Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Pojacalo za NS10 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39745)

mozart554 25-11-2011 08:26 PM

Pojacalo za NS10

zdravo ljudi
dali valja za NS10 uzeti neko pojacalo (hifi). ili neki snagash.??
imam neki Harman/Kardon HK 610 a imam i yamahu neku ali mi ona prepuna nekih nepotrebnih funkcija i 800 dugmica nanjoj :-)))

pozz hvala :banghead:

Bockie 25-11-2011 09:05 PM

Re: Pojacalo za NS10

NS 10 je retko jeftin monitor, koji da bi u "punom svetlu" zasvirao trazi "mrcinu" od pojacala, naravno , ne u smislu snage!

Harmani su kvalitetni, i lepo ce raditi, ali ni svetlosnu godinu od punih mogucnosti tog monitora.

Dakle u najboljem slucaju korektno.

Obzirom da je vreme, kada je taj monitor bio popularan i muzika se proizvodila na odredjeni nacin i sa nekim dugorocnijim ciljem, proslo, i ako nemas neke prevelike produkcione zahteve, onda je to sasvim ok, cak i mnooogo bolje od vecine kineskog smeca po rafovima distributera!

Poz'

mozart554 25-11-2011 09:26 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 317084)
NS 10 je retko jeftin monitor, koji da bi u "punom svetlu" zasvirao trazi "mrcinu" od pojacala, naravno , ne u smislu snage!

Harmani su kvalitetni, i lepo ce raditi, ali ni svetlosnu godinu od punih mogucnosti tog monitora.

Dakle u najboljem slucaju korektno.

Obzirom da je vreme kada se muzika proizvodila na odredjeni nacin i sa nekim dugorocnijim ciljem proslo, a ako nemas neke prevelike produkcione zahteve, onda je to sasvim ok, cak i bolje od vecine kineskog smeca po rafovima distributera!

Poz'

Aha ok. Pa dobro uvek bilo i ostalo koliko para toliko......Zvuka:))
Pored njih koristim 8030A(volim nekako taj genelec zvuk za mene licno neki standard)
Ali dobro ako Kazes da je bolje ih vezati ih na neku mrcinu napipacu to polako Pa kad padne ...
U svakom slucaju HVALA pozz

alen 26-11-2011 07:45 AM

Ja sam promenio bar 10tak kojekakvih hifi pojacala na "desetkama",ukljucujuci i ono malo Yamaha namenjeno njima(koje je brzo zavrsilo u oglasima) i sa svakim su se ponasale poprilicno drugacije.Meni su najbolje radile sa nekom TEAC mrcinom,ne secam se koji model je bio.Iz mog iskustva,bez obzira koje pojacalo izaberes,potrudi se da amp obiluje snagom,sa minimum "pravih" 100w po kanalu i po mogucnosti da ima neki "direct" mode kojim mozes iskljuciti bespotrebnu elektroniku.

DzoniPFC 26-11-2011 12:02 PM

Bryston 4B ?

Bockie 26-11-2011 12:17 PM

Quote:

Originally Posted by DzoniPFC (Post 317110)
Bryston 4B ?

Da, ali to bas kosta...!

Licno, najbolji sound iz NS 10 sam cuo u studiju "Big Sound" (Sneki) u NS...

Covek koristi jedan od prvih modela KORATO-a iz '87. Dakle zvuce kao ni jedne koje sam ikad slusao, a cuo sam ih desetine...i to sa sve dobrim pojacalima, ali ovo jednostavno "blows you away" kvalitetom sounda...!

alen 26-11-2011 12:27 PM

Ukljucujuci vezbanja sa razlicitim pojacalima pa dok se ne ulovi primerak sa kojim ce biti zadovoljan,mislim da je najbezbolnija i najjeftinija opcija Alesis RA ali najjaci model,RA-500.On je oko 240eura nov,polovan moze i za ispod dve glave da se ulovi a sa 10tkama ce raditi bolje od vecine prosecnih hifi ampova(od HK sigurno)...

Bockie 26-11-2011 12:36 PM

Quote:

Originally Posted by alen (Post 317113)
Ukljucujuci vezbanja sa razlicitim pojacalima pa dok se ne ulovi primerak sa kojim ce biti zadovoljan,mislim da je najbezbolnija i najjeftinija opcija Alesis RA ali najjaci model,RA-500.On je oko 240eura nov,polovan moze i za ispod dve glave da se ulovi a sa 10tkama ce raditi bolje od vecine prosecnih hifi ampova(od HK sigurno)...

Alene, uz duzno postovanje, moram da se ne slozim sa tim!

Alesis je ok za tu cenu, ali nije neka investicija u ovom slucaju, baska toga sto ne bih smeo da se kladim da "referentnije" radi od harmana, ne zato sto sam fan harmana, vec zato sto je ipak daleko kvalitetnije odradjen i pored toga sto je HiFi njakalo.

Sve i da je harman smece, veruj ne treba mu jos jedno.:wink:

Neka radi kako moze, pa kad budzet dozvoli nek se razbaskari... Harmana drzis na "nuli", tj. flat, i to je to.

awacs 26-11-2011 02:23 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 317084)
Obzirom da je vreme, kada je taj monitor bio popularan i muzika se proizvodila na odredjeni nacin i sa nekim dugorocnijim ciljem, proslo, i ako nemas neke prevelike produkcione zahteve, onda je to sasvim ok, cak i mnooogo bolje od vecine kineskog smeca po rafovima distributera!

Otprilike baš tako :wink: Čak nije ni važno da li se muzika pravila sa dugoročnijim ciljem ili ne, važno je to da se pravila za drugačije sisteme za konzumiranje muzike.

Kad pogledaš ko danas koristi NS10, to su uglavnom ljudi koji ih već par decenija koriste, pa su se pomirili sa njihovim prednostima i manama. Takođe, ljudi uglavnom kompenzuju njihov nedostatak basa subwooferom umesto da traže pojačalo koje će ih "ispeglati" (tj. "pripitomiti" midrange da bi se stekao nekakav utisak udobnosti) kao takve.

Chris Lord Alge u intervjuu za www.recordproduction.com kaže da koristi najstarije NS10 (sa krpenim poklopcem, one koje još nisu imale oznaku STUDIO) i gura ih Yamahinim pojačalom PC2002m. I ima sub woofer (jeftin), naravno. Njegova logika je: "Za jeftine zvučnike - jeftino pojačalo. A najbolje je kad je od istog proizvođača".

Sad, da li se isplati juriti i tražiti neko konkretno pojačalo za njih? Slažem se sa Bokijem i mislim da je to uzaludan posao. Radiš sa onim što imaš, navikneš se na to i mirna Bačka. Koje god pojačalo da uzmeš (makar i Bryston 4b :shock:) moraćeš iznova da se navikavaš na novu vrstu "ružnog zvuka" NS10.

Pozdrav,

Vasa

Rhino 26-11-2011 02:31 PM

Ja imam quad 405 i ne radi to lose (sigurno ne kao sa brystonom ali ne ni hrdjavo), a nije ni skupo ako imas nekoga iz slovenije ili hrvatske da ti nabavi preko ebay-a..

All times are GMT +1. The time now is 03:35 AM.