|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#111 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ugrozeni su ljudi, odnosno njihova privatnost, da bi se vaspostavila kontrola sadrzaja na web-u. To sto ti niko u obicnoj posti ne zaviruje u kovertu, se zove "ljudsko pravo", a ako ti neko izmisli neki razlog zbog koga bi to OBAVEZNO radio (samo) na world wide web mrezi... onda je to gubitak ljudskih prava (na webu)... nije to neka velika filozofija. EDIT: Pri tom su to pravo izgubili ljudi a ne web, to hocu da kazem, ako nisam bio jasan
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 30-01-2012 at 04:36 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Umesto da se pronadje način kako da obični ljudi imaju kakvu-takvu slobodu dobili smo još gori tretman. Tako to ide kada se zakon piše birokratski ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Member
|
![]() Quote:
Prica o receptu za piletinu jer kako je netko ovdje i sam rekao samo primjer da se lajcima objasni problem, ali on je naprosto glup i neistinit, jer da je on istinit svijet bi se morao pocet okretat unatrag... to bi znacilo da ja svom djetetu kupim knjigu za skolu, ali ne smijem mu je dat, jer sam je ja kupio... lol ![]() Ti jako dobro znas da te iste firme prodaju i hardware tj. u zadnje vrijeme smartphone i touchpadove... tu trenutno stoji njihova najveca zarada...telefon ili pad ne mozes ukrast sa weba, ali materijal zbog kojeg si ga kupio da ga napunis definitivno mozes...dakle zasto bi nakon sto su ulozili milijarde dolara u razvitag tog hardweara (vodeci se trenutnim stanjem ilegalnog downloada) sada prihvatili cinjenicu da svojim kupcima na neki nacin moraju obznanit da ce ih kostat jos 5x toliko da kupe glazbu za to. Pogotovo microsoft koji nije kao apple razvio nacin legalne prodaje...Svima njima se isplati da za svoje proizvode postoji sto vise besplatnih stvari s kojim oni zapravo nemaju nikakve veze niti su zakonski u konekciji s njima...
![]() |
![]() |
#114 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#115 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Prica o autorskim pravima je vise nego dobar izgovor za uvodjenje mnogo goreg zla... to pokusavam da kazem, koje danasnji mocnici jedva cekaju da imaju u rukama, i koja su u nekim zemljama i postojala, mnogo pre interneta, ali su ukinuta. Inace nas JOS UVEK NE kontrolisu na nacin na koji bi mogli, ni blizu, samo zato sto jos uvek postoje snage, dovoljno dalekovide, koje ce se suprotstavljati tome... ima jos vremena do chipovanja... EDIT: Oprosti, ali ne mozes me ubediti, da ce, kad "zastite" autorska prava muzicara, stati i ograniciti svoje moci samo na njih.... zbog moralnih razloga... ne... to se nece desiti... istorija nam govori da je to nerealno ocekivati.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 30-01-2012 at 08:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Member
|
![]()
EDIT: Oprosti, ali ne mozes me ubediti, da ce, kad "zastite" autorska prava muzicara, stati i ograniciti svoje moci samo na njih.... zbog moralnih razloga... ne... to se nece desiti... istorija nam govori da je to nerealno ocekivati.[/QUOTE]
Nisam nikada ni rekao da hoce, ali ako moram birat izmedu toga da mi oduzmu ta moja prava , i toga da mi oduzmu prava i nesto se dovede u red po pitanju ilegalnog download-a, biram ovo drugo.
![]() |
#117 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Da budem eksplicitniji,... zelim ti da zastitis svoja prava, ali ne po cenu neceg sto je vrednije od toga.
![]() |
![]() |
#118 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Senior Member
|
![]()
File sharing siteovi su samo jedan mali dio izvora ilegalnog materijala, ali su eto najpopularniji zbog lake dostupnosti.. Ukidanjem istih nece nista postic osim kontraefekta, ali cloud tehnologija koja se blizi ima uvjete da radikalno promjeni situaciju na webu..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Pro Member
|
![]()
Mislis da ce svi polako prelaziti na cloud i tamo kaciti trake u cilju reklame i objave i da ce se steci nova kultura slusanja i preslusavanja pa ako ko zeli da ih ima - kupi ih na legalan nacin? (iTunes,Napster,Juno,BP,itd ...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kafici i diskoteke protiv SOKOJ-a !! | DaBear | Pravna Pitanja | 111 | 01-09-2012 10:14 PM |
Novi zakon protiv piratisanja funkcionise !!! | DaBear | Razno | 10 | 09-10-2011 10:04 PM |
Produkcijom protiv bede. | LACKY | Pricaonica | 3 | 03-11-2009 06:19 AM |
Digitech Vokalist 2 Protiv Helikona | aleks | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 26-09-2008 05:42 PM |
A da probam protiv nauke? | File | Audio Software | 21 | 23-11-2003 02:33 PM |