![]() |
Limiter - WTF ?
Na koji fazon radi CUbase limiter ?
Znam da skracuje peakove i da posacava srednji deo zvuka, da ne dozvoljava van te jacine koje mu psotavite da ode kanal itd .. Ako je sve tako zasto onda kad ja stavim output lepo na -6 i on mi zvizne van toga ??:confused::shock: |
Re: Limiter - WTF ?
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Limiter?! Ivica,..Ivica....?! :D
Ne znam o kom limiteru je reč? Možda nešto ima veze sa tim da su na master sekciji inserti 1-6 PRE "reglera" a inserti 7 i 8 su POSLE "reglera"...! Dakle, efekti na insertima 7 i 8 su POSLEDNJA instanca i mogu (ako su tako namešteni) pojačati ili smanjiti signal mimo vrednosti iskazanih na master "šini"...! Quote:
To je "prirodan" rezultat koji se dešava kao posledica saturacije određenih segmenata frekventnog opsega. Dakle, ako u određenom zvučnom spektru u prisustvu limitera kao krajnje instance, smanjimo (saturacijom,ekvalizacijom ili nekim drugim procesom) deo spektra, prirodno je da ostali prisutni deo sprekrta evociran dejstvom limitera pokuša da "nadomesti" novonastali prostor. Ovu tehniku i sam često koristim u miksu u određenim slučajevima, kada npr. želim da istaknem visoke tonove, umesto da se "latim" plug-ina i "drknem" još 3 db visokih, lepše je pokušati smanjiti niske tonove za 1 db i pojačati ceo kanal za 1 db i visoki će prirodno "isplivati", mnogo lepše nego da se "odšrafi" glupi "tranzistor"...! Poz' |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Dobro, ali i zbog drugih koji čitaju, nije "na izmet"...:wink:
...a čika Vaso, čika Uglješa je veliki dečko, pa će nam sam kas'ti šta je pesnik 'teo da kaže...:kiss: |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 01:14 AM. |