|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
glavno - cinc ulaz na pojacalu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Pa ja, na žalost ili sreću, imam malo iskustva sa Hi-Fi spravama, i jedini Hi-Fi na koji se usudim da slušam dok radim (od tih jeftinijih sprava) su neki minidisk dekovi, ili DAT dekovi ili tome slično, SONY sprave najbolje, ili panasonic, tascam,etc...
Za to tvrdim da radi iole "ozbiljno" za "rad"...! Mana je što nema tu neke velike snage, ali sigurno značajno jače od svake USB karte...! Može da se radi... Mini linije, i mikro linije i ostalo imaju razjeban EQ na izlazu, već je sve preduvano i nagruvano da bude "debelo" i "svetlucavo", čak i kada ima opcija da se EQ stavi na "flat" ili isključe razni "loudness" i "3D" efekti,etc... ...i nema tu rada i iole referentnog slušanja...! A za ostalo, pretraži trgovine po EU, po regionu, ali nemoj gledati sprave od 50-60€...behringere i ostalo, već spravice od 200-300€... Pišeš u pretragu "Headphone amp"... ![]()
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Ne mora mini-mikro, moze i neki besan tranzistor amp, ima po oglasima starih Denon-a, Yamaha... za bud-zasto, koji mogu da posrame vecinu tzv. 'studijskih pojacala' modernog datuma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Treba obratiti paznju na polovne stare, kompresione zvucnike, ako slucajno originalno imaju sundjerasti surround (vesanje na obodu membrane). U slucaju da je originalno bilo od sundjerastog (foam surround), a nadjete "iste" takve zvucnike sa gumenim vesanjem, odustanite od kupovine. Sundjerasti surround se raspada posle izvesnog vremena, pogotovo ako su starija tehnologija.. Jako je tesko za stare proizvode naci danas rezervne delove, a po pravilu, sundjerasti surround se stavlja bas zato sto ima veci damping od gume bez obzira na oblik. Meni se licno desilo da mi je "majstor" popravio neke stare Philipse, upravo tako... ja sam odneo da mi zameni (foam) surround, a on je stavio gumeni... odziv nije imao veze s mozgom... ali... zvucnik je bio "popravljen". NS10 ima vesanje od impregnirane tkanine, sto je dosta izdrzljivije... guma je takodje izdrzljivija... samo treba paziti na sundjer...
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Kupi ubedljivo NAJBOLJE monitore za te pare , nista ne trosi na slusalice a posebno ne bacaj pare na pojacala za slusalice. Miksanje na slusalicama je lose iz nekoliko desetina razloga, specijalno zbog kolicine reverba, pozicije stereo slike i sl
Ako mozes polovne Mackie Hr 624, ili Yamaha Msp5 (ako sam dobro napisao) i ne brini puno za malu sobu , samo ne slusaj mnogo glasno. I najvaznije, postavi zvucnike blizu sebi, znaci da mozes rukama da dohvatis oba zvucnika i neces imati nikakvih problema. Garantujem. Slusao sam i mikseve ljudi sa onim ALesis mk2 ili tako nekako. Miksevi predobro zvuce. Soba katastrofa. ZIveo ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Necu se sloziti! Ja sam koristio godinama bash hr624 u maloj netretiranoj sobi slicnih gabarita, slusao blizu kako objasnjavas i to je zvucalo za k****. Koliko god tiho da slusas zvucnik on budi karakteristike sobnih modova te sobe i to je fizika.. Posebno 'bass heavy' zvucnik sa pasivnim radiatorom poput hr624 ce da mu napravi picvajz u ovom slucaju.
Tek kad sam ih unio u drugu - vecu sobu, stavio kubika i kubika apsorbcionog materijala ti zvucnici su prosvirali nesto bolje. I dalje imam dozu divljanja niskih frekvencija.. Naucen tim iskustvom sad vucaram za sobom minijaturne fostexe kad sam u random netretiranim sobama, uparene sa solidnim sluskama... Mogli bi proc i auratoni/avantoni, ti mali jednosictemci mi zadrzavaju paznju na bitne stvari i tako mi odgovara.. Ali to nisu sigurno kutije kojim ce se ocarati zene i ekipe ![]()
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
ljudi,koliko sam skapirao,coveka zanima sa kojim preampom za sluske ne bi bilo rdjavo da upari te ATH-M50?...mene,btw,isto to zanima ,dakle neki headphone preamp (od onoga sto ima kod nas na trzistu),a da nije neko otkidanje od zivota,da solidno radi,jerbo posedujem takodje tu Audio Technicu M50, ostao sam bez velikih monitora(treniutno) i promenio stambeni prostor,a zbog sitne dece u okolini
![]() unapred hvala Last edited by milanCHE; 18-10-2012 at 09:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Ciao raja...
Tek sam se registrovao i ovo je prva tema na koju sam naletio, gdje sammislio da bih mogao biti koristan ![]() Za postavljaca teme: Sto se tice medija...na cemu ce se najvise slusati muzika koju produciras/miksash?? Nakon prodaje svog pro studija, moji glavni "monitori" u NE-tretiranoj sobi su upravo Ath - M50. I to bez ikakvog specijalnog HP amp-a nego direktno u laptop ![]() Dok miksam u Cubase-u slusam na KRK Rokit-5 (za mene nesto jako slicno Yamahi NS-10) i ATH-M50 ukljucene u mali Yamahin mixer. Ali glavno preslusavanje je preko slusalica ukljucenih u PC nakon upload-a. Naravno, u svemu ovome je jako bitna cinjenica da vrlo dobro poznajem BALANS izmedju svojih KRK i ATH-M50, ali kad se naviknes na nesto ( pa bile to i samo slusalice) nema frke. Sta god da uzmes za monitoring, slusaj svu muziku na njih i nema problema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
sve je to ok sa sluškama, al moraš bre i neke zvučnike da imaš, bar u kreativnom delu da ih koristiš koji realno i najviše vremena oduzima... sluške su super, ali umrećeš čoveče posle sat-dva rada na njima
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mali monitori za malu sobu? | SumAnuT | Monitoring | 29 | 12-09-2011 10:02 PM |
Kupujem malu mixetu | stormwatch | Kupujem/trazim | 0 | 01-04-2011 10:53 PM |
Ajd da ja otvorim sobu :) | Rhino | Matko Sasek - Koolade | 1 | 14-03-2010 06:19 AM |
Akustika za malu reziju | DzoniPFC | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 12-09-2009 01:27 PM |
obucite moju gluvu sobu | asprilla | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 23-09-2006 08:43 PM |