Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-10-2011, 03:05 PM   #1
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Električni orgazam

Album ?To ?to vidi? to i jeste? - kvalitetan preko svih očekivanja. Za početak, zna li neko bilo kakve podatke vezane za produkciju istog? Ja sam poku?ao ne?to da izguglam, ali nigde ni?ta, čak ni na njihovom zvaničnom sajtu http://www.elektricniorgazam.com/novi_album.htm
Old 24-10-2011, 04:08 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Električni orgazam

http://www.discogs.com/Elektri%C4%8D...elease/2628436

U prevodu: snimano kod Banane (u prostoriji za probe), Voja Aralica miksao kod sebe u studiju.

Po?teno, ali dosadno za slu?anje ako si straiijtttt A jebiga, kad sam hijavata mogu da slu?am i sva?ta ne?to drugo Ali nije lo?e, neke pare su kanule od mt:s-a, ne?to se radilo, sviraće malo po prostorima za 400-500 du?a, obići će malo "rokenrol celu Jugoslaviju", va?no je da se ne?to radi. I kao ?to rekoh - po?teno je! Sigurno neće da zakupe Beogradsku Arenu pa da love publiku za D? po ?kolama i bankama na?e zemlje ponosne da bi pokazali koliko su popularni...

Pozdrav,

Vasa
Old 24-10-2011, 06:24 PM   #3
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

OK, nije u pitanju remek delo za dugo slušanje u samoći, ali u poređenju sa ogromnom većinom skorašnjih izdanja (pa i sa prethodnim albumom Električnog orgazma), ovo je mega uspeh. Pesmu Mr. Ministar sam čuo na radiju i bio ubeđen da je u pitanju neki skriveni biser iz osamdesetih, jer se takve pesme više ne prave, tj. skoro niko ne ume da ih napravi. Osim toga, zaintrigiralo me to što nisam mogao da pogodim čija je pesma. Stilski se očigledno dosta razlikuje od svega što su oni radili.
Za razliku od Arthura, koji (sve u ume borbe protiv hejta) smatra da je ovo smeće sa dobrom produkcijom, meni su sadržaj i izvođenje ovde ipak ispred produkcije. Ne znam da li je to samo moj utisak, ali slušajući album kroz slušalice sve zvuči moćno i veliko, ali na slabijim zvučnicima (mini linije, iMac, itd.) sve se naglašeno pretvara u lo-fi. Nekako uređaj na kojem se album sluša previše utiče na zvučnu sliku. Na manjim zvučnicima vokal postaje teško razgovetan, a bass se gubi, reverb postaje mnogo izraženiji i sve dobija neki šum kao iz starog radija.
Old 25-10-2011, 01:03 AM   #4
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
meni su sadr?aj i izvođenje ovde ipak ispred produkcije.
Prateci cika Vojin rad i narocito postujuci njegovu sposobnost da produkcijom isprati muzicku atmosferu koju sam bend namece,mislim da je i ovoga puta napravio pun pogodak i cak i pomake u nekom smislu.Bojim se da je producirati EO dosta veci poduhvat nego sto mislimo."Nemas nikom nista da das" mora da zvuci lo-fi,sta tu covek moze da uradi a da ne pokvari nesto sto je obelezilo EO karijeru?To sto je moglo,cika Voja je cini mi se i uradio.

Quote:
Ne znam da li je to samo moj utisak, ali slu?ajući album kroz slu?alice sve zvuči moćno i veliko, ali na slabijim zvučnicima (mini linije, iMac, itd.) sve se nagla?eno pretvara u lo-fi. Nekako uređaj na kojem se album slu?a previ?e utiče na zvučnu sliku. Na manjim zvučnicima vokal postaje te?ko razgovetan, a bass se gubi, reverb postaje mnogo izra?eniji i sve dobija neki ?um kao iz starog radija.
Pa kakav je zvuk u krokodili dolaze,ja ne postojim,debeloj devi i konobaru?Onakav kakav se tokom snimanja rukama i glasnim zicama napravi.To ti je Elektricni Orgazam i to ti je ono sto ste do sada valjda ti i ostali njihovi fanovi obozavali?Sta je tu tebi cudno?Nisi valjda ocekivao da ce sada cika Voja da ih upakuje kao Inkognito?....
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 03:20 AM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja sam svoju dozu hejta ostavio u okvirima onog topika, koji ionako smatram poligonom za buduću politiku prema istom, što ličnu, što moderatorsku.

