Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-09-2012, 08:45 AM   #71
roza
Junior Member

Default Re: Windows 7 64bit i Cubase 5

Da li je potrebno posle instalacije Win 7 ultimatum instalirati service pack 1? Mislim jel ima potrebe za tim i za update online?
roza is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 10:26 AM   #72
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Dobro pitanje. Moja preporuka je da se instaliraju iskljucuvo update-i drivera i oni potrebni za ispravljanje hardware bug-ova, (ukoliko ih imas na svojoj konfiguraciji) nakon cega je najbolje zabraniti automatski update.
SP1 (SpywareProfessional1)ima puno korisnih stvari u sebi, od kojih skoro nista nema veze sa DAW-om, tako da je za izbegavanje. Glomazan je, a efekat koji ima na makinu je slican vadjenju veceg dela memorije i downgrade-u CPU-a. Skandalozno usporavanje.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 10:41 AM   #73
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Nikada ne raditi update, osim ako nije preko potreban...

Ako sve radi, pravilo je da nista niposto ne diras!

diviner is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 12:33 PM   #74
roza
Junior Member

Malo off

Da li ovih "problema" ima na Osx i na logic-u? tj. da li je maximalna iskorivost rama sto se muzicke produkcije tice?
roza is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 01:20 PM   #75
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Ista je situacija i sa OSX. Moras da koristis 64bitni mod (snow leopard) kao i 64bitni sikvencer (sto logic jeste) kao i 64bitni instrument (plugin) i tada problema nema. Medjutim svaki stariji instrument ce morati da radi preko internog bridgera koji bas ne radi sjajno, tako da ogranicenje od 4GB svakako postoji...

Za novije instrumente tipa Stylus RMX, Omnisphere i slicne, kojih ima u 64bitnom modu za OSX, nema problema!

Pojavio se jBridge za OSX pa cemo bas ovih dana probati kako radi...

diviner is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2012, 08:16 PM   #76
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Evo da zaokruzimo ovaj thread
Odavno koristim jBridge legalnu verziju 1.5 i sve radi kao podmazano.
Nema vise pucanja.

Znaci rezime: 64bit Windows, jBridge i Cubase - cak i 32bitni, mozete da iskoristite sav RAM koji imate, s tim sto svaki pojedinacni 32bit proces (Cubase* 32bit na primer u Task Manageru) ne sme da predje 2.5 do 3 GB. Pa ako se i desi da u ovom slucaju dodje do pucanja - najverovatnije je Cubase32bit proces premasio svoj limit.
Old 23-10-2012, 08:27 PM   #77
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Dobro pitanje. Moja preporuka je da se instaliraju iskljucuvo update-i drivera i oni potrebni za ispravljanje hardware bug-ova, (ukoliko ih imas na svojoj konfiguraciji) nakon cega je najbolje zabraniti automatski update.
SP1 (SpywareProfessional1)ima puno korisnih stvari u sebi, od kojih skoro nista nema veze sa DAW-om, tako da je za izbegavanje. Glomazan je, a efekat koji ima na makinu je slican vadjenju veceg dela memorije i downgrade-u CPU-a. Skandalozno usporavanje.
Ja nisam imao ovaj problem na svojoj masini. Upravo suprotno.
Ali meni je onlajn apdejt aktivan non stop. Verujem da je inicijalna verzija SPa izbacena sa gomilom novih - bagovitih stvari, ali od onda je dosta proslo i hotfixevi su u medjuvremenu to sanirali. Licno mi ni sam SP1 nije toliko lose radio, ne vidim da se ista usporilo ili promenilo u mom DAW windowsu.
Ono sto mene tera da apdejtujem je to sto kad otvorim neki hotfix, vidim da su reseni neki problemi sa na primer memory leakovima, compatibility issues, performance issues i tome slicno.

Pitanje je samo da li vredi rizikovati naizgled stabilnu masinu, radi eventualnog poboljsanja ? Mnogi ljudi, od kojih neki uopste ne vole da zalaze "iza prozora", nece preuzeti taj rizik. Ja kazem - i ne treba, ako sve radi zadovoljavajuce, a ne spadate u entuzijaste.

Mali OFF:
Ja kapiram da nije moguce da covek napravi nesto savrseno, pa ga onda upropastava vremenom. Da je tako, isli bi smo od svemirskih brodova prema zivotu u pecini. Mislim da evolucija ide u drugom smeru. Ono sto je sputava je covekovo ropstvo onome na sta je navikao i cime je ovladao. Nekada su ljudi, masine unistavali i lomili - na pocetku industrijske evolucije, misleci da ce im plugovima i lopatama ici znatno bolje, ali su vremenom naucili da se koriste, sada su masine sastavni deo zivota.

Sa druge strane, u audio svetu sve to nekako naopako ide (lampe najbolje, tranzistori sr*nje, digitalni skupi konvertori sa -200dB SNR su tek shit neopevani), pa me i ovakvi stavovi uopste ne cude
Old 23-10-2012, 09:34 PM   #78
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Mali OFF:
Ja kapiram da nije moguce da covek napravi nesto savrseno, pa ga onda upropastava vremenom. Da je tako, isli bi smo od svemirskih brodova prema zivotu u pecini.
Previse vremena provodis u studiju, ako izadjes napolje i osmotris, videces da se upravo to i desava na globalnom planu!
Old 08-11-2012, 01:38 PM   #79
tomycrosound
Member

offtopic:
a windows 8??
tomycrosound is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2012, 10:00 AM   #80
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Quote:
Originally Posted by tomycrosound View Post
offtopic:
a windows 8??
Pa i nije ti neki off-topic!

Bio je thread o windows 8, ali je nestao prilikom poslednjeg bug-ovanja servera, a ja sam se smorio da ponovim poduzi post...
Ukratko, topic je definitivno ISTI. Sve sta vazi za W7, vazi i za W8, zato sto su...isti!
W8 donosi novi user interface koji ce neki mrzeti, neki voleti, vrlo zgodno za touch screen, ko ima, ali pod haubom je W7 engine, 'skinovan' u windows mobile 7 temu, pa se neko setio da nam to proda kao W8... (jedan od razloga sto ga dele za 20.e ako imas leg. sedmicu.)
Sve ovo nije ni tako lose, zato sto sve radi potpuno isto i nece jos neko vreme morati zbog mahinacija iz Micro$ofta da se menja kompletan hardware i software!

Evo mojih 5 cnt:

BAD:

x Podesavanja su sakrivena i razbacana po celom sistemu, ne bi li se broj 'naprednih' korisnika bez micro$oft sertifikata smanjio.

x Interface i istiskivanje koncepta desktop-a su uzasni ako se nema touch screen.

x Ideja o manicnom mahanju i gestikuliranju mi se takodje nesvidja, previse lici na epi-napad, a mentalno zdravlje u nasim krajevima je svejedno nagrizeno, odavno...

GOOD:

x Radi odlicno i stabilno. Par optimizacija (za w7) i kao stvoren za DAW.

x Nije mnogo zahtevniji za memoriju i radi sa istim driverima.

x Windows to go! je mega hit, kome treba, napokon je moguce instalirati W na USB disk ili flash drive (USB 3, zbog brzine). Ovo se ranije moglo izhakovati, ali je u sedmici bilo potpuno zakljucano i niko nije uspeo da je razbije. Lepo je sto su sami shvatili da je ovo dovoljno korisno da treba da bude -feature.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules