|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ne znam zasto mi pucketa u zvucnicima, na primer, kada pisem nesto, kada skrolujem mise... kada otvorim neki prozor...cuje se sustanje. I to se cuje samo u desnom.
Da li neko zna sta moze biti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Vec puno puta je bilo slicnih tema na forumu, pretrazi sigurno ces naci...
moze da bude do mnogo cega, a najvise do struje, tj faze na kojoj su ti zvucnici, verovatno je na istoj fazi i komp, i sijalice itd itd...u takvim situacijama (ako je vec nemoguce rasporediti po fazama uredjaje) najvise odgovara neki ispravljac napona (ups)...ali za svaki slucaj pretrazi ovde ima dosta toga napisanog. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Citao sam, kod mene je malo drugaciji problem, ja imam ups i komp mi je prikacen na Ups i monitor. Mikseta i monitori nisu... dok su bili povezani sa laptopom sve je dobro radilo, a sada kako sam povezao sa desktopom imam krcenje i pucketanje... mada sam to i ranije imao kod ovog desktopa dok su bili i 5.1 zvucnici prikaceni. Danas sam ubo firewire karticu i cim sam povezao miksetu, nisam je cak ni ukljucio osetio sam blagi sum, cim se komp ukljuci i skrolujem misem, bas se jako cuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
spojio sam kutije (monitore) direktno na ups, ali i dalje se cuje pusketanje narocito kada pomeram misa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Proveri da li postoji uzemljenje na uticnici sa koje napajas UPS. Ako na tom racunaru koristis i internet, proveri koja je veza u pitanju: LAN ili USB. Cesto USB veza zna da pravi probleme koji se manifestuju zujanjem i puckanjem u monitorskim zvucnicima ili trepernjem slike na video monitorima. Do takvih problema dolazi jer mreze vecine internet distributera nisu uzemljene.
Eto nekoliko saveta i srecno. ![]()
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Pokusao sam sve da iskljucim iz UPS-a i da prikljucim na uticnicu, zatim sam probao sve na ups da prikacim, probao sam svaki USB da izvucem...pa ne vredi... Jedino kada izvucem firewire kabal iz kompa onda prestaje, ali onda nemam ni muziku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
a nisi naveo koliko vati je napajanje na kompu? da li je integrisana zvucna? da li su ti monitori takvi da je samo u jednom napajanje ili u oba? jel su balansirani kablovi do monitora? nekoliko puta se to desavalo i meni ranije kad su neke kutije bile povezane na integrisanu karticu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
imam integrisanu karticu koju ne koristim, jer mi zvuk ide preko miksete studiolive 16.4.2.
napajanje je chieftecovo 400W. Monitori su wharfedale aktivni 8... a kablovi su canon-i.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
potanje: MIS BEZICNI BLUETOOTH ILI NEKI DRUGI? PROBAJ SA ZICANIM, DA LI ISTO REAGUJE
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
zicani mis (USB)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Problem sa pojacalom ili zvucnicima :s | Matoree | Monitoring | 5 | 22-06-2010 02:27 PM |
pucketanje | File | Audio Software | 1 | 30-09-2009 03:20 PM |
Pomalo provokativan tekst o zvucnicima. | boggy | Monitoring | 4 | 28-09-2005 03:00 PM |
Pucketanje-Batery!!! | Zid | Audio Software | 13 | 10-11-2004 12:11 AM |
Pucketanje na 96/ na 44.1 | arados | Audio Software | 15 | 21-07-2004 11:07 PM |