|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Deluje mi kao da si nabio kamenu vunu... ne treba je pritiskati jer gubi svojstva.
Stavio si eksere na povrsinu gde ce kasnije da dodje platno (i filc koji savetuje NLP), tako da ce tu smetati. Takodje na tu povrsinu treba da dodju letve od binarnog difuzora. Ako ti je prostor "plitak" za kamenu vunu onda dodaj jos jedan sloj letvi preko. Ne znam zasto prvo nisi nacrtao to sto treba da radis, ne izgleda da si to radio sto puta do sada, pa da znas kako ces to napraviti. Za crtanje mozes da koristis google sketchup. Za zastitu prilikom izrade, mozes koristiti zastitne rukavice, zastitnu masku za oci i usta. Sve to ima da se kupi po prodavnicama.
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Pozdrav... Oblozio sam dva zida sa kamenom vunom... I moram da priznam da sam dosta toga dobio, medjutim i dalje ima malo odjeka, pogotovu kada dublje pricam. Naravno jos nisam napravio cloud, ali se sada dvoumim da li da oblozim i zid gde su mi vrata ili da stavim primacoustic sundjere?
Preko ovih letvi od konstrukcije stavicu lamperiju posto je ona tanka i taman ne bih imao stomake od kamene vune. (necu stavljati preko cele kamene vune lamperiju vec samo preko letvi da malo izdignam osnovu konstrukciju.) Da li da stavim (u ovoj situaciji pre nego sto zaheftam platno ) letve popreko izmedju zida i plafona recimo na zidu spustim 25 cm i na plafonu isto 25 cm kako bih izgubio ugao od 90 stepeni? Jel bih dobio time nesto? I posle izracunam koliko mi je prostora ostalo da napravim cloud. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Slike su sve okrenute sa strane... ne znam kako da ih okrenem. Ovo belo sto se vidi je plafon.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Okreni drugacije fotoaparat kada budes ponovo slikao (ako ne znas drugi nacin)
![]() |
#5 | ||||
Moderator
|
![]() Quote:
On ti i dalje treba. Quote:
Quote:
Quote:
Cloud resi i rasvetu na cloudu... to ti je vazan problem... ostalo nismo ni doticali jer se radi o vezbanju violine, i povremenom slusanju muzike... tako da je sve savetovano u smislu tog redosleda prioriteta.
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Jel bi puno toga trebalo da se menja da uklonim i te basove? Ako jos mogu nesto da uradim dok je sve prasnjavo i prljavo.
![]() ![]() Cene cu staviti kad sve izracunam, jer sada samo idem do drvare i uzimam a nista ne placam...jer nesto vracam nesto uzimam... Ne bih da stavim letve jer puno imam lufta onda izmedju vune i platna, a vec imam puno lamperija pa mi je jednostavnije a ne gubim toliko prostora. A preko mikrofibera cu staviti pervais jer je malo deblji a i lepse izgleda. Bio sam danas u prodavnicama da nadjem filc, to mi je jako skupo. 500 dinara je po metru kvadratnom. Meni treba 20 kvadrata pa mi je to malo skupo. Kupio sam mikrofiber (spandeks) po ceni od 400 dinara metar. Da li postoji nesto jeftinije sto bih stavio ispod mikrofibera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
- Kako da znamo kakva je tvoja prostorija ako nisi ni?ta nacrtao?
- Oko tkanine i (jeftinog) vrtnog filca si nisi ba? ni?ta pročitao je li? ![]() - Vidim da se pitanja svake toliko ponavljaju... ![]()
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
A kako da nacrtam prostoriju kad ja nisam arhitekta nego violinista... mogu samo da slikam kako znam i umem.
Rekao sam da sam trazio filc i da kosta 500 dinara po metru i da mi je to skupo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() -drugo, drugacije se ponasa akusticni instrumet (u tvom slucaju violina) a drugacije tvoj glas, to nisu iste frekvencije, i ako ti mi ovde pomognemo uzeci u obzir tvoje znanje,vreme i finansije da sa sto manje dobijes sto vise vezano za violinu (dajemo ti savete samo za jedno otpisujuci ostalo jer ti ne treba) to ti nece u velikoj meri koristiti i za vokal (ili sta znam...bubanj ![]() Izvini sto te kritikujem i udaram retrospektivu celog plana, nemoj da se ljutis, ovo ti kazem najrealnije...da bi dobio nesto dobro, moras i dobro da se pripremis, zato, da bi mi znali sta da ti kazemo, ti lepo osmisli : kako ce da ti dodje setup, gde ide komp i eventualno oprema, gde ide monitoring, gde ces stajati/sedeti dok snimas, gde ide fotelja/krevet (i to dosta deluje na zvucnu sliku u sobi), sta ces da uradis sa vratima, sta sa prozorom (koji je poprilicno velik), da li ces da imas neke pokretne akusticne panele koje bi pomerao....? ajde pa da mozemo da ti damo neki konstruktivni savet... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitoring za stage i vezbanje | magnum | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 30-09-2010 09:48 PM |
Sempl violine | goga-band | Audio Software | 4 | 09-06-2010 04:27 AM |
Poseban studio za vezbanje | octoechos | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 19-02-2010 09:52 PM |
kako frekvencijski odvojiti violine i trube | koki | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 17-11-2005 07:30 AM |
Snimanje violine | Digital Cave | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 06-02-2004 06:00 PM |