Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 30-10-2011, 11:00 AM   #26
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Re: Električni orgazam

Preslu?'o i ja, o da, već na samom začetku ideje da se o ovome uop?te priča, nego, reko, da ne bude na prvu loptu, ?to ka?u, ko zna kakav je u stvari "rad"...
I sad, za razliku od svih vas (bar sudeći prema onome ?to je za sada spomenuto) ja imah feel-cresendo na drugoj pesmi: "Noć me zove", nekako, učinilo mi se da ElOrg upravo u tom cd-momentu pokazuju sublimaciju stvaralačke moći da se profine, donekle promene, a opet budu prepoznatljivi.
Da se razumemo, Gile i co. nikada se nisu ni trudili niti su ?eleli da se vrate korenima, u njihovoj novijoj izdavačkoj istoriji sve naginje upravo na to, sladunjavo, ali ne po cenu gubljenja identiteta. Znate ono - u starom čamcu, na istom jezeru, vodi, okolo dobro znana fauna i flora, samo su se promenile kafane i njihovi vlasnici u priobalju. Ti peca?, posmatra? i ne donosi? nikakve zaključke o de?avanjima daljim od vrha ti ?tapa, eventualno plovka.
Ja tako do?ivljavam ElOrg, mada, moram priznati da mi pomalo (evo i ovde) smeta taj osećaj kako su odveć dovoljno zreli za jo? jedan ultimativni hit, a sve ne?to okolo-naokolo, buć... No, to je mo?da i cena koju mora? platiti ako se ovde po?teno bavi? rock'n'roll-om. Experiment sa poluslu?ljivim falsetom u kontri sa činjenicom kako se takvo pevanje koristi upravo pod suprotnim okolnostima - da utvrde pevača na zvezdanom nebu retko nadarenih za milozvučnu interpretaciju takvog stila, već dovoljno govori o hrabrosti, da sad ne budem prost pa ka?em, nejebavanju. A uostalom, kome je do (urbanih) hitova, taj se na Balkanu bavi hip-hopom, zar ne?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules