|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Ovako. Otkrila sam da pjevam skroz drugačije kad istovremeno sviram nego kad ne sviram (ne ritmički, već osjećajno...) tj. nekako se ne mogu prepustiti i biti dovoljno prirodna bez da "tipkam" po klaviru.
Ipak, naravno ?elim snimiti zasebno vokalnu traku i klavirsku, stoga je jedini način da sviram na slijepo, ali ako to radim na klaviru čuju se udarci tipki. Postoje li jo? kakvi načini da se ovo izvede? Po čemu bi mogla "lupkati" a da se ne čuje ili mo?da postoji tehnika namje?tanja mica... Hvala na pomoći! Anita |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ukoliko imas klavir (pravi), bit ce tesko.
Ukoliko imas bilo kakav sintisajzr, utakni slusalice u headphone out, pritisni record i snimaj glas a u slusalice ces cuti samo klavijaturu koja ne ulazi u snimak. Naravno, nemoj pvezivati klavijature i kompjuter.
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Imam clavinovu... i na slušalicama matricu sa klavirom koji sam prethodno odsvirala i onda želim pjevati i snimati, a istovremeno svirati na klaviru radi feelinga i ČUJU SE UDARCI tipki.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Dva nacina:
1. Uzmi neki "nagluv" a dobar vokalmi mic, kao naprimer AUDIX, ili neki hiperkardioidni, i posto si (hvala svemogucem) zensko, hajpasuj ga okolo 80-100 hz, to ionako u tvom glasu NEMA...Bice bolje, ali nema potpunog uspeha 2. Drugim, takodje mono mikrofonom, koji je blizu dirki, i takodje prilicno usmeren, snimaj 'lupkanje' uperivsi mic bas prema prstima-dirkama. Uvek ta dva kanala snimaj zajedno. kada sve zavrsis, OBRNI FAZU mikrofona kojim si snimala 'lupkanje', podesi regler na minimum, i POLAAAKO slusajuci oba podizi regler sa "lupkanjem", dok se ne desi najblize moguce fazno 'potiranje'(naravno da ne moze potpuno, ali moze dosta da ti smanji to 'lupkanje' Poz, mnogo uspeha, a ja pozdravljam sa plavetnila Egeja, ali povremeno svracam u internet cafe u blizini mog hotela.Laptop (notebook, moj dragi MacBook nisam poneo, iz straha da ne upropastim letovanje)
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Nisam siguran koliko bih ja fazno potirao traku vokala... KAda je vokal u pitanju i EQ upotrebljavam prilicno oprezno, a kamoli ovako radikalnu stvar.
Anita, sta smeta, ako se cuju dirke? Neka se cuju. To je deo tvog "dobrog raspolozenja". Neki ljudi se dobro osecaju kad pevaju kroz nos. Ti se osecas dobro kada sviras klavir dok pevas i gotova prica.
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Slowstar - he! Znala sam da će? predlo?iti ne?to ?to mi nikad ne bi palo na pamet! Hvala!
![]() ![]() Vidite ?to sam na?la!!! I ona ima taj problem, hehe! http://youtube.com/watch?v=_2Ldt2b-SC8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mikrofon i snimanje vokala | mirdaa | Tutorijali | 50 | 28-02-2009 12:05 AM |
Komora za snimanje vokala | zeleni | Dizajn i konstrukcija studija | 52 | 15-11-2008 09:51 PM |
pitanje:xenyx 802 & B1-snimanje vokala | solo | Computer Hardware | 11 | 04-11-2008 02:39 PM |
Snimanje vokala - Koje predpojačalo !!? | korguser2001 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 10-03-2007 03:11 AM |
Vokal::: snimanje vokala | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 21-06-2003 08:55 PM |