Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Golden Age - nove sprave AES2011 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39390)

DaBear 24-10-2011 09:07 AM

Golden Age - nove sprave AES2011

1 Attachment(s)
Gomila novih sprava od Golden Age firme...(znam da su popularni i kod nas !)

Elf 24-10-2011 03:37 PM

Re: Golden Age - nove sprave AES2011

Imam Pre 73, kida...mada,voleo bih da naprave stereo Comp 54... :)

Placid Art 25-10-2011 08:50 AM

Ja sam planirao da uzimam sad neki Preamp i bas sam mislio da izmem 73-ku ali se sve nesto premisljam jer je jednokanalni. Kad bi proizmeli istog takvog sa dva kanala to bi bilo divno...

VladaNS 25-10-2011 05:36 PM

Quote:

Originally Posted by Placid Art (Post 315224)
Ja sam planirao da uzimam sad neki Preamp i bas sam mislio da izmem 73-ku ali se sve nesto premisljam jer je jednokanalni. Kad bi proizmeli istog takvog sa dva kanala to bi bilo divno...

Pa kupi dva komada, isplati se. Ja imam jedan sa kojim sam jako zadovoljan. Taj comp54 me jako privlaci ali ne znam koliko farba zvuk kad se nagazi. Po mom shvatanju kompresor treba da je sto transparentniji i necujniji, imao sam ne-bas-tako-dobra iskustva sa joemeekovim kopresorom pa se bojim da to nije i ovde slucaj. Ako ga neko ima bilo bi lepo da prokomentarise. Poz

awacs 25-10-2011 05:46 PM

Quote:

Originally Posted by Elf (Post 315159)

Pa kupi još jedan, šta fali? Ili misliš da su se na analognim mikserima (pa i vrlo skupim) kanali "apsolutno nullovali" kad im se obrne polaritet? :wink:

@VladaNS: jedini "transparentan i nečujan" kompresor je ručno crtanje dinamike. Pare za sve druge kompresore se daju baš zbog "farbanja zvuka kad se nagaze".

Pozdrav,

Vasa

VladaNS 25-10-2011 06:42 PM

@ awacs, slazem se da dosta ljudi trazi kompresor sa autenticnom bojom ali ja jos nisam to pozeleo jer pored toliko mikrofona, preampa i procesora samo mi jos fali komp. sa izrazenim karakterom. I itekako ima transparentnijih kompresora na trzistu (mada se slazem da nema potpuno sonichno neutralnih). Ja ih upotrebljavam ne zbog boje, vec da izbegnem clipping i da mi sto prirodnije ukrote zvuk i, po mogucstvu naravno, sto manje da cure. A i vrlo cesto me mrzi da crtam...

Pre sam praktikovao da vokal snimam sa dosta headroom-a, sa peakovima na -6dB i tada mi prakticno i nije trebao outboard kompresor, vec sam koristio softverske. Danas snimam sa malko analognijom opremom i SNR nije bas tako dobar pa moram da snimam "vruce" signale. Zato se i interesujem da pazarim neki

Poz :)

awacs 25-10-2011 07:14 PM

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 315264)
Pre sam praktikovao da vokal snimam sa dosta headroom-a, sa peakovima na -6dB i tada mi prakticno i nije trebao outboard kompresor, vec sam koristio softverske. Danas snimam sa malko analognijom opremom i SNR nije bas tako dobar pa moram da snimam "vruce" signale. Zato se i interesujem da pazarim neki

Potpuno te razumem. Ali pošto već radiš sa dosta outboarda sigurno znaš da su sprave kao pantalone - ne kupuješ ih zato što nekom drugom dobro stoje nego zato što su tebi udobne :wink:

Ako ti je do "transparentnog a jeftinog" nađi nekog ko ima recimo FMR RNC pa probaj.

Pozdrav,

Vasa

VladaNS 25-10-2011 07:27 PM

RNC je svakako dobar budget izbor :wink: no comp54 me je zainteresovao (iako znam da ima karakter, opet neki neve klon jel tako?) jer je jako hvaljen po forumima a i golden age je firma koja ima dobru reputaciju. Opet pozivam nekog ko ima doticnu spravu da podeli iskustva sa nama :)

Elf 25-10-2011 11:39 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 315259)
Pa kupi jo? jedan, ?ta fali? Ili misli? da su se na analognim mikserima (pa i vrlo skupim) kanali "apsolutno nullovali" kad im se obrne polaritet? :wink:

Pozdrav,

Vasa

Naravno da ne mislim. :-) Pa josh da nadjem nekog da ga ima pa da ga chujem...mada sad me ovo gadno privlachi...da malo odem u off... :p http://www.elysia.com/hardware/xpressor/introduction/

DaBear 27-10-2011 10:18 AM

Quote:

Originally Posted by Elf (Post 315159)

sad sam video - ima opcija za kompresor sa Carnhill Transformerom i rade i Matched Stereo Pair...

All times are GMT +1. The time now is 02:04 AM.