Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-10-2011, 04:04 PM   #21
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Golden Age - nove sprave AES2011

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Iz vremena Studera,Telefunkena....sto bih ja voleo da je sada to vreme.Bez sale,drugacije su se tada sprave radile....
Ma vreme je bilo drugačije, ali je logika bila ista kao i danas: kupuješ aparate zato što su ti potrebni, a ne zato što što ih je komšija kupio. Ili potpuno obrnuto, zavisi od toga da li ti je stalo do rezultata ili do kurčenja, odnosno od toga na koji način želiš da izađeš na ulicu.

Kao muzikantu koji boravi u studiju uvek mi je bilo najvažnije da mi bude prijatno, ili bar da mi ne bude neprijatno (to mi se jako retko dešavalo, ali kad je bilo dobro i ja sam bio dobar). Mnogo važnije nego da oko mene svetli gomila lampica. Kao snimatelju sa muzikantskim iskustvom mi je bilo najvažnije da omogućim muzikantima da se dobro osećaju i da odu kući veseli i zadovoljni. I da nemaju pojma da li sam imao ikakav problem sa opremom (a ko nema problem sa opremom, makar i skupom, taj nije ni radio).

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 27-10-2011 at 04:15 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2011, 06:25 PM   #22
quake2
Banned

Bojim se da smo se udaljili od price o tehnickom kvalitetu Golden Age preampa pa cu na trenutak da je vratim i necu vas dalje ometati.Moj sumarum je:zvucno se svima svidja (ja nisam probao a napisao sam u proslom postu zasto) i postoji bojazan da sprava u tehnickom smislu nije bas kvalitetna pa pri kupovini treba na to obratiti paznju i proveriti kakvo je zaista stanje.To je bilo to,sve ostalo vezano za psihologiju tonskih snimatelja,seanse,poredjenja,komplekse,masturbacij e,pravljenje pite od govana....ispricace vec neko drugi,ko ima volje i vremena da se time bavi.Pozzzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2011, 07:15 PM   #23
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
postoji bojazan da sprava u tehnickom smislu nije bas kvalitetna pa pri kupovini treba na to obratiti paznju i proveriti kakvo je zaista stanje.
"postoji bojazan" Čija? Tvoja? Nisam ba? primetio da je Internet preplavljen korisničkim ?albama na tu temu, a GAP73 nije u opticaju ba? od juče. A ti (kao ?to i sam ka?e?) ionako nisi korisnik.

Kupi? neki aparat, on tebi (ne klijentima, nego tebi) u neku ruku olak?a posao. Ti klijentima isporuči? proizvod koji si napravio uz malo manje muke. Ako za godinu dana ne mo?e? da povrati? ulaganje od ?250 u svoj komfor (pa makar te on izneverio za koju godinu)... to znači da si se negde zajebao u proračunu.

Quote:
To je bilo to,sve ostalo vezano za psihologiju tonskih snimatelja,seanse,poredjenja,komplekse,masturbacij e,pravljenje pite od govana....ispricace vec neko drugi,ko ima volje i vremena da se time bavi.Pozzzzz
Rekao bih da ta rakija na kojoj si trenutno nije ba? neka prvoklasna...

Pozdrav,

Vasa
Old 27-10-2011, 08:16 PM   #24
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quake - ako volis stvari napravljene k'o tenk - imas dovoljno takve tehnike na trzistu. Retro http://www.retroinstruments.com/ , shadow hills http://www.shadowhillsindustries.com/ itd...

ako je nesto jeftino - nemora da znaci da je neupotrebljivo !!
A ako ga pazis i ne bacas po studiju...trajace !!
Ja sam se par puta zapanjio kad sam video sta ima u velikim 3U spravama...90% kutije prazno, par zicica (rukom lemljeno) itd...ne izgleda da kosta toliko para i da radi dobro...ali radi !
A ko jos zaviruje u sprave ? Zasto? (ukoliko se ne popravlja ).
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2011, 10:10 PM   #25
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
"postoji bojazan" Čija? Tvoja?
Da moja bojazan i moja konstatacija.Kao sto su moje konstatacije davnih dana bile i da je Behringer ultragain totalno sranje u kom je na lampi samo prikaceno grejanje pa sija a ne radi nista.Kao i moje tvrdnje da je Mackie Big Knob pun aktivne elektronike koja "krade" od audio signala vise nego sto je podnosljivo pa od loseg monitoringa pravi jos mnogo losiji.Kao sto sam upozoravao coveka ovde da ne vadi dve od cetiri lapme iz gitarskog ampa kao sto mu je predlozeno jer se tako ne smanjuje snaga pojacalu vec prevezivanjem iz pentode u triodu ako vec hoce bolje zvucne rezultate a manju snagu.Takodje sam morao da kacim originalnu Vox-ovu shemu kada sam tvrdio da AC30 postