|
|||||||
| Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | ||
|
VIP Member
|
Quote:
Quote:
"When NS10s are driven too hard by a poor amplifier, fed by a sub-standard monitor output, and mounted without any boundary reinforcement, you might well find that they sound horrible to the point of being unusable." Pozdrav, Vasa
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderator
|
Quote:
Jos bih dodao mojim jezikom koji nije "narodni" da bi damping faktor trebao da bude visok (>400@8ohm) do barem 1kHz... inace nista od kontrole bassa i mida... Ali ako jezik ne odgovara, probajmo slikom da razjasnimo... Evo primera za bryston 3B SST .... Pazljivo pogledajte gde pocinju da "rastu" izoblicenja, i koliko su maksimalno na 20kHz. U standardnim specifikacijama se definise THD na 1kHz i to je kraj... problem je sto cesto posle 1kHz on pocinje da raste sa frekvencijom, i to pravi koloraciju (osnovni problem za transparentnost.) Uploadovao sam ceo manual za Bryston 4B/3B SST... pa koga zanima moze da prostudira.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 01-12-2011 at 02:18 AM. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
BTW, da ne zaboravim, sto se tice frekventno nezavisnog THD, taj zahtev vazi i za audio interfejse, monitor kontorlere itd ceo lanac do zvucnika... svi oni mogu da "boluju" od koloracije usled porasta izoblicenja povecanjem frekvencije pocev od 1kHz
|
|
|
#4 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 30-11-2011 at 11:18 PM. Reason: formulacija |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Ne primetih da li je iko pomenuo Yamaha pojacala P serije. Snazna. Tacna. Jedna nula manje u ceni.
Pozdravi |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Pitanje je "gde to čovek da nađe danas i ovde?" Pozdrav, Vasa
|
|
|
|
#7 | |
|
Junior Member
|
Ako dobro razumem pitanje sta je pitanje, drugar je u poslednjih 10 dana pazario 2 komada, polovan P4500 (~350e) + P3500S nov u prodavnici, po prilicno pristojnoj ceni. Do duse on puni klub zvukom, ali pojacalo je pojacalo.
Yamaha P serije ima regularno na oglasima, samo ih treba proveriti u kakvom su stanju, jer guraju svasta u narodu. u raznom narodu. Pozdravi Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Pozdrav, Vasa
|
|
|
|
#9 | ||
|
Moderator
|
Quote:
Quote:
Takodje sam iskusio da lose pojacalo zna da zazvuci jos gore kada se akusticki sredi prostorija i pazljivo pozicioniraju zvucnici, jer su anomalije tada izrazenije i lakse se cuju... tako da i dalje zastupam ideju da ne treba pausalno tretirati probleme jer nas to ne vodi ka resenju istih, pogotovo, da se ogradim, ako je ovo diskusija o problemima a ne samo puko caskanje... Zato sam i rekao da "ne razumem" sta covek hoce da kaze i da tim "savetom" ne mogu biti vodjen u izboru pojacala... a ni bilo cega sto bih trebao da kupim... (ako je to tema ovog threada)... jer prica da je "sve vazno" jeste tacna, ali neupotrebljiva, zbog mesanja baba i zaba (u ovom konkretnom slucaju)... Znaci ne bauljam bas u magli sto se ove teme tice, imam neko iskustvo na temu sta od cega dolazi, i delim to iskustvo sa drugima. Generalni saveti mogu da posluze ako ne znas ili ne zelis da kazes nesto konkretnije od "nema pite od go*ana"... ali se bojim da svesno ili nesvesno svi to ovde znaju, i da slabo sa tim sta mogu da urade. Drugim recima... "smuckaj pa prospi" im je prica... (sto nije retka pojava u casopisima)
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 01-12-2011 at 02:25 AM. |
||
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
Ja sam svoje desetke terao NAD pojacalom (mislim da je bio model 3130).
NAD-ovi su inace malo suvlji i tvrdji, pa se bar u mom iskustvu to pokazalo kao dobra kombinacija. Uzdravlju
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|