|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Naime, soba ima svega 6 kvadrata, mozda cak i manje. S obzirom da zivim kao podstanar, nikakav akusticki tretman ne dolazi u obzir. Razmisljao sam da, umesto monitora uzmem neke dobre slusalice, ali to mi je krajnje resenje...
Dakle, mozete li mi preporuciti kakve monitore koji bi solidno svirali u ovim uslovima? Radim tu neku elektroniku ![]() Budzet, do 500e |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pa, mali monitor neće imati "litražu" da izgura basove za "elektroniku"...
Velika kutija... ...košta (a da valja), i "davile" bi se u malom prostoru... Nemam obrazovanje u akustici, pričam samo iz iskustva... Mene će standardno popljuvati, ali ja kažem - dobre sluške sa dobrim preampom! Spičićeš 500e ali ćeš imati bar nešto dobro! Poz'
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
meni se klave nalaze u veoma maloj sobi, 4m2.
... ... sranje. hocu reci kod mene ubija-gusi basove, tj ne cuju se realno. kako kaze bockie, at m-50, po meni na pristojnu karticu ili amp. Ne treba nista vrhunsko, zvucnici obicno imaju izoblicenje 0,5%, tako da ih slusanje na regularnom ampu i sluskama sije za 500%. ako zelis da uzivas u slusanju na zvucnicima, uzmi neke koji imaju bas do 30-35hz jer ce ti faliti da bi imao ikakvu realnu predstavu. Nikako ns-10!))) zadovoljice i neki kvalitetniji (realni-ne napucani) hifi. tipa starih ar18 ili sl. na dobrom hifi ampu tipa AKAI 90-100w sa tranzistorskim izlazom (ne integralac) to ti je sve zajedno do 350-450e Last edited by nikolaivanic; 13-10-2012 at 07:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Rad na sluškama je nužno zlo, ali je malo manje zlo ako imaš "neke" Hi-Fi zvučnike da na njima čuješ šta si zaista uradio i da uporediš svoj rad sa nekom muzikom koju inače slušaš. Dakle - na slušalicama može da se radi, ali moraš da imaš neke zvučnike na kojima ćeš da odmoriš uši i mozak. Samo da napomenem: NEMOJ da kupuješ "kompjuterske" zvučnike, a pogotovo ne one sa sub-wooferom. Mali Hi-Fi sistem bez sub woofera, sa nekim kompresionim kutijama (bez "bas refleksa") od drveta (iverice) će svakako zvučati manje impresivno, ali će ti mnogo iskrenije reći kakav miks si zaista napravio. Pozdrav, Vasa P.S. Ako nije bilo dovoljno jasno ono što smo Boki i ja napisali - zaboravi na kupovinu "monitora".
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 13-10-2012 at 07:56 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Hvala vam na odgovorima
![]() Nista, onda cu za sada uzeti neke slusalice, iako bih veleo da ih zaobidjem, zato sto ostecuju sluh jaako, al sta da se radi ![]() A kakav mi amp treba? Total noob pitanje, posto nisam bas upoznat s' tim. Posedujem M-audio Fast Track Pro, moze li ona da ih ''pogura''? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Da, M50 su mamara! Meni su za sada one jedini monitori...
Ali AT imaju i skuplje modele... Mini linija... ...ok... za preslušavanje na onome što se većinom nalazi po sobama publike... Ali treba ići na ozbiljniji preamp za sluške. Ako se štedi, već sam pominjao onu kombinaciju sa minidisk dekom, ima na forumu, ali mislim da se u okviru budžeta može naći neko kvalitetnije rešenje,... *** Sluh se oštećuje svakako, i monitorima i slušalicama na velikoj snazi. Ne treba duugo raditi na velikim jačinama, čime god da se radi! Dakle, na baš velikoj glasnoći ne treba ostajati duže od par minuta... Pa onda smanjiš, pa pauzica i tako... Novinarima stradaju oči, nama uši... Ali ne treba taj proces ubrzavati bez potrebe... ![]() poz'
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Moze, samo malo kasnije, ali moram da kazem da mi je drago kada vidim da se sami clanovi medjusobno kvalitetno pomazu...
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mali monitori za malu sobu? | SumAnuT | Monitoring | 29 | 12-09-2011 10:02 PM |
Kupujem malu mixetu | stormwatch | Kupujem/trazim | 0 | 01-04-2011 10:53 PM |
Ajd da ja otvorim sobu :) | Rhino | Matko Sasek - Koolade | 1 | 14-03-2010 06:19 AM |
Akustika za malu reziju | DzoniPFC | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 12-09-2009 01:27 PM |
obucite moju gluvu sobu | asprilla | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 23-09-2006 08:43 PM |