![]() |
Golden Age - nove sprave AES2011
1 Attachment(s)
Gomila novih sprava od Golden Age firme...(znam da su popularni i kod nas !)
|
Re: Golden Age - nove sprave AES2011
Imam Pre 73, kida...mada,voleo bih da naprave stereo Comp 54... :)
|
Ja sam planirao da uzimam sad neki Preamp i bas sam mislio da izmem 73-ku ali se sve nesto premisljam jer je jednokanalni. Kad bi proizmeli istog takvog sa dva kanala to bi bilo divno...
|
Quote:
|
Quote:
@VladaNS: jedini "transparentan i nečujan" kompresor je ručno crtanje dinamike. Pare za sve druge kompresore se daju baš zbog "farbanja zvuka kad se nagaze". Pozdrav, Vasa |
@ awacs, slazem se da dosta ljudi trazi kompresor sa autenticnom bojom ali ja jos nisam to pozeleo jer pored toliko mikrofona, preampa i procesora samo mi jos fali komp. sa izrazenim karakterom. I itekako ima transparentnijih kompresora na trzistu (mada se slazem da nema potpuno sonichno neutralnih). Ja ih upotrebljavam ne zbog boje, vec da izbegnem clipping i da mi sto prirodnije ukrote zvuk i, po mogucstvu naravno, sto manje da cure. A i vrlo cesto me mrzi da crtam...
Pre sam praktikovao da vokal snimam sa dosta headroom-a, sa peakovima na -6dB i tada mi prakticno i nije trebao outboard kompresor, vec sam koristio softverske. Danas snimam sa malko analognijom opremom i SNR nije bas tako dobar pa moram da snimam "vruce" signale. Zato se i interesujem da pazarim neki Poz :) |
Quote:
Ako ti je do "transparentnog a jeftinog" nađi nekog ko ima recimo FMR RNC pa probaj. Pozdrav, Vasa |
RNC je svakako dobar budget izbor :wink: no comp54 me je zainteresovao (iako znam da ima karakter, opet neki neve klon jel tako?) jer je jako hvaljen po forumima a i golden age je firma koja ima dobru reputaciju. Opet pozivam nekog ko ima doticnu spravu da podeli iskustva sa nama :)
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:04 AM. |