Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-06-2013, 12:58 PM   #41
frag
Member

Default Re: DAW-WINDOWS 7-optimizacija part I

Da nema neko iskustva s podesavanjem Chrome-a na sedmici? Na XP-ju mi je Chrome redovno sekao audio u Cubase 5, a na sedmici dosta retko, samo s nekim pluginovima (najcesce U-he Diva koja izgleda nije bas najbolje optimizovana). Nasao sam neke savete za optimizovanje Chrome-a ali nije uspelo pa da pitam i ovde... Chrome je primetno brzi od drugih browser-a ali i vise trosi resurse. Mozda da koristim Firefox dok sam u Cubase-u
frag is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2013, 05:51 PM   #42
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Evo malo da osvezimo i ovaj thread, u svetlu najnovihih benchmarka kompjutera, optimizacija je opet aktuelizovana (bar u mojoj glavi )

Nasao sam zgodnu alatkicu za Core Parking. Sta je core parking i kako utice na rad racunara je na sajtu lepo objasnjeno. Sve u svemu dosta korisna stvar za nekoga kome recimo pucketa ASIO drajver ili ima slicne "dropoute"...

Ako se pojave one tamno sive linije, znaci da je jezgro parkirano. Za razliku od nekih reg tweakova i slicnih fazona za iskljucivanje core parkinga (koje ovi momci sa sajta nikako ne preporucuju), ovo radi u realnom vremenu i sto je najbolje, daje realni prikaz situacije!
psionic is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2013, 06:08 PM   #43
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Quote:
Originally Posted by frag View Post
Da nema neko iskustva s podesavanjem Chrome-a na sedmici? Na XP-ju mi je Chrome redovno sekao audio u Cubase 5, a na sedmici dosta retko, samo s nekim pluginovima (najcesce U-he Diva koja izgleda nije bas najbolje optimizovana). Nasao sam neke savete za optimizovanje Chrome-a ali nije uspelo pa da pitam i ovde... Chrome je primetno brzi od drugih browser-a ali i vise trosi resurse. Mozda da koristim Firefox dok sam u Cubase-u
Tek sam sad vidio tvoj post, al nikad nije kasno reci nemam Chrome uopste na ovom sistemu, alergican sam na njega, imao sam na kompu sa XP-om havariju sa njim, i od tada ga izbjegavam u sirokom luku..koristim Mozzilu, koja je otvorena kad i Cubase, i nisam imao nikakavih problema(zaboravim da je otvorena), osim sto mi nekad padne glupi Shockwave plugin, al to nema veze sa Cubase-om.
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 05:35 PM   #44
silzg
Member

silzg's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Evo malo da osvezimo i ovaj thread, u svetlu najnovihih benchmarka kompjutera, optimizacija je opet aktuelizovana (bar u mojoj glavi )

Nasao sam zgodnu alatkicu za Core Parking. Sta je core parking i kako utice na rad racunara je na sajtu lepo objasnjeno. Sve u svemu dosta korisna stvar za nekoga kome recimo pucketa ASIO drajver ili ima slicne "dropoute"...

Ako se pojave one tamno sive linije, znaci da je jezgro parkirano. Za razliku od nekih reg tweakova i slicnih fazona za iskljucivanje core parkinga (koje ovi momci sa sajta nikako ne preporucuju), ovo radi u realnom vremenu i sto je najbolje, daje realni prikaz situacije!
Jesi probao sa isključivanjem jezgri? Jel ima kakve razlike u prosječnim uvjetima kućne produkcije?

Inače, jučer sam na netu pročitao da sa Win 7 i 8 nema više potrebe stavljat priority procesuiranja na background tasks.
silzg is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 08:32 PM   #45
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

Chrome skida 1GB updateova mesecno, tj reinstalira se 5-6 puta... a na njemu ne postoji dugme da se iskljuci update nego moras u windows registriju da postavis kljuc rucno. Bravo za inzinjersku etiku, kad to radi Google, sta od drugih da ocekujemo...
Old 02-09-2013, 08:35 PM   #46
silzg
Member

silzg's Avatar

Quote:
Originally Posted by vasko View Post
Chrome skida 1GB updateova mesecno, tj reinstalira se 5-6 puta... a na njemu ne postoji dugme da se iskljuci update nego moras u windows registriju da postavis kljuc rucno. Bravo za inzinjersku etiku, kad to radi Google, sta od drugih da ocekujemo...

Ma kakvih 1 GB? Gdje si to čuo?
Old 02-09-2013, 09:41 PM   #47
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by silzg View Post
Jesi probao sa isključivanjem jezgri? Jel ima kakve razlike u prosječnim uvjetima kućne produkcije?

Inače, jučer sam na netu pročitao da sa Win 7 i 8 nema više potrebe stavljat priority procesuiranja na background tasks.
Pa kada podignem prag za parkiranja za sva jezgra, vidi se pad performansi, npr u 3D aplikacijama, sve krene da secka... Svakako ima razlike. Mozda ne toliko ocigledne kada se prag stavi na neku optimalnu vrednost, ali kako su u audiju i te milisekunde bitne, mislim da je najbolje skroz ga ukinuti. Pre svega, alatka sluzi da proveris trenutno stanje jezgara - neko je rekao ranije, kako se mogu jezgra isparkirati i iz power options - pa eto - gasite ih kako zelite, a ovde se to moze proveriti vizuelno.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 10:36 PM   #48
silzg
Member

silzg's Avatar

Quote:
Pa kada podignem prag za parkiranja za sva jezgra, vidi se pad performansi, npr u 3D aplikacijama, sve krene da secka... Svakako ima razlike. Mozda ne toliko ocigledne kada se prag stavi na neku optimalnu vrednost, ali kako su u audiju i te milisekunde bitne, mislim da je najbolje skroz ga ukinuti. Pre svega, alatka sluzi da proveris trenutno stanje jezgara - neko je rekao ranije, kako se mogu jezgra isparkirati i iz power options - pa eto - gasite ih kako zelite, a ovde se to moze proveriti vizuelno.
Nisam jo? probao isključivat core parking, al sad vidim da se ne radi o jednostavnom onemogućavanju spavanja jezgri nego se u tom procesu moraju određivati pragovi?
Mislio sam da se mo?e jednostavno isključit tako da sve jezgre i threadovi djeluju u svakom trenutku!?

Radi li se tu o opcijama u softveru koji daje uz isključivanje mogućnost postavljanja pragova ili se ba? moraju postaviti pragovi kako god okrene??
Old 02-09-2013, 10:42 PM   #49
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Nema razloga da se core parking ne isključi u potpunosti. Koliko znam, jedina dobit od njega je smanje na potro?nja. Na ma?ini koja radi za audio, nema ba? mnogo potrebe za tim.

Quote:
Nisam jo? probao isključivat core parking, al sad vidim da se ne radi o jednostavnom onemogućavanju spavanja jezgri nego se u tom procesu moraju određivati pragovi?
Ma kakav prag, isključi? ga potpuno, tj postavi? da je prag 0 ili kako već
http://forum.cakewalk.com/Windows-7-...-m1861804.aspx
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 11:08 PM   #50
silzg
Member

silzg's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Nema razloga da se core parking ne isključi u potpunosti. Koliko znam, jedina dobit od njega je smanje na potro?nja. Na ma?ini koja radi za audio, nema ba? mnogo potrebe za tim.

Ma kakav prag, isključi? ga potpuno, tj postavi? da je prag 0 ili kako već
http://forum.cakewalk.com/Windows-7-...-m1861804.aspx

Tek sam prije par dana pre?ao sa Phenom 965 BE na i7 3770k pa mi je to područje novo. Pretpostavljao sam da isključenjem samo čini? jezgre i threadove spremnije za akciju.
Znam taj tekst sa cakewalk linka ali mi se čini da je to jako stari tekst. Inače, primjetio sam jednog promotora iz Sonar tabora koji je jedini slu?beno poprilično hvalio Win 7 (kad se tek pojavio). Do dana?njeg dana nisam nai?ao na niti jednog predstavnika etablirane audio tvrtke koja je tako ne?to napravila. To je razlog za?to sam pomalo skeptičan kada su njihovi forumi u pitanju.
Naravno da to ne mora značit da čovjek la?e. Dapače, mo?e značit da je biser. Kakogod, imam vi?e vjere u iskustva foruma?a.
Reply

Tags
optimizacija windows 7

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules