![]() |
Električni orgazam
Album ?To ?to vidi? to i jeste? - kvalitetan preko svih očekivanja. Za početak, zna li neko bilo kakve podatke vezane za produkciju istog? Ja sam poku?ao ne?to da izguglam, ali nigde ni?ta, čak ni na njihovom zvaničnom sajtu http://www.elektricniorgazam.com/novi_album.htm
|
Re: Električni orgazam
http://www.discogs.com/Elektri%C4%8D...elease/2628436
U prevodu: snimano kod Banane (u prostoriji za probe), Voja Aralica miksao kod sebe u studiju. Po?teno, ali dosadno za slu?anje ako si straiijtttt :wink: A jebiga, kad sam hijavata mogu da slu?am i sva?ta ne?to drugo :) Ali nije lo?e, neke pare su kanule od mt:s-a, ne?to se radilo, sviraće malo po prostorima za 400-500 du?a, obići će malo "rokenrol celu Jugoslaviju", va?no je da se ne?to radi. I kao ?to rekoh - po?teno je! Sigurno neće da zakupe Beogradsku Arenu pa da love publiku za D? po ?kolama i bankama na?e zemlje ponosne da bi pokazali koliko su popularni... Pozdrav, Vasa |
OK, nije u pitanju remek delo za dugo slušanje u samoći, ali u poređenju sa ogromnom većinom skorašnjih izdanja (pa i sa prethodnim albumom Električnog orgazma), ovo je mega uspeh. Pesmu Mr. Ministar sam čuo na radiju i bio ubeđen da je u pitanju neki skriveni biser iz osamdesetih, jer se takve pesme više ne prave, tj. skoro niko ne ume da ih napravi. Osim toga, zaintrigiralo me to što nisam mogao da pogodim čija je pesma. Stilski se očigledno dosta razlikuje od svega što su oni radili.
Za razliku od Arthura, koji (sve u ume borbe protiv hejta) smatra da je ovo smeće sa dobrom produkcijom, meni su sadržaj i izvođenje ovde ipak ispred produkcije. Ne znam da li je to samo moj utisak, ali slušajući album kroz slušalice sve zvuči moćno i veliko, ali na slabijim zvučnicima (mini linije, iMac, itd.) sve se naglašeno pretvara u lo-fi. Nekako uređaj na kojem se album sluša previše utiče na zvučnu sliku. Na manjim zvučnicima vokal postaje teško razgovetan, a bass se gubi, reverb postaje mnogo izraženiji i sve dobija neki šum kao iz starog radija. |
Quote:
Quote:
|
ja sam svoju dozu hejta ostavio u okvirima onog topika, koji ionako smatram poligonom za buduću politiku prema istom, što ličnu, što moderatorsku.
Mene pored toga šta mislim o samim pesmama, ovde ipak više zanima produkcija, koja je totalno na visokom nivou, te ako neko ima neke još detaljnije informacije - tipa - koja je oprema korišćena za snimanje i mixanje, koliko je Aralica bio uključen u proces snimanja i sam performans muzičara (koji je takođe na visokom nivou, po mojim merilima) i sl. Eto to su neke stvari koje mene stavrno zanimaju. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Da... Ni na sta ne lici...:D Shallim se, super je sound...! :wink: |
Meni je malo pre pop produkcija, ne ide mi uz njih.
Zvuči previ?e sladunjavo. Synthevi su u?asni. Odabir reverba je isto lo?. Produkcija je generalno stuck in the 80's. Sound i miks su dobri. Da se mene pita, a ne pita me se, ja bi mute synthove i mute reverbe i ne bi se trebao provjeravati omot albuma da se sazna koja je godina izdavanja. IMHO, naravno |
All times are GMT +1. The time now is 01:29 PM. |