Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Windows 7 64bit i Cubase 5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40243)

Nemania 18-01-2012 08:09 PM

Windows 7 64bit i Cubase 5

Da li na WIN 7 64 bitnoj verziji moze da radi Cubase 5 narodna verzija i da se pritom iskoristi 16GB rama dd3 memorije koje imam u racunaru?
Da li postoje ta ogranicenja..???

Ako moze neko da napise ko vec ima 64bitni win7, vise od 4 gb rama i koristi cubase 5 i ko je siguran...

Da li mi je potrebna posebna verzija Cubasea, kao i VST i VSTi, ili mogu koristiti one koje sam koristio sa 32 bitnom verzijom windovs7?

Nemania 18-01-2012 08:45 PM

Re: Cubase 5 64bit pitanje HITNO!

Tj. sta mi je potrebno da bih mogao iskoristiti 16gb RAMA???

DADDY Z 18-01-2012 08:46 PM

mislim da ne...tek sa cubase 6

Nemania 18-01-2012 09:06 PM

A neki drugi seq tipa SONAR PRODUCER X1 ili Protools...mada naucio sam Cubase...ne bih da menjam...:(

Nego nije mi jasno...imam na primer Trilian bass kao VST u Cubase 5 (32 bita)..i sad ucitam jednu dobru boju-multisample koja zauzima 2.5 gb, popunio sam memoriju...i sta to je to..??? (posto win7 32bit vidi samo 3,2gb)
Ne kontam zasto se prave onda toliko veliki VSTi, a koji su izasli dosta pre Cubase 6 ako Cubase 5 kao program moze videti samo do 3-4gb rama i u 64 bitnom WIN7..??? Skroz je nelogicno...

tajsam 18-01-2012 10:50 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 320440)
Da li na WIN 7 64 bitnoj verziji moze da radi Cubase 5 narodna verzija i da se pritom iskoristi 16GB rama dd3 memorije koje imam u racunaru?
Da li postoje ta ogranicenja..???

Ako moze neko da napise ko vec ima 64bitni win7, vise od 4 gb rama i koristi cubase 5 i ko je siguran...

Da li mi je potrebna posebna verzija Cubasea, kao i VST i VSTi, ili mogu koristiti one koje sam koristio sa 32 bitnom verzijom windovs7?

bez brige MOZE!!!!!!!!!
ovako prvo ti je potreban cubase 5 (narodni)on je 32 bitni.:D vec ga imas!!!!!!!
a zatim moras nabaviti narodni programcic koji se zove jbridge. neda mi se objasnjavati kako se koristi.google ce ti pomoci.uglavnom taj programcic otvara svaki plugin pod posebni proces u task menageru a ne pod host aplikaciju u ovom slucaju cubase 5.ja koristim 24 gige mislim nikad to ne napunim al mogu ako hocu

tajsam 18-01-2012 10:52 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 320444)
mislim da ne...tek sa cubase 6

gospodine nemojte siriti dezinformacije

Mika Technika 19-01-2012 12:42 AM

evo kako se koristi:
http://jstuff.wordpress.com/jbridge/...hooting/782-2/

psionic 19-01-2012 03:42 AM

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 320473)

Meni sa tim narodnim jbridgem posle par sati rada, poispadaju svi pluginovi, kako na RuDaw XTMu tako i na mom kucnom racunaru... Da li je u pitanju tajm bomb, los krek ili nesto trece, ne bih znao, ali program kosta 15ak evra i planiram da ga uzmam (mrzi me da se cimam do banke da uplatim :banghead:) Da li ce i legal pucati - ne znam, ali ovako dosta brljavi.

Za sada samo Sonar X1 Producer, Reaper 4 i Samplitude Pro X, pruzaju komfor prilicno stabilnog bridgea, koji je integrisan u sam program. Dodatno, Sonar moze da koristi i jBridge kao interni bitbridz i onda radi malo bolje, tj ne puca tako cesto... Samo, ko ce da se sad smara sa Sonarom... :banghead:

Kombinacija cubase 5 32 i win7 64 za mene radi stabilno sat-dva u vr' glave, na dve potpuno razlicite platforme...

Arthur 19-01-2012 04:09 AM

kolega u toj konfiguraciji - 32bit c5 i 64bit Win7, preko jbridgea, pojede 9GB RAM-a pre doručka, a onda krene da učitava pluginove.

U prevodu - može, i to bez ispadanja.

Mika Technika 19-01-2012 04:22 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 320479)
Meni sa tim narodnim jbridgem posle par sati rada, poispadaju svi pluginovi, kako na RuDaw XTMu tako i na mom kucnom racunaru... Da li je u pitanju tajm bomb, los krek ili nesto trece, ne bih znao, ali program kosta 15ak evra i planiram da ga uzmam (mrzi me da se cimam do banke da uplatim :banghead:) Da li ce i legal pucati - ne znam, ali ovako dosta brljavi.

Za sada samo Sonar X1 Producer, Reaper 4 i Samplitude Pro X, pruzaju komfor prilicno stabilnog bridgea, koji je integrisan u sam program. Dodatno, Sonar moze da koristi i jBridge kao interni bitbridz i onda radi malo bolje, tj ne puca tako cesto... Samo, ko ce da se sad smara sa Sonarom... :banghead:

Kombinacija cubase 5 32 i win7 64 za mene radi stabilno sat-dva u vr' glave, na dve potpuno razlicite platforme...

pa ja posto radim u fl studio-u, ja bridzujem u njemu(integrisan bridge), tako da nemam problema, a ovaj jbridge jos nisam koristio, tj. jos mi nije zatrebao. u cubase-u mixam, i nisam imao jos problem,

i7 2600k 8gb ram win7 64bit cubase 5 32bit

All times are GMT +1. The time now is 11:56 AM.