|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Htela bih da pravim instrumentale a pošto sviram klavir i vrlo je neudobno 'svirati' na kompjuterskoj tastaturi razmišljam o kupovini MIDI klavijature. Muzika bi trebalo da bude neki pop-rok fazon, možda malo džeza, ambijentalno...u suštini, treba mi klavijatura na kojoj će biti moguće što vernije odsvirati žičane i duvačke instrumente, dakle, ne tražim klavirske dirke a opseg bi recimo trebalo da bude 4 oktave. Rado bih i više ali je finansijski neizvodljivo.
![]() ![]() Last edited by sorceress; 30-11-2012 at 09:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Čitala sam ovde i na jo? par mesta da je ponekad bolja opcija nabaviti neku polovnu klavijaturu sa dobrim dinamičkim dirkama i aftertouchom ali nisam jo? na?la vremena da se udubim u to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ja imam klavijaturu "A-500 pro cakewalk by Roland" (49 keys).
-Ona ti je u "roland planet" 320€. Tako da ti predlažem da pogledaš nju. Last edited by Uro?_86; 01-12-2012 at 12:36 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Poz'
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
E, a stvarno i mene interesuje neki sa pristojnim dirkama (takodje ne moraju klavirske) dobrim mapiranjem i nekim knobovima da bih mogao da cackam lupam lfo i ostale parametre iz vst-a realtime..
Rekoh da ne otvaram novi thread kad nam odprilike slicne stvari trebaju, madam se da sorceress nece zamjeriti..
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ako ti trebaju samo dirke za sviranje, odnosno, ne trebaju ti druge funkcije tipa padovi, potenciometri i brdo kontrolnih dugmica onda ti je bolje da pogledas neku polovnu klavijaturu sa dobrim dirkama.
Umoran sam sad da razmisljam o pojedinacnim modelima ali trenutno mi padaju na pamet Korg M1 ili jos bolje T3. Dirke su im iste, odlicne sintisajzerske sa 5 oktava, a sa njih ces moci verovatno da iskoristis i neke prepoznatljive boje. Okvirna cena je od 150 do 300 eura, u zavisnosti od modela i stanja. Takvu dirku imaju i Korgovi modeli 01W/fd i i30 (koji je jos i aranzer) pa ti moze posluziti i za prosviravanje stvari uz ritmove sa kompletnom pratnjom (bas, gitare, stringsovi, sintovi, itd.). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
'Teoretski ljubav lepo zvuči, malčice je drukčije u praksi...' ![]() Intenzivno poku?avam da otkrijem ?ta konkretno će mi pru?iti najlagodniji posao. ![]() Quote:
Sve u su?tini vuče na polovnu klavijaturu, čak bi mi i dobro do?li i onboard instrumenti za malo sviranja u dru?tvu...pretpostavljam da starost ne bi bila problem, drug ima klavijaturu staru 15 godina koja ba? lepo zvuči. Frka mi je samo od polovne elektronike, nisam nikad kupovala polovnu tehniku od nepoznatih pa mi nije svejedno da dam par stotina evra za ne?to pa posle da imam problem...pogotovo ?to je u pitanju stari model pa ne znam koliko bi se to moglo popravljati. Last edited by sorceress; 01-12-2012 at 12:47 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Sto se kontrolera tice, ne znam nijedan koji ima dirke kao pomenute klavijature.
Mozda da pogledas nesto ovako: http://www.kupujemprodajem.com/Korg-...ter_id=5933385 http://www.kupujemprodajem.com/korg-...er_id=17496462 http://www.kupujemprodajem.com/Korg-...er_id=17495359 Sto se kupovine polovne robe tice, to je uvek macka u dzaku ali i kupovina novih sprava postaje polako slicna tome jer se sprave prave sve losije i losije (mislim na hardverski deo). Nadjes polovnu spravu koja ti se svidja, odes isprobas je, svaku dirku, svako dugme, potenciometar, klizac, itd. i vidis da li i kako radi. Ako si zadovoljna onim sto vidis na licu mesta, velika verovatnoca je da ces biti zadovoljna i kad odes kuci i ukljucis kupljenu klavijaturu. Ja recimo, nikako nisam zadovoljan u prodavnici kad pipnem dirke na tim master klavijaturama i uz sve trgovacke price tipa "navici ces se" ne zelim da kupujem kontroler koji ima losu klavijaturu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
OK ali kakva je situacija sa servisom, rezervnim delovima itd.? Ja sam do sad od polovnih stvari kupovala samo mobilne telefone i kompjuterske komponente a tu važi princip, kad nešto crkne možeš odmah da ga baciš jer se ne isplati popravljati. Ali bio je manji novac u pitanju pa sam prihvatila rizik.
p.s. videla sam neki Korg Triton LE za 350 evra koji se vodi kao neispravan jer mu ne radi fleš memorija, koliko je to veliki nedostatak? Last edited by sorceress; 01-12-2012 at 03:56 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Moja preporuka je da uzmes Novation Impulse (49 key), mada mislim da i od 61 key mozes da nadjes za oko 300e. Navedenu klavijaturu imam vec skoro godinu dana, i koristim je za iste potrebe kao i ti ...Izvanredno radi, ima poluotezane dirke koje su odlicne i meni je zaista pravo uzivanje da sviram na njima (inace, sviram klavir i klavijature vec nekih 18 godina). Nemas nesto mnogo caprkanja oko podesavanja...uglavnom pratis standardan fabricka uputstva i lako se podesi da sve opcije klavijature iskoriscavas i u programu u kojem snimas projekat i dalje editujes. Ako se odlucis za ove klavijature, stojim ti na raspolaganju za dodatna pitanja i savete
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kontroler od igrice kao midi drum kontroler :) | mcnc | Pricaonica | 2 | 11-04-2011 12:25 PM |
Koji GATE i kompresor kupiti za rack? | rahmanjinov | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 31-01-2010 10:17 PM |
koji midi kontroler??? | hofmann | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 22-11-2009 10:23 PM |
koji Midi key kontroler preporucujete? | Shining-Shitbox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 26-02-2008 09:19 PM |
Koji MIDI kontroler? | Proton | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 20-01-2006 10:46 PM |