|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Neces snaznim pojacalom ubiti NS10 ako ih ne slusas preglasno.. kad cujes da klipuje midwoofer (hoce "iz koze" da iskoci) utisavaj. Velika snaga pojacala ima smisla za veliku dinamiku (nekompresovani snimci, na primer) gde kratkotrajne pikove zvucnik ni ne oseti, a pojacalo ne zaklipuje nego odsvira istinito taj pik... za -20dB rms, to se oseti... za -9 do -12dB rms... to nema nekog smisla... sve je vec i preterano glasno tako da i slabije pojacalo moze da radi.. nema dinamicnih pikova... sve je zalimitovano u produkciji... samo dajem primer zasto bi se kilovatno pojacalo povezalo na NS10. EDIT: Ranije sam napomenuo sta je neophodno da bi pojacalo zvucalo odlicno na NS-10... ne nesrecu... te parametre publikuju samo oni kojima je stalo do toga... a i nije lako postici ih.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 30-11-2011 at 01:54 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
"When NS10s are driven too hard by a poor amplifier, fed by a sub-standard monitor output, and mounted without any boundary reinforcement, you might well find that they sound horrible to the point of being unusable." Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#73 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Jos bih dodao mojim jezikom koji nije "narodni" da bi damping faktor trebao da bude visok (>400@8ohm) do barem 1kHz... inace nista od kontrole bassa i mida... Ali ako jezik ne odgovara, probajmo slikom da razjasnimo... Evo primera za bryston 3B SST .... Pazljivo pogledajte gde pocinju da "rastu" izoblicenja, i koliko su maksimalno na 20kHz. U standardnim specifikacijama se definise THD na 1kHz i to je kraj... problem je sto cesto posle 1kHz on pocinje da raste sa frekvencijom, i to pravi koloraciju (osnovni problem za transparentnost.) Uploadovao sam ceo manual za Bryston 4B/3B SST... pa koga zanima moze da prostudira.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 01-12-2011 at 01:18 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Moderator
|
![]()
BTW, da ne zaboravim, sto se tice frekventno nezavisnog THD, taj zahtev vazi i za audio interfejse, monitor kontorlere itd ceo lanac do zvucnika... svi oni mogu da "boluju" od koloracije usled porasta izoblicenja povecanjem frekvencije pocev od 1kHz
![]() |
#75 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 30-11-2011 at 10:18 PM. Reason: formulacija |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Junior Member
|
![]()
Ne primetih da li je iko pomenuo Yamaha pojacala P serije. Snazna. Tacna. Jedna nula manje u ceni.
Pozdravi |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pitanje je "gde to čovek da nađe danas i ovde?" Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#78 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Takodje sam iskusio da lose pojacalo zna da zazvuci jos gore kada se akusticki sredi prostorija i pazljivo pozicioniraju zvucnici, jer su anomalije tada izrazenije i lakse se cuju... tako da i dalje zastupam ideju da ne treba pausalno tretirati probleme jer nas to ne vodi ka resenju istih, pogotovo, da se ogradim, ako je ovo diskusija o problemima a ne samo puko caskanje... Zato sam i rekao da "ne razumem" sta covek hoce da kaze i da tim "savetom" ne mogu biti vodjen u izboru pojacala... a ni bilo cega sto bih trebao da kupim... (ako je to tema ovog threada)... jer prica da je "sve vazno" jeste tacna, ali neupotrebljiva, zbog mesanja baba i zaba (u ovom konkretnom slucaju)... Znaci ne bauljam bas u magli sto se ove teme tice, imam neko iskustvo na temu sta od cega dolazi, i delim to iskustvo sa drugima. Generalni saveti mogu da posluze ako ne znas ili ne zelis da kazes nesto konkretnije od "nema pite od go*ana"... ali se bojim da svesno ili nesvesno svi to ovde znaju, i da slabo sa tim sta mogu da urade. Drugim recima... "smuckaj pa prospi" im je prica... (sto nije retka pojava u casopisima)
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 01-12-2011 at 01:25 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam svoje desetke terao NAD pojacalom (mislim da je bio model 3130).
NAD-ovi su inace malo suvlji i tvrdji, pa se bar u mom iskustvu to pokazalo kao dobra kombinacija. Uzdravlju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Senior Member
|
![]()
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/...aha-P-4050-**/
Jedino sto sam nasao za neku pristojnu lovu je ovo ili alesis. Mada kao neko prelazno resenje mislim da se isplati,ako ga uopste imaju na stanju. pozz....Grada |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pojacalo za NS10 | perosc | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 09-08-2010 09:49 PM |
Yamaha NS10 | alen | Monitoring | 12 | 13-08-2004 06:42 PM |
Yamaha NS10 | Boskovic | Monitoring | 17 | 27-02-2004 12:03 AM |