Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-02-2013, 04:50 PM   #13
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Default Re: Ima li upgrade pravog smisla u datoj situaciji?

Čini mi se da ovde naslov teme unosi najveću zabunu, a to je naravno moja gre?ka (dodu?e, u prvom postu vrlo konkretno pi?e, "..... ?ta mogu iz svojih ma?ina da izvuku ljudi koji koriste (naj)novije quad-ove i poveće količine operativne memorije?", a ne, "da li ljudi koji koriste novije quad-ove misle da i ja treba da pređem na 3770K ili 2600K", ali hajde, nećemo da se davimo time ). Dilemu ću re?iti ja (time ?to ću se potruditi da u najskorije vreme zaradim dodatnih 600 Evra ), a ovde ćemo pričati samo o tehnikalijama.

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Ovo je tesko pitanje, jer kao sto i sam znas, nisu svi plaginovi podjednako zahtevni. Jedino da stavis neki benchmark projekat sa tacno odredjenim plaginovima, da vidis sta kaze task manager kod tebe, posaljes screenshot i okacis projekat i sacekas da se neko smiluje da to isproba na 3770. Ili na nekom slabijem i7, pa bar priblizno da vidis. Npr ja mogu da pomognem sa i7 2600 @ 3.8GHz ....
Ok, super. Potra?iću neki dobar test, pa ću se javiti.

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
..... BTW - overklokovan Q6600 na 3GHz samo ceka da prsne. Ako radi sa manjim opterecenjima - super, ali sta kad naguras toliko da se on dovede na ivicu na koju ga stavi burn-in test ? Dakle nije neko srecno resenje, zar ne ?
?ta znam (i čudim se samom sebi kako naizgled "propagiram" overklok), ali ne?to imam poverenja u tih 3.0GHz. Juče sam drndao računar ceo dan i probavao upravo maksimalno opterećenju u realnim programima (i ostavio onaj Core Temp da radi uporedo sa svim), i ispalo je da je tempearatura dogurala do svega 62 stepena na jednom jezgru (na ostalima je bilo 60 ili 61). Meni to deluje ok za "kad zatreba" i kao privremeno re?enje. Mislim da neće da prsne. Tvoj stav je svakako odgovorniji od mog u ovom trenutku (i jo? jednom, stvarno se čudim sebi), ali ovoga puta imam poverenja u overklok koji sam napravio. Da sam spreman da stavim neki jači i bučniji ventilator, imao bih poverenja i da ga ostavim da drnda sintetičke testove 24/7 (dobro, mo?da ipak 24/1 ili 24/2 )
Ghost Dog is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules