|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
Senior Member
|
![]()
sada hteo ne hteo kad imas gmail, imas i youtube acc , i logovanjem na gmail automatski si logovan na yt i na G+... i sve sto objavis na G+ se izbacuje na yt...
stos je sto na fb, gmail, i yt mozes da koristis "lazno" ime, tj recimo ime neke organizacije, ili firme, ili nadimak (kao na rumskom) dok na G+ ne sme stajati ime za koje oni misle da nije licno ime (ili nadimak) osim ako se ne napravi posebna stranica organizacije itd... ja imam profil na yt, na koji sam ulazio preko sifre gmaila, sve do pre nekog vremena kad NIKAKO nisam mogao da se logujem na yt (niti sam imao zabranu niti bilo sta vec eto tako)... i pre nekoliko dana, kad je google izbacio onu objavu sam pokusao, i sad sve radi ponovo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sve je to smisljeno od samog pocetka, krediti za funkcionisanje (prostorije, plate, odrzavanje, struja, voda, grejanje) su dobijani od banaka na osnovu business plana koji upravo opisujes, sada je doslo vreme za realizaciju. Od ovog trenutka neki manji broj ce se pozdraviti sa tim servisima za uvek, jer su "prevareni"... ali ce gomila ostati, po inerciji i bez puno razmisljanja, kao sto su i dosli. Doduse, pitanje je koliko ce vremena trebati demokraCkom svetu da regulise preciznijim zakonima ovu novu vrstu delatnosti (prodaja licnih informacija) da bi bila koliko toliko pristojna... ali ocekivati od google i facebook da postuju nasu privatnost, je malo neumereno. EDIT: gmail nije uveden bez razloga... myspace je zamenio facebook, i moze biti i drugih drustvenih mreza... ali nije lako zameniti email nalog na koga su svi koji ti pisu navikli... perfidno zar ne?[/quote] u pravu si, ali ne mogu da se pomirim! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Moderator
|
![]() Quote:
www.google.com/accounts Gmail servis ti je "ulaznica" za sve servise koje google nudi, g+, youtube, adsense, itd. I da, to nema nikakve veze sa fb, Ne znam da li si dozvolio facebook-u da ti pokupi sve email adrese iz (gmail) address book (tako sto im das PASSWORD(!?) od tvog gmail naloga! meni su trazili), da bi ti "pomogao" da pronadjes prijatelje... trt... sad je skoro gmail trazio broj mog mobilnog da bi mi bolje "obezbedio" sigurnost mog naloga... ili se ne secam sta su sr*li... mislim... treba imati malo osecaja sta oni traze pod ovim ili onim izgovorom i ne treba im davati bas sve, a neumorni su u novim idejama... broj mobilnog ce im trebati kad krenu da spamuju putem SMS. Njihova strategija je viralna ili piramidalna... sve nove korisnike oderi za mailove njihovih prijatelja te i njima ponudi neki od "award winning" servisa... bla bla... google to nije morao... on je mail servis, ogroman... on ima sve mailove (i gmail i sve druge iz address book njegovih korisnika), ne treba nista da trazi. EDIT1: moze da se zaglavi ozbiljan zatvor za spamovanje, osim ako te na to neko navuce tvojim pristajanjem... ali se svodi na isto... manje vise EDIT2: sada videh da nisi na fb, pa moje pitanje ignorisi (ostavicu ga zbog drugih) EDIT3: podsecaju me na malware tipa "your pc is infected with spyware, click here now to clean it!"... samo uvijeni u "sareni papir"
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 29-01-2012 at 07:10 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pravi se log naravno,ali je ovaj drugI bez ikakvog (vidljivog) traga jer svako ima jednak pristup. Primjera radi,hocu da procitam mail (ne svoj),tudji,(za koji imam lozinku) koji je kreiran u Obali Slonovache, ![]() O tome pricam a ispravi(te) me ako grijesim?! Cika Bogy,ko moze da cita tvoju (nasu) postu ako zatreba?? Last edited by AudioStorm; 29-01-2012 at 07:18 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ovlasceni google sluzbenici... posebno ako postoji sudski nalog ili sta vec treba... il mozda neki zahtev za pretrazivanje po kljucnim recima (antiterorizam itd) Sumnjam da ih zanima da cackaju po tvojoj posti specijalno, ali budi siguran da svaki provajder koji ti daje i mail servis MOZE da cita tvoju postu ako to pozeli.... Nekad bas ne razumem poverenje ljudi u email. Email je javni servis, i nikada nije bio preterano siguran u pogledu privatnosti. Barem je bio pouzdan, ali ni to vise nije, od kada se pojavio spam.... borba protiv spama povecava verovatnocu da neki normalan email nikada ne dobijete zato sto ga je progutao spam filter. Ali pre svega, email nikada nije bio za neka preterano poverljiva dopisivanja... nema osnova za to, cak je telefonski razgovor poverljiviji... a setnja i razgovor u sumi jos vise... Bio sam administrator svih servisa jednog internet provajdera, mogao sam da citam sta sam god pozeleo, ali me nije nikada zanimalo... doduse kada su me cimali da im vadim postu iz djubrista antispam filtera, morao sam CITATI tu postu da bi shvatio da nije spam! Kako bi to uradio drugacije?!
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 29-01-2012 at 07:32 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Pro Member
|
![]()
u poljskoj skupstini:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Senior Member
|
![]()
sve popup reklame koje vidite na youtubu, guglu, i ostalim sajtovima (koje su na srpskom, hrvatskom whatever) sta mislite kako prepoznaju da si ti bas sa balkana i da razumes recimo cjirilicu i pise recimo "контактирај Марију поред Ужица" (lupam)
![]() ![]() A ako se brinete oko toga da znaju odakle ste, onda skinite lepo onaj floating ip program, to imam na jednom racunaru, stalno menja ip, pa vam u jednom trenutku izlaze reklame na kineskom u drugom na portugalskom, pise da ste iz perua itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Member
|
![]()
Vjerojatno se ovdje nitko samnom nece slozit, ali ja uopce ne vidim nista lose u tome sto su ameri poceli i zele napravit. Zar profesionalcima nije u interesu da se sve ilegalno makne sa weba i natjera ljude da shvate da u kapitalistickom drustvu sve treba platit? Ako uzmekmo samo primjer ex yu zemalja mozemo vidjet da su nam scene bilo koje multimedijske sfere totalno razjebane, za sto je velikim dijelom kriva piraterija. Ja sam prvi za to da ako nemas love da kupis alat za posao da nemas sta ni trazit u tom poslu. Postoji hrpa freeware-a s kojim amateri mogu radit i igrat se. Automatski ce se maknut svi "koko?ari" koji i onako rade posao koji nisu sposobni obavljat. Vrijednost glazbe (uzimam to kao primjer je je ovo forum vezan za glazbu) je nikakav upravo zato jer svatko moze sve dobit besplatno. Pa jbte potrosili smo tisuce i tisuce eura da bi si priustili u svojim studijima ono najbolje, a da ne spominjem godine i godine ucenja i iskustva koje su neprocjenjivi, i sve to da bi netko mogao skinuti 100.000 funti pluginova koje ne zna ni koristit i oduzimat nam posao!? Meni to bas moram priznat nije jasno. Kada bi svaki danasnji klinac znao da svaki dan umjesto 3 jointa moze popusit samo jedan da mu ostane love da kupi glazbu koja mu se svida stvari bi bile drasticno drugacije. I znam da cete sad rec da nije problem u tome vec u cenzuri interneta i kontroli vlada i bla.. Ali kog od vas zapravo boli kurac za to?? Te stvari i onako nemozemo promjenit jer je potpuno ista stvar da li ti netko nesto cenzurira ili ti jednostavno plasira laz iz dana u dan. Svi se i tako borimo da imamo za jest i da osiguramo nasim obiteljima ono sto im treba. Ovaj primjer u videu gdje se kaze da ako odes na tecaj kuhanja i kasnije svojoj zeni pokazes sta si naucio je zbilja pre smijesan, zapravo jadan. Pa koliko moras bit glup da to popusis!!?? Nitko vama nece oduzet pravo da se i dalje reklamirate po webu, da stavljate svoju glazbu, slike i video, da saljete informacije i znanje svojim prijateljima i poslovnim suradnicima s kojim npr. razvijate neki projekt ili slicno. Na kraju krajeva moje misljenje je da je do svega ovoga doslo iz jednog jedinog razloga, a to je zato jer se u vrijeme kada se digitalna tehnologija pocela masovno razvijat nitko nije sjetio da bi mozda bilo pametno donjet zakon kojim se ne dopusta plasiranje neove tehnologije dok zakonski nije rijeseno kako ce se na njoj stititi intelektualno vlasnistvo...dakle prvo zakon, a onda iphone
![]()
![]() |
#89 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ja ću se slo?iti s tobom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Member
|
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kafici i diskoteke protiv SOKOJ-a !! | DaBear | Pravna Pitanja | 111 | 01-09-2012 10:14 PM |
Novi zakon protiv piratisanja funkcionise !!! | DaBear | Razno | 10 | 09-10-2011 10:04 PM |
Produkcijom protiv bede. | LACKY | Pricaonica | 3 | 03-11-2009 06:19 AM |
Digitech Vokalist 2 Protiv Helikona | aleks | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 26-09-2008 05:42 PM |
A da probam protiv nauke? | File | Audio Software | 21 | 23-11-2003 02:33 PM |