|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Na koji fazon radi CUbase limiter ?
Znam da skracuje peakove i da posacava srednji deo zvuka, da ne dozvoljava van te jacine koje mu psotavite da ode kanal itd .. Ako je sve tako zasto onda kad ja stavim output lepo na -6 i on mi zvizne van toga ?? ![]() ![]()
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Limiter?! Ivica,..Ivica....?!
![]() Ne znam o kom limiteru je reč? Možda nešto ima veze sa tim da su na master sekciji inserti 1-6 PRE "reglera" a inserti 7 i 8 su POSLE "reglera"...! Dakle, efekti na insertima 7 i 8 su POSLEDNJA instanca i mogu (ako su tako namešteni) pojačati ili smanjiti signal mimo vrednosti iskazanih na master "šini"...! Limiteri (osim kompleksnijih koji sadrže jasno naznačene EQ sekcije) NE VRŠE promenu ekvalizacije. To je "prirodan" rezultat koji se dešava kao posledica saturacije određenih segmenata frekventnog opsega. Dakle, ako u određenom zvučnom spektru u prisustvu limitera kao krajnje instance, smanjimo (saturacijom,ekvalizacijom ili nekim drugim procesom) deo spektra, prirodno je da ostali prisutni deo sprekrta evociran dejstvom limitera pokuša da "nadomesti" novonastali prostor. Ovu tehniku i sam često koristim u miksu u određenim slučajevima, kada npr. želim da istaknem visoke tonove, umesto da se "latim" plug-ina i "drknem" još 3 db visokih, lepše je pokušati smanjiti niske tonove za 1 db i pojačati ceo kanal za 1 db i visoki će prirodno "isplivati", mnogo lepše nego da se "odšrafi" glupi "tranzistor"...! Poz'
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 15-07-2012 at 08:08 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Dobro, ali i zbog drugih koji čitaju, nije "na izmet"...
![]() ...a čika Vaso, čika Uglješa je veliki dečko, pa će nam sam kas'ti šta je pesnik 'teo da kaže...
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
native limiter dobar kao uad precision limiter | Hollywood | DSP forum | 36 | 04-07-2012 12:40 AM |
Limiter | Solozabal | Mastering | 1 | 11-04-2011 10:24 PM |
Limiter | Inovative_kg | Audio Software | 19 | 20-11-2009 10:37 PM |
Limiter | Psychogen | Produkcija Elektronske Muzike | 13 | 13-04-2009 09:31 PM |
Limiter | statusband | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 31-10-2005 09:17 PM |