|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Bryston 4B ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]() Da, ali to bas kosta...! Licno, najbolji sound iz NS 10 sam cuo u studiju "Big Sound" (Sneki) u NS... Covek koristi jedan od prvih modela KORATO-a iz '87. Dakle zvuce kao ni jedne koje sam ikad slusao, a cuo sam ih desetine...i to sa sve dobrim pojacalima, ali ovo jednostavno "blows you away" kvalitetom sounda...!
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Ukljucujuci vezbanja sa razlicitim pojacalima pa dok se ne ulovi primerak sa kojim ce biti zadovoljan,mislim da je najbezbolnija i najjeftinija opcija Alesis RA ali najjaci model,RA-500.On je oko 240eura nov,polovan moze i za ispod dve glave da se ulovi a sa 10tkama ce raditi bolje od vecine prosecnih hifi ampova(od HK sigurno)...
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Alene, uz duzno postovanje, moram da se ne slozim sa tim! Alesis je ok za tu cenu, ali nije neka investicija u ovom slucaju, baska toga sto ne bih smeo da se kladim da "referentnije" radi od harmana, ne zato sto sam fan harmana, vec zato sto je ipak daleko kvalitetnije odradjen i pored toga sto je HiFi njakalo. Sve i da je harman smece, veruj ne treba mu jos jedno. ![]() Neka radi kako moze, pa kad budzet dozvoli nek se razbaskari... Harmana drzis na "nuli", tj. flat, i to je to.
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ja imam quad 405 i ne radi to lose (sigurno ne kao sa brystonom ali ne ni hrdjavo), a nije ni skupo ako imas nekoga iz slovenije ili hrvatske da ti nabavi preko ebay-a..
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Quad je babaroga pojacalo,sa njim nema greske sigurno.Ali kosta.
@Boki Probao sam i Harmana(burazerovog) na "desetkama",ne secam se modela ali je bio poprilicna "mrcina",jedan od njihovih najacih modela iz sredine 90tih(kad je HK jos i vredeo nesto) i poprilicno obojeno je to zvucalo,gotovo neupotrebljivo za neki mix.Tada sam u studiju imao Dynaudio BM6A,Tannoy system15DMTII gonjene upravo tim RA-500 i NS-10M,zadnja generacija(sada imam raskantan prvi model 10tki koji i ne koristim).Od svih kombinacija pojacala koje sam tada probavao na desetkama,jedini korektan zvuk kada se prebacim sa system15 i BM-6A na NS10 sam dobijao sa tim TEAC hifi ampom,ili RA-500,sve ostalo sto sam probao sa 10tkama je bilo neupotrebljivo.Koliko god da su 10tke kako kazete smece,u toj kombinaciji 3 para monitora,na njima sam imao najbolji uvid u punch srednjeg opsega,fini tjuning snare-a i gitara i generalnih odnosa u mixu.Nikako se ne bih slozio sa tim izjavama da su smece neopevano.Znaju biti itekako korisni,narocito u rock produkciji....
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 26-11-2011 at 07:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pojacalo za NS10 | perosc | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 09-08-2010 09:49 PM |
Yamaha NS10 | alen | Monitoring | 12 | 13-08-2004 06:42 PM |
Yamaha NS10 | Boskovic | Monitoring | 17 | 27-02-2004 12:03 AM |