|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Juce mi se desilo da sam slucajno sa master kanala sklonio VST koji se zove Limiter. Kako sam ja skontao taj plugin ima ulogu da ogranicava jacinu zvuka u nekim opsezima u mixu. E sad kad sam pokusao da ga vratim, nista nije bilo kao pre. Traka ide par sekundi i bubnjevi se normalno cuju, a onda par sekundi se potpuno utisaju. Kao kad je pod uticajem nekog compressora...Iznervirao sam se...Ljudi kako da resim ovaj problem i kako da masterujem traku da zvuci istom jacinom u svakom delu??? Da napomenem, koristim fruity loops, a na masteru mi se jos nalazi Izotope Ozone....Unapred hvala.
Last edited by Psychogen; 11-04-2009 at 05:42 PM. Reason: pogresno slovo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]() ![]() Tutoriali, search foruma, wiki, google... Ili jednostavno plati nekom da to odradi za tebe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
nisi naveo koji limiter je u pitanju, ali mu je verovatno neki auto-gain ostao ukljucen...
znam da je to problem sa sonnoxom kome je auto-gain po defaultu ukljucen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Pa ovo je standardni Fruity Limiter...Al znas sta me tu buni...Ja na prethodnim projektima nigde nisam imao Limiter na masteru i sve je ok, medjutim ovde je verovatno bio automatski namesten, jer sam projekat pokrenuo mozda iz template-a nekog...i sad fora, ja ga sklonim eto onako, ono se poremeti balans zvuka na nekim mestima, a da ga vratim opet isti djavo...nikako kao pre. Ne znam sta bi moglo biti drugi problem nego taj Limiter?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
100% je taj rad. Nema ti druge do da nekako prepozna? taj template i da prepi?e? parametre limitera u tvoj projekat. Jbg.
Pozdrav
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
posalji flp datoteku, pa da vidimo da li nesto moze da se sredi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Resio sam problem. Bilo je nesto banalno i nije bilo do podesavanja. Ali sve u svemu ovo i dalje moze ostati aktivna tema za softverski limiter i compressor jer i dalje zelim dosta toga nauciti recimo o compressor-u. Npr. specijalizovani compressor ili neki paket mastering alat koji sadrzi u sebi compressor kojim masterujem traku mi obicno pa makar i u manjoj meri ima uticaj limitiranja ukupne glasnoce u nekom opsegu na traci. Meni ovo obicno rezultuje malo tisim pojedinacnim instrumentima na mestima gde ima vise instrumenata u polifoniji tj na jednom mestu, u istom intervalu. E sad vidite, to se meni nesvidja, jer ne zelim da mi bubnjevi nigde variraju u jacini, pa ni cak ni jednu jedinu zericu ne zelim. Koja je uopste uloga compressora..kad ima ovakvo delovanje? Recimo hocu da procistim zvuk pomocu multiband compressor-a na masteru, ali necu da mi stisava i pojacava zvuk na razlicitim mestima...
Last edited by Psychogen; 13-04-2009 at 04:19 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Bezi ti druze od kompresora sto dalje,to su izmislile barabe da uzmu ljudima pare
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
![]()
Taj compresor ljudima od lepe pesme napravi kobasicu,valjda ga zato kupuju,neznam ni ja...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Limiter? | Igor | Audio Software | 43 | 10-10-2008 08:36 AM |
PSP limiter | Max | Audio Software | 26 | 04-01-2008 06:17 PM |