|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ne brini...nije pokvaren.
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Odlucih da postujem u ovaj topic da ne bih otvarao nov...
Uglavnom, skupnih neku lovu za novi vokalni mic... Koristio bih ga iskljucivo za snimanje vokala a raspolazem sa max 800e. Rode bih zaobisao jer vec imam 2 komada, neumann entry levele isto, u glavi su mi at i akg mikrofoni. At4040 imam i ne znam vredi li prelaziti sa njega na at4050? At4040 ima izuzetno prijatan i smooth sound ali ima ozbiljan presence peak koji istice sibilante. Najgore je sto mi treba mic univerzalac koji ce sluziti i muskim i zenskim vokalima. I ne treba mi multi-pattern, kardioida je dovoljna. Samo jedno znam sigurno - ne zelim tvrd i sibilantan mikrofon.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
čini mi se da u tom rangu nemaš ništa osim AT4050, a tu si već blizu sa 4040. Moj savet - kupi Shure SM7b, i uživaj. Kod mene je postao apsolutno najpopularniji u 90% aplikacija, pored živog at4050 i k2.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Voleo bih mic koji moze da uhvati detaljan i topao zapis a da nije tako osetljiv na artefact-e koji glas ispusta (s,c,z,k,p...). Jebiga, sve to upucuje na činjenicu da su dinamicki mikrofoni bili i ostali zakon ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
mislim da za te pare i nemaš nikakav izbor kondenza koji su topli, bar ne da ja znam. Nekima prija SolidTube, al ne znam kolko on sad košta i gde. Vredi razmisliti o preampu nekom ozbiljnijem, naročito ako snimaš tihe vokale, pa da lepo uđeš u divan svet dinamičkih mikrofona ) md441, sm7b, moji favoriti koje koristim na 90% izvora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
hm, pa nisam u životu imao puno izbora. Svojevremeno sam imao prilike da snimam md441 na api512c i odlično mi je ispalo, a sm7 sam uglavnom snimao preko MCI MJH500 i Focusrite Voiceboxa (onaj matori mali zeleni). Na oba je radilo jaako lepo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofon | Korg78 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 04-02-2011 08:02 PM |
mikrofon | grada27 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 07-01-2011 10:27 PM |
mikrofon za ? i ć | Komplex | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 05-02-2010 11:00 AM |