Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-02-2012, 11:34 PM   #91
quake2
Banned

Default Re: Peticija za ukidanje i zabranu delovanja SOKOJ-a...

Sigurno je da na svako pitanje imaju odgovor....kao i ove glavonje u skupstini.Sto se bre zamajavas sa njima cika Vaso?Ako nisi u ekipi,neces se bas od njih leba najesti.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 12:45 AM   #92
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
producent filma je uredno predao svim televizijama kod dela koji je zaveden u SOKOJ-u, i od svih se javili samo Danci....tesko mi da poverujem da su jedino oni posteni.
Na stranu to sto sam od zaradjenog "honorara" iz Danske dobio samo 10% kada su se svi ugradili ali sam barem nesto dobio
Tada sam nazvao SOKOJ da mi objasne ovaj fenomen pa mi je cika lepo objasni da je porez Danske drzave na autorski honorar oko 80% ( da dobro ste procitali) pa onda na to nasih 10% i tako dodjosmo do moje ciste "zarade"
A jebiga, zato ljudi angažuju advokate koji se time bave. Onda malo i platiš tog advokata. Nisam siguran da Hans Zimmer očekuje da će producent filma da bude toliko pošten da mu prijavi svaki posao koji je sklopio (obaška da prijavi pod kojim uslovima ga je sklopio) i da je ASCAP-u više stalo do njegovih prava nego njemu samom. Verovatno i on angažuje neke likove koji se bave zaštitom njegovog dela. Pitanje je samo koliko novca potencijalno očekuješ i, shodno tome, koliko si u startu spreman da se "isprsiš" advokatskoj kancelariji koja će te zastupati.

Da se ne zaluđujemo: ASCAP, SACEM, GEMA, SOKOJ i slične agencije su prevashodno naplatioci zbirnih autorskih prava i distributeri tantijema po osnovu istih. Nije njihov posao da se bave praćenjem ko je koliko puta emitovao Boba Dilana. I oni dobijaju podatke od emitera i njih računaju kao istinite (dok Dilanova privatna kancelarija ne dokaže suprotno).

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Ne tvrdim da su lopovi ali da ne stima bas sve kako treba ne stima
Ni ja ne tvrdim da nisu lopovi, ali kao i u svakom zapadnom pravosudnom sistemu (a i naše pravosuđe se vodi istim principima) svi su nevini dok se ne dokaže suprotno.

U međuvremenu, svi imaju mogućnost da komuniciraju sa njima telefonom (za male pare) ili putem advokata (za malo veće pare). Pa svako može da odluči kome se šta više isplati.

Pozdrav,

Vasa

P.S.
Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Sigurno je da na svako pitanje imaju odgovor....kao i ove glavonje u skupstini.Sto se bre zamajavas sa njima cika Vaso?Ako nisi u ekipi,neces se bas od njih leba najesti.
Neću se ja leba najesti od njih, kao što ni oni neće od mene. A vidiš, ja sa njima pričam i ne sekiram se mnogo dok ti sa njima ne pričaš i sekiraš se povodom njih.

Last edited by awacs; 02-02-2012 at 12:54 AM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 08:47 AM   #93
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by awacs View Post

Ni ja ne tvrdim da nisu lopovi, ali kao i u svakom zapadnom pravosudnom sistemu (a i na?e pravosuđe se vodi istim principima) svi su nevini dok se ne doka?e suprotno.
Ko da dokaze? Nase posteno i nekorumpirano pravosudje?....pa to ti je ista firma sa istim sefovima

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Neću se ja leba najesti od njih, kao ?to ni oni neće od mene. A vidi?, ja sa njima pričam i ne sekiram se mnogo dok ti sa njima ne priča? i sekira? se povodom njih.
Blago tebi....caskas lagano,ne sekiras se mnogo...dobices orden "primjernog gradjanina"....mora da ovi "gore" zale sto nema vise takvih.Pozzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules