![]() |
Re: Azmafon(Zvucna izlolacija)
Pozdrav svima. Citam vas forum redovno i interesuje da li bih ja ogluveo sobu sa jednim slojem azmafona od 2 cm i preko toga perforirana AD ploca presvucena tkaninom. Soba je 240*280 i visina 27o. Soba je potpuno prazna a potrebno mi je zbog vezbanja violine jer u ovakvom stanju imam strasan odjek. Hvala svima i srecno Badnje vece.
|
Quote:
|
Pa bas zato sto citam znam da treba minimum 2 sloja azmafona... ali meni ne treba soba za snimanje vec soba za vezbanje i zato pitam da li bih dobio neki rezultat sa tim?
Nisam se uvredio :) |
Quote:
Pre toga, pogledaj posto su krovne letve na stovaristu. Pa sracunaj koliko bi te kostao jedan cloud (viseci plafonski apsorber) nesto uzi od dimenzija plafona, sa ramom/rostiljom od tih letvi i preko platna rasporedi preostalo iz paketa po MLS sekvenci sa donje strane (da se vide) Na taj ram stavi cetiri ili pet slojeva azmafona od 2cm debljine, celom povrsinom, zazor do plafona neka bude priblizno debljine svih slojeva azmafona (~10cm)... i zakosi taj cloud za santimetar - dva... prema jednoj strani...... pa probaj kako ti to "svira". Ako budes to radio, startuj novi thread pa cemo nastaviti diskusiju. |
Quote:
|
Ne znam da li ste napisali 2 sloja ali ste rekli da treba da bude 10 cm debljine. I zasto je sada to toliko bitno? Ne verujete da sam procitao forum ili ne smem da postavim pitanja ako mi nesto nije jasno? Ne znam sta je plafonski apsorber? :)
|
Quote:
Boggy ti lijepo ka?e, otvori svoj thread i počni sa time. Plafon je isto toliko bitan, koliko i zidovi koji te opkru?uju. Na?alost u azmafon se ne ku?im :( (jer ga ovdje nema), ali se ku?im u mineralnu vunu, pa ti nebi bilo lo?e baciti računicu azmafon/vuna i vidjeti ?to ti je jeftinije. Plafon 10 cm sa 10 cm odmakom, a na zidove stavlja? "debljinu" koju provjerava? kolika ti je dovoljna za ono ?to tra?i?. Već 5 cm tvrđe kamene vune po zidovina, će dati slu?nu razliku ... |
Quote:
|
Hvala na brzim odgovorima. Ne bih da otvorim thread dok ne krenem sa radom. Od ponedeljka cu verovatno krenuti pa cu otvoriti novu temu. Za sada jos ne znam kako i sta cu.
:) Znaci, na plafon da stavim 10 cm izolacije? Ako sam dobro shvatio, i na plafonu napravim konstrukciju i stavim azmafon ili mineralnu vunu. Sta da stavim preko azmafona ili kamene vune? Mislim da ce mi se jako smanjiti prostorija ako toliko spustim . Tada cu imati samo 250 visine. :) |
Quote:
Ako stavljas kamenu vunu, stavi Ecose |
All times are GMT +1. The time now is 04:54 PM. |