desi zbog nekompatibilnosti memorije recimo): http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
hvala na odgovoru,
okacio sam logg |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
Ovo mi se cini mnogo velik latency... trebalo bi da imas maksimum 150/200 us ... mada, nisam radio sa amd lapovima, pa je moguce da je to ok za taj chipset/procesor.
E sad, tesko je pogoditi sta ga uzrokuje (moze biti chipset, moze biti memorija). Probaj ako imas dva memorijska modula u laptopu da izvadis jedan, nekad to pomogne... Nisi mi odgovorio na ono drugo pitanje (u vezi vece latencije od 23ms)? Last edited by diviner; 29-08-2013 at 03:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
od 23 neznam vise da ga podesim...
cackao sam i bufer od 6 do 240 i nista. Buni me samo Driver.... Imam mogucnost biranja samo Asio... mislio sam da treba driver audiobox-a ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Ako se nista ne desava menjanjem bafera i ako si na Cubaseu ili ako imas Cubase instaliran, sasvim je moguce da si odabrao ASIO DirectX full duplex drajver ili onaj Generic low latency - greskom... Izvini ako ovo zvuci kao trivijalno resenje, ne znam stvarno na kom nivou znanja si, ali eto - proveri da je selektovan pravi drajver, nesto sto u nazivu ima Presonus i ASIO... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
zvucna kartica pocetnik |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
spajanje monitora (početnik) | matija | Computer Hardware | 4 | 08-04-2009 01:12 PM |
ReWire sa USB zvučnom karticom | dragan7 | Computer Hardware | 1 | 05-12-2008 10:30 AM |
u potrazi za kompresorom... | Joyba | DSP forum | 21 | 20-09-2007 05:01 PM |