Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-01-2012, 10:13 PM   #11
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: SPL - NEOS 120Volt summing console

Previse striktno ste se uhvatili za rec "prevara", koju sam trebao da stavim pod navodnike ko i sad.

Elem, licno imam iskustva sa SPL Mixdream, a podosta indirektnog iskustva sa drugim summing box-ovima (Dangerous Music D-box, Tonelux, Nicerizer, itd) i mogu reci da je moj (i ne samo moj) zakljucak da to ne vredi te pare. Bar ne kad je u pitanju podizanje samog kvaliteta mixa na neki visi nivo, u sonicnom smislu..ne znam sta ne valja sa ITB ditherom, ali ok

9000 E? Za te pare vredi uzeti, kad je analogija u pitanju, neke druge sprave koje ce pridoneti mixu u nekom znacajnijem smislu - eq, comp na primer, ima opcija

Sama koncepcija summing boxova je u stvari "console wannabe" - a sam zvuk konzole nije u summing , nego u prolasku signala kroz mnogobrojne delove - od line inputa do bussing circuita ima jako puno da se "predje", signal dobija karakter poprilican...ovde je u pitanju osiromaseni dizajn koji bi trebao da 'emulira' konzolu..hmm

Ovde je prob sto neki ljudi mogu da mixaju 100 % ITB, a neki ne mogu. ITB je "prazna tabla" gde dodajes boje, analogija ima 'potpis' od samog starta.

Moje iskustvo je da summing boxevi ne dodaju mixevima ono sto ljudi ocekuju - cela prica je marketing i prodaja jer je glavna zarada od home studios i entuzijasta koji misle da kupovinom ovakvih sprava imaju SSL, Neve ili ne znam kakav drugi sound. Posebno me nervira terminologija u reklamiranju koja ima cisto abstraktno i nimalo precizno tehnicko znacenje - 2d, 3d, fat, warm, itd

Bolje je ulagati u front end i postizati sto bolji sound pre same digitalizacije, u tom slucaju niko ne bi trebao da se opterecuje sabiranjem...a tu je i ona stara = ako sama pesma ne valja, dzaba super mix

Last edited by Everbeatz; 03-01-2012 at 10:17 PM.
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 10:30 PM   #12
soundman
Member

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post

Moje iskustvo je da summing boxevi ne dodaju mixevima ono sto ljudi ocekuju - cela prica je marketing i prodaja jer je glavna zarada od home studios i entuzijasta koji misle da kupovinom ovakvih sprava imaju SSL, Neve ili ne znam kakav drugi sound. Posebno me nervira terminologija u reklamiranju koja ima cisto abstraktno i nimalo precizno tehnicko znacenje - 2d, 3d, fat, warm, itd

Bolje je ulagati u front end i postizati sto bolji sound pre same digitalizacije, u tom slucaju niko ne bi trebao da se opterecuje sabiranjem...a tu je i ona stara = ako sama pesma ne valja, dzaba super mix
+1

Imati dobre mikrofone, par dobrih pretpojacala i kompresora i jedan bus kompresor na izlazu tipa api 2500 (ili po ukusu) daje daleko vise zvuku nego jedna sabirnica.
soundman is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 11:13 PM   #13
Killah_Instinkt
Member

Killah_Instinkt's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
ITB je "prazna tabla" gde dodajes boje, analogija ima 'potpis' od samog starta
...dobro receno...nemam iskustva sa OTB, ali i ovako mogu da zakljucim da sa OTB se dobiju bolji sonicni rezultati sa manje truda, a donosi vise muke sto se tice tehnickih stvari, print, recall, outboard, delovi, cena.....
Killah_Instinkt is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules