Quote:
Originally Posted by awacs
"postoji bojazan"  Čija? Tvoja?
|
Da moja bojazan i moja konstatacija.Kao sto su moje konstatacije davnih dana bile i da je Behringer ultragain totalno sranje u kom je na lampi samo prikaceno grejanje pa sija a ne radi nista.Kao i moje tvrdnje da je Mackie Big Knob pun aktivne elektronike koja "krade" od audio signala vise nego sto je podnosljivo pa od loseg monitoringa pravi jos mnogo losiji.Kao sto sam upozoravao coveka ovde da ne vadi dve od cetiri lapme iz gitarskog ampa kao sto mu je predlozeno jer se tako ne smanjuje snaga pojacalu vec prevezivanjem iz pentode u triodu ako vec hoce bolje zvucne rezultate a manju snagu.Takodje sam morao da kacim originalnu Vox-ovu shemu kada sam tvrdio da AC30 postoji i u varijanti sa EL34 cevima.Na TC Electronic sprave sam upozoravao vise puta da imaju problem sa naponskim delom jer stavljaju najgori moguci kineski skart od delova tamo pa su crkavanja vrlo cesta (TC Helicon narocito) itd,itd.....O svemu tome ima milion textova na netu.Sto je jos vaznije postoje SHEME i SLIKE,pa mozes da vidis kako i koje delove ko koristi sto ti odmah govori nesto o proizvodu,naravno pod uslovom da hoces da naucis da ih iscitas,nista drugo nam u vezi el.tehnike i ne treba.Jel znas da je cuveni deda Nikola iz Zemuna poprilicno ostecenog sluha,ali mu to ne smeta da pravi odlicne cevne ampove za audiofile?....Kako?Pa tako sto posle godina i godina iskustva i merenja vrlo dobro zna sta ce koja el.komponenta u pojacalu da uradi i kako da se ponasa.Koliko puta je taj i taj jensen izlazni trafo testiran na opremi skupljoj od sve koju smo ti i ja u zivotu dodirnuli i koja pokazuje da on u audio signal unosi te i te harmonike,tj distorziju.....a posle neki Sima na nekom forumu tvrdi da je pojacalo sa istim "izuzetno transparentno".Simin subjektivni dozivljaj je jedno,a cinjenice i merenja su drugo.Zbog toga se uvek volim osvrnuti i na tehnikalije kada se prica o nekim spravama, a cemu si se ti u ovom thread-u okrenuo?Pricama da neko kupuje skupe sprave da bi mu sijale u studiju,da bi se kurcio pred komsijama i sta ja znam vec.

,pusti taj psiholoski momenat....ne mora svaki thread da bude pun insinuacija i ne moram svaki put da razmisljam dali su iste upucene meni.Opusteno,sve su te sprave kao sto i sam kazes samo sredstvo za rad i nema potrebe da neku kritiku bilo koje sprave neko prima k srcu.
Quote:
Originally Posted by awacs
Rekao bih da ta rakija na kojoj si trenutno nije baš neka prvoklasna...
Pozdrav,
Vasa
|
Nista od rakije....ovaj put

.Pozzzzz