|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Member
|
![]()
Da nema neko iskustva s podesavanjem Chrome-a na sedmici? Na XP-ju mi je Chrome redovno sekao audio u Cubase 5, a na sedmici dosta retko, samo s nekim pluginovima (najcesce U-he Diva koja izgleda nije bas najbolje optimizovana). Nasao sam neke savete za optimizovanje Chrome-a ali nije uspelo pa da pitam i ovde... Chrome je primetno brzi od drugih browser-a ali i vise trosi resurse. Mozda da koristim Firefox dok sam u Cubase-u
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Superoperater
|
![]()
Evo malo da osvezimo i ovaj thread, u svetlu najnovihih benchmarka kompjutera, optimizacija je opet aktuelizovana (bar u mojoj glavi
![]() Nasao sam zgodnu alatkicu za Core Parking. Sta je core parking i kako utice na rad racunara je na sajtu lepo objasnjeno. Sve u svemu dosta korisna stvar za nekoga kome recimo pucketa ASIO drajver ili ima slicne "dropoute"... Ako se pojave one tamno sive linije, znaci da je jezgro parkirano. Za razliku od nekih reg tweakova i slicnih fazona za iskljucivanje core parkinga (koje ovi momci sa sajta nikako ne preporucuju), ovo radi u realnom vremenu i sto je najbolje, daje realni prikaz situacije! |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Member
|
![]() Quote:
Inače, jučer sam na netu pročitao da sa Win 7 i 8 nema više potrebe stavljat priority procesuiranja na background tasks. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Senior Member
|
![]()
Chrome skida 1GB updateova mesecno, tj reinstalira se 5-6 puta... a na njemu ne postoji dugme da se iskljuci update nego moras u windows registriju da postavis kljuc rucno. Bravo za inzinjersku etiku, kad to radi Google, sta od drugih da ocekujemo...
![]() |
#46 | |
Member
|
![]() Quote:
Ma kakvih 1 GB? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Superoperater
|
![]()
Pa kada podignem prag za parkiranja za sva jezgra, vidi se pad performansi, npr u 3D aplikacijama, sve krene da secka... Svakako ima razlike. Mozda ne toliko ocigledne kada se prag stavi na neku optimalnu vrednost, ali kako su u audiju i te milisekunde bitne, mislim da je najbolje skroz ga ukinuti. Pre svega, alatka sluzi da proveris trenutno stanje jezgara - neko je rekao ranije, kako se mogu jezgra isparkirati i iz power options - pa eto - gasite ih kako zelite, a ovde se to moze proveriti vizuelno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Member
|
![]() Quote:
Mislio sam da se mo?e jednostavno isključit tako da sve jezgre i threadovi djeluju u svakom trenutku!? Radi li se tu o opcijama u softveru koji daje uz isključivanje mogućnost postavljanja pragova ili se ba? moraju postaviti pragovi kako god okrene?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
http://forum.cakewalk.com/Windows-7-...-m1861804.aspx
![]() |
![]() |
#50 | |
Member
|
![]() Quote:
Tek sam prije par dana pre?ao sa Phenom 965 BE na i7 3770k pa mi je to područje novo. Pretpostavljao sam da isključenjem samo čini? jezgre i threadove spremnije za akciju. Znam taj tekst sa cakewalk linka ali mi se čini da je to jako stari tekst. Inače, primjetio sam jednog promotora iz Sonar tabora koji je jedini slu?beno poprilično hvalio Win 7 (kad se tek pojavio). Do dana?njeg dana nisam nai?ao na niti jednog predstavnika etablirane audio tvrtke koja je tako ne?to napravila. To je razlog za?to sam pomalo skeptičan kada su njihovi forumi u pitanju. Naravno da to ne mora značit da čovjek la?e. Dapače, mo?e značit da je biser. Kakogod, imam vi?e vjere u iskustva foruma?a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
optimizacija windows 7 |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DAW - Optimizacija WinXP-a ! | Mandragora58 | Tutorijali | 82 | 30-11-2014 03:22 PM |
Optimizacija Win 7 64 bit-a ?! | Eomsy | Audio Software | 15 | 05-01-2011 09:23 PM |
Optimizacija XP-a zabluda? | pedjah | Audio Software | 38 | 07-02-2008 04:47 AM |
Optimizacija XP-a? | akordeonista | Audio Software | 8 | 29-10-2007 04:30 PM |
Optimizacija Win 2000 i Win XP za DAW | dr.Ru | Tutorijali | 3 | 12-06-2003 03:19 PM |