Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-02-2013, 10:23 PM   #31
fix3r
Member

Default Re: Ima li upgrade pravog smisla u datoj situaciji?

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
p.s. nadam se da ce se javiti i neko sa "nestandardnom" masinom tipa Xeon ili tako nesto...
Moja SandyBridge-E masina, moze se reci relativno retka zver, je kod ortaka trenutno (Intel 3930K, x79/LGA2011 socket, 6-core/12-threads, 64GB RAM itd.), treba da ga pokupim za koju nedelju kad budem imao slobodan vikend.
Ali nemam Cubase, tako da... ako ima interesovanja mogu da poteram bilo koji drugi bench za koji ne moram da kupim DAW od ?500
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2013, 02:04 AM   #32
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Evo nečeg što sam sklopio da imamo, bar za početak.

Kod mene je sledeća situacija (2.4GHz; 5ms): kad ovo otvorim, stisnem play, zvuči ok. Oko 60% ASIO progress bar, ali nema nikakvih problema, niti se bilo šta nepoželjno čuje.

Kada uključim peti sint - flanger! 100% АSIO progress bar, crvena lampica, usporavanje. Kada uključim još jedan Amplitude (isključim prethodno taj peti VSTi) - pucketanje. Kada uključim još jedan - još više pucketanja, i tako redom, ali ga instansi Amplitude-a ipak ne ubijaju skroz (mada je već i sa prvim, manje-više neupotrebljiv).

Nemam nikakve screenshot-ove trenutno (mislim da ipak moram uskoro na spavanje), ali mogu da ih postavim sutra.

Edit:

Evo, pre nego što se odjavim .... sa 12ms podešenim u drajveru, mogu da uključim sva četiri Amplitube-a (opet oko 60% ASIO progress bar, sve ok). Ako uključim peti MonoPoly (isključim sve Amplitube-ove) - zagine.
Attached Files
File Type: rar Rumski Test.rar (69.4 KB, 227 views)

Last edited by Ghost Dog; 12-02-2013 at 02:12 AM.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2013, 11:05 AM   #33
radijator1
Junior Member

Ja sam davno presao na Logic i Mac,tako da sam se rijesio tih problema
radijator1 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2013, 11:24 AM   #34
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Ako treba, evo i verzije za Studio One 2.
Attached Files
File Type: rar Rumski Test (Studio One 2).rar (73.3 KB, 272 views)
Old 13-02-2013, 12:37 AM   #35
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

@radijator1

Niko ovde ne govori o problemima, vec pokusavamo da nesto izmerimo... a tvoj post spada u nicim argumentovan "govor mrznje" (MAC vs PC i Logic VS ceo svet) i oftopik, koji cu da brisem, ubuduce...

@ndv

Evo ovako:

Cpu: i7 2600k @ 3.4 - nije OC ali je turbo ukljucen na 3.8 - nesto kao dynamic overclock, 12GB DDR 1600 MHz
Zvucna: MOTU UL3 - 256 sempla latencije na 44100 KHz

Ukljucio sam sve kanale i efekte i dobio sledeca merenja:

Cudna stvar je da kada ukljucim samo dva amplitubea i dva korga, ne dobijam mnogo drugaciju situaciju na VST Performance metru:

Ali na Task Monitoru, prica je dosta drugacija:

Iz ovoga se vidi da VST Performance monitor u C5 ne meri dovoljno tacno CPU potrosnju. Takodje u prvom primeru je mirno stajao, dok je u drugom oscilirao prilicno mnogo (verovatno pokusavajuci da prikaze multiCPU neravnomerno opterecenje). Takodje, nemam nikakvih krckanja i puckanja. Crvena CPU ASIO lampica se ne pali.

Kasnije cu da postavim merenja u Presonus Studiju, ocekujem malo realniju situaciju jer mislim da je Studio One bolje multicpu optimizovan.
Old 13-02-2013, 01:49 AM   #36
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Evo situacije na Presonus Studiju One:

Kako sam palio pojedine plaginove, tako se ravnomerno punio VST performance meter u Studiju (pokazuje malo tacnije nego onaj u Cubaseu). Ovo je slika sa svim plaginovima ukljucenim - efekti i sintovi. Koristio sam jBridge za KORG jer nema 64bit verzije za njega, a ja nemam 32 bit presonus one instaliran.

Ono sto me je totalno zblanulo je Sonar X2 ! Napravio sam isti onakav projekat, snimio presete plaginova da bih koristio iste parametre i dobio ovo:

WTF ?
8 x monopoly, 4 x amplitube, sve aktivirano.

Znam da sada ne merimo efikasnost sekvencera, ali ovo prosto skrece paznju na sebe...
Old 13-02-2013, 09:16 AM   #37
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Dakle, sve si uključio i radi! Lepo, lepo.

Mogao si samo možda da iskopiraš još četiri Amplitube-a na ostale kanale, pa da probaš da li i to može. Ja to nisam uradio zato što sam izgleda malo potcenio i7-ice, pa sam mislio da će ovo što sam postavio da bude dovoljno (iskreno), i zato što kod mene otprilike nije baš preterano lako izvodljivo ni postaviti osam AT-ova na kanale, a kamoli uključiti sve to.

Kod mene rade četiri Korga normalno (bez Amplitube-a). Kad dignem takt na 3.0, mogu da uključim i Amplitube-ove (jedna novost od mene, probao sam i to juče). Međutim, kada uključim peti Amplitube i na 3.0GHz, opet crkava Cubase. Ne onoliko koliko crkava na 2.4 (to je i očekivano), ali crkava.

Izgleda da bi se tu mogli izvući neki zaključci.

Jedno jezgro Q6600 na 2.4GHz može da pogoni samo jedan instans MonoPoly-ja. Na 3.0, instans MonoPoly-ja i Amplitube. Onda ispada očekivano da i7-2600K (solidno viši takt, 8 thread-ova itd.), može opušteno da pogoni osam Korgova sa osam Amplitube-ova.

Možda je pravi test za tvoj procesor dvanaest ili šesnaest Korgova i AT-ova (u principu - kretenizam, ali lepo je znati da li može ili ne)?

U svakom slučaju, hvala ti na probi. Ovo je ono što me zanimalo i rezultati su ohrabrujući. Voleo bih, sa druge strane, da se uključi i još neko, čisto da dobijemo još potpuniju sliku.

Quote:
.... Znam da sada ne merimo efikasnost sekvencera, ali ovo prosto skrece paznju na sebe...
Ja sam iznenađen takođe (naravno, time u kojoj meri je zauzeće procesora manje).

Ali, nije da nismo upozoreni.

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43343#9

Doduše, ne mogu da vidim sebe kako prelazim na Sonar, jer izgleda da i dalje ima problema sa prepoznavanjem nekih meni dragih plaginova (Korg M1 - moj najdraži plagin). Skinuo sam demo pre neki dan, probao, i izgleda da je i dalje tako.
Old 15-02-2013, 03:00 PM   #38
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Rekoh li ja

Quote:
Originally Posted by AudioStorm View Post
Gledajuci fizicku moc,sirovu snagu ovog procesora,a uzevsi u obzir i dobru optimizaciju sa Windowsom,mislim da nece otici preko 70 procenata i da ce mu svi ti kanali nagurani biti prilicno lak zalogaj !

Quote:

WTF ?
8 x monopoly, 4 x amplitube, sve aktivirano.

Znam da sada ne merimo efikasnost sekvencera, ali ovo prosto skrece paznju na sebe...

Psionik,da li je moguce da SX2 toliko "cuva" procesor ??

http://soundcloud.com/audio-storm
http://www.facebook.com/osha.audiostorm
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2013, 08:38 AM   #39
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Za očekivati je da čim toliko manje računa, da je zvuk manje "izračunat", mada je mo?da jednostavno bolje optimizovan za vi?e procesora i novija jezgra. Ostaje mi jo? da uradim eksport neke trake koja bi trebalo da je ista, u nekom drugom daw programu, pa da uradim test...
Old 16-02-2013, 09:49 AM   #40
nikolaivanic
Senior Member

moj drugar ima korg m1 plug na s8... radi ok
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules