Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2012, 08:59 PM   #21
sorceress
Junior Member

Default Re: Koji MIDI kontroler kupiti?

Jesam.

Pa sam računar je solidan - AMD Phenom procesor 3.2GHz, 8 GB RAM ali sve ostalo ?kripi. Nemam para za eksternu zvučnu, mislila sam da uzmem Audiophile 2496.
sorceress is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2012, 09:41 AM   #22
Srdan Durden
Member

Srdan Durden's Avatar

Moje preporuke za Akai, sam koristim Akai MPK 61 (pet oktava), dirke su odlicne, sto ih vise sviram sve mi se vise svidjaju.. pogotovu volim kod njega sto ima presete za glavne DAW-ove, pa ne moram da se mucim sa mapiranjem kao sto sam morao kod M -audia.. takav nov jeste malo skuplji, ali i MPK49 bi ti bio super ako ti je ok 4 oktave.. ovde medju oglasima sam video da jedan decko prodaje za 200e, mislim da je to super ponuda.. nije da ga poznajem i reklamiram, samo mi zapalo za oko

www.facebook.com/groups/abletonserbia
Srdan Durden is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2012, 11:03 PM   #23
sorceress
Junior Member

Mislim da ga je prodao, nema oglasa vi?e. U svakom slučaju, u petak ću verovatno imati prilike da isprobam sve navedene modele na jednom mestu pa ću videti ?ta ću...Hvala svima!
Old 06-12-2012, 02:34 AM   #24
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Talking Re: Koji MIDI kontroler kupiti?

Mali off topic, ali moram pa neka se brise posle.

Imam neki utisak: Da nije zenski clan postavio pitanje, ne bi bilo ovoliko revnosnih i detaljnih odgovora .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2012, 12:12 PM   #25
sorceress
Junior Member

kako god, odgovori jesu detaljni i mnogo su mi pomogli. Isprobala sam ono ?to mi je bilo na raspolaganju i najverovatnije ću uzeti Novation Impulse.
Old 09-12-2012, 10:31 AM   #26
Srdan Durden
Member

Srdan Durden's Avatar

Not a bad choice!!

www.facebook.com/groups/abletonserbia
Srdan Durden is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2012, 01:46 AM   #27
Takovac
Junior Member

Takovac's Avatar

Quote:
Originally Posted by sorceress View Post
Moja predstava o tome je da će kvalitetniji kontroler moći bolje da iskontroli?e instrument tj. da po?alje ?to preciznije MIDI podatke da kasnije ne bih morala mnogo da popravljam. Računam da će meni kao pijanisti biti lak?e i br?e da odsviram frazu nego da je crtam u programu (tako mi se bar čini). Inače za sada imam Kontakt 5 kao plugin u Reaperu - mada ću ako uzmem Novation morati preći na Cubase ili Ableton Live. Međutim nisam se previ?e udubljivala tj. eksperimentisala sam malo sa snimanjem i MIDI editorom ali bez klavijature je prilično frustrirajuće.
Ableton je najbolji master program do sada sto se tice kreativnosti i zvuka... Imaj na umu da svaki MIDI ima minimalno kasnjenje i nikada neces dobiti osecaj kao na pravom klaviru...ali to je zanemarljivo, barem meni A ako koristis KONTAKT preporucujem GIANT piano kao instrument jer ima fenomenalan zvuk!
Takovac is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2012, 02:33 AM   #28
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Takovac View Post
Ableton je najbolji master program do sada sto se tice kreativnosti i zvuka... Imaj na umu da svaki MIDI ima minimalno kasnjenje i nikada neces dobiti osecaj kao na pravom klaviru...ali to je zanemarljivo, barem meni A ako koristis KONTAKT preporucujem GIANT piano kao instrument jer ima fenomenalan zvuk!
Nece imati toliko kasnjenje, ako pravilno podesi latenciju na kartici. Nista vece kasnjenje npr od klavira, kome treba vremena za hod udarca cekica u zice. Sve je to reda 1-2ms...
Old 14-12-2012, 06:37 PM   #29
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Quote:
Originally Posted by Takovac View Post
Ableton je najbolji master program do sada sto se tice kreativnosti i zvuka...
ovakva tvrdnja je...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2012, 09:53 PM   #30
sorceress
Junior Member

Nije sasvim on-topic ali da ne otvaram sto tema - ako imam M-Audio Audiophile 2496 i napravim matricu sa VST instrumentima da li će ona na razglasu zvučati pristojno? Barem kao neke bolje matrice koje se mogu skinuti sa neta?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules