|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Iskreno, tekst je toliko nadrkano morbidan da sam jedva naterao sebe da preslušam kanale, a kamoli da miksam. Posle sam se malo privikao, a pošto je OVAJ danas skočio i preživeo, naterao sam sebe da par sati posvetim miksu u ime njegovog tripa.
Iz nekog razloga uvek imam potrebu da zamislim prostor u kom se neka muzika dešava. Ovde mi je "studio za probe" bio jedina asocijacija. Skoči_Bejbi_Fake_Rehearsal _Room_Mix: https://www.box.com/s/4z3x4accvx8c006hwjfo Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 14-10-2012 at 10:20 PM. Reason: link |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Lepo, čisto, 1khz u izobilju, bez kompleksa i frustracija, za primer.
Možda i previše plain za moj doživljaj ovakve svirke, ja to zamišljam sa milion wati snage, ludilo od tenzije i agresije, ali to je subjektivni doživljaj i spada pod ono da li voliš plavu ili crvenu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Makar bio pogre?an, prvi utisak je ono ?to vredi čuvati. Plav ili crven, svaki je dobar ako ritam, harmonija, melodija i tekst ne smetaju jedno drugom. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Neko zaboravio da zaključa Drugu macu jedno veče...
![]() Vaso, svaka ti dala!
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Slu?ali "Jump They Say" od Bouvija. A za melodiju preslu?ali "Čudna ?uma" od Yu grupe.
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Za moj ukus previse raw.
Svidjaju mi se gitare doduse. Velike bas koliko treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Jedna "filozofska" zamerka: bubanj mi ne zvuči kao jedan (jedinstven) instrument. Odnosno, boje bas bubnja i doboša mi prosto "ne rade" zajedno, jako su daleko jedna od druge. Naravno da u ovakvoj muzici parna doba treba da bude naglašenija od neparne, ali pored ovako "našpricanog" doboša onaj duboki kick je prosto nestao iz slike. Umesto Dum-TA-Dum-TA čuje se m-TA-m-TA. Al' sam objasnio do mojega, onako "svadbarski" ![]() ![]() Pozdrav, Vasa P.S. @Znak: tačno tako, ali "Jump They Say" ima naratora koji nije deo rulje.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 15-10-2012 at 02:13 PM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
m-TA
![]() E vidis, to sto si sad napisao je nesto sto me vec duze vreme prati. Jel' ovde pricamo o boji i karakteru kicka ili nivou u miksu (u odnosu naostale elemente bubnja)? Dodavao sam visokima energiju samo u vokalima i dodao malo prezensa gitarama sa API eq-om. Mnogo prsti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Hint #1: Ne drndati EQ i dinamiku du?e od 20-30 sekundi u SOLO modu, osim u svrhe "rekonstruktivne hirurgije" (tra?enje rezonantne frekvencije, uklanjanje smetnji, krčanja, pucketanja, trtmrt). Hint #2: Ne nasedati na fore tipa: "do not overcompress, do not over-EQ". Ako kick zvuči "overcompressed / over-EQ'd" kad ga slu?a? SOLO, a u matrici "radi posao", koga je briga da li si na nekoj frekvenciji dodao ili oduzeo 15 ili 18 dB? ?to naravno ne znači da je nu?no koristiti drastične vrednosti parametara. Sve se vrti oko toga da pesma nekako svira zajedno. Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |
RACKIRANI MCI 500c kanali Bijeli i Smedji!!! | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 02-12-2007 10:42 PM |