|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
kada je snimis u sound forge onako solo, shum je oko -84db ! neka ti pevac ludorijama oduzme 20db... +(-) 6db ispod klipa to je -58db signal/shum! Cak i relativno disciplinovani i obuceni pevaci jako variraju, posebno emotivno... samo sam par puta ostavio snimak bez kompresora i odmah zazalio sto ga nisam stavio u lanac snimanja sa sve limiterom... Naknadno se ispostavi da ima 5 sekundi harsh zvuka radi klipovanja... bruka Last edited by nikolaivanic; 10-04-2012 at 04:27 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]() da..ali.. ima razlike u 160a i 160VU
![]() |
#24 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Moguće je da gre?im, ali ja sam nekako pre za ovu drugu varijantu, ako ni zbog čega drugog ono zato ?to svaki kompresor unos svoj dodatni ?um u lanac. Nadam se da nije potrebno da na?iroko obrazla?em da je malo nelogično boriti se protiv ?uma spravom koja unosi vlastiti ?um. ?to reče Reinhardt - u analogno vreme je bilo drugačije, po?to je već sam ?um trake sakrivao dobar deo prljav?tine koja je na nju snimana. Danas je ipak malo drugačije. Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
vidim, mi?ljenja su različita.
Alesis je naručen tako da je kasno za dbx (ili bilo ?ta drugo). S obzirom na moju produkciju mislim da će bit ok, ukoliko ne bude negativnog efekta na zvuk ili snimak vokala (?um, distorzija). Treba li ili ne, izgleda da nije pravilo, netko koristi, netko ne.. A ako ga koriste u visokobudgetnim studijima, onda kontam da se "treba" koristit i u home varijantama, a koliko para, takva i muzika. Ću javim utiske kad stigne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Podsetnik :
Kompresije na razlicitim mestima se MNOZE, NE SABIRAJU Znaci, ako imas 3:1 na ulazu,i 3:1 na grupi recimo (ili bilo gde u lancu), onda nemas 6:1 nego 9:1 ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Snimanje, pogotovo pevanja, uz pomoć hardverskog kompresora bez (hardverskog) ekvilajzera pre njega u nizu je skoro pa garantovan zajeb. Takoreći - ako se pre ulaza u kompresor ne olak?aju ultra low end (?to dodu?e donekle mo?e da uradi i Lo Cut na samom mikrofonu) i "blato" u donjem midlu, jebi ga... Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#28 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
naponski izrazeno se mnoze..(odnosi u Voltima) napr 10x pa jos 10x = 100x ............................................decibe lima izrazeno to je 20db+20db =40db (naponski) 6db=2x 12db=4x 18db=8x 20db=10x sto ce reci db se sabiraju Last edited by nikolaivanic; 13-04-2012 at 03:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
60db dinamickog opsega je malo? to je i za orkestracije dovoljno...
![]() |
#30 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() uzmes recimo snimanje uzivo, glas i gitara, balada... uglavnom, ima tisine dosta... obradis, pojacas na nivo za glasnu reprodukciju, shuma koliko hoces sa - 60db! da bi ga skinuo, ukljucis gate ili seckas rucno ili.. neki program ... tada gubis prirodnu reverberaciju koju si zeleo ili atmosferu zivog snimka, publiku itd.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mikrofon i snimanje vokala | mirdaa | Tutorijali | 50 | 28-02-2009 12:05 AM |
Komora za snimanje vokala | zeleni | Dizajn i konstrukcija studija | 52 | 15-11-2008 09:51 PM |
pitanje:xenyx 802 & B1-snimanje vokala | solo | Computer Hardware | 11 | 04-11-2008 02:39 PM |
Snimanje vokala uz klavir (ali bez klavira) | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 10-08-2007 07:02 AM |
Vokal::: snimanje vokala | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 21-06-2003 08:55 PM |