Mene pored toga šta mislim o samim pesmama, ovde ipak više zanima produkcija, koja je totalno na visokom nivou, te ako neko ima neke još detaljnije informacije - tipa - koja je oprema korišćena za snimanje i mixanje, koliko je Aralica bio uključen u proces snimanja i sam performans muzičara (koji je takođe na visokom nivou, po mojim merilima) i sl. Eto to su neke stvari koje mene stavrno zanimaju.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 06:50 AM   #6
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Prateci cika Vojin rad i narocito postujuci njegovu sposobnost da produkcijom isprati muzicku atmosferu koju sam bend namece,mislim da je i ovoga puta napravio pun pogodak i cak i pomake u nekom smislu.Bojim se da je producirati EO dosta veci poduhvat nego sto mislimo."Nemas nikom nista da das" mora da zvuci lo-fi,sta tu covek moze da uradi a da ne pokvari nesto sto je obelezilo EO karijeru?To sto je moglo,cika Voja je cini mi se i uradio.

Pa kakav je zvuk u krokodili dolaze,ja ne postojim,debeloj devi i konobaru?Onakav kakav se tokom snimanja rukama i glasnim zicama napravi.To ti je Elektricni Orgazam i to ti je ono sto ste do sada valjda ti i ostali njihovi fanovi obozavali?Sta je tu tebi cudno?Nisi valjda ocekivao da ce sada cika Voja da ih upakuje kao Inkognito?....
Sve to stoji. Mo?da je to samo moj utisak, ali čini mi se da je ovde ipak produkcija takva da se zvučna slika menja vi?e nego ?to bi trebalo na različitim uređajima. Kroz slu?alice je sve mnogo vi?e hi-fi nego ?to je zvuk Električnog ikad bio, dok je na iMac-u vi?e lo-fi nego "Krokodili" i ostale stvari koje pominje?.

Quote:
Originally Posted by arthur
koja je oprema kori?ćena za snimanje i mixanje, koliko je Aralica bio uključen u proces snimanja i sam performans muzičara (koji je takođe na visokom nivou, po mojim merilima) i sl. Eto to su neke stvari koje mene stavrno zanimaju.
Da, zaista bi bilo zanimljivo saznati neke detalje. Ovaj album definitivno zaslu?uje svaku vrstu pa?nje i analize.
Old 25-10-2011, 09:13 AM   #7
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Pesmu Mr. Ministar sam čuo na radiju i bio ubeđen da je u pitanju neki skriveni biser iz osamdesetih, jer se takve pesme vi?e ne prave, tj. skoro niko ne ume da ih napravi
Mislim da je ovo razlog za?to mi se nove stvari sviđaju,prestali su da lutaju, vratili se korenima i lepo to zapakovali.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 09:48 AM   #8
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Mislim da je ovo razlog za?to mi se nove stvari sviđaju,prestali su da lutaju, vratili se korenima i lepo to zapakovali.
Da, s tim ?to to vraćanje korenima nipo?to nije stilsko podra?avanje sebe od pre četvrt veka. Ja ne bih nikad pogodio da je to Električni orgazam. Pustio sam i nekim drugarima i pitao ko svira - niko nije prepoznao.
Old 25-10-2011, 10:46 AM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Pustio sam i nekim drugarima i pitao ko svira - niko nije prepoznao.

Da... Ni na sta ne lici...

Shallim se, super je sound...!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 01:22 PM   #10
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Meni je malo pre pop produkcija, ne ide mi uz njih.
Zvuči previ?e sladunjavo.
Synthevi su u?asni.
Odabir reverba je isto lo?.
Produkcija je generalno stuck in the 80's.

Sound i miks su dobri.

Da se mene pita, a ne pita me se, ja bi mute synthove i mute reverbe i ne bi se trebao provjeravati omot albuma da se sazna koja je godina izdavanja.

IMHO, naravno
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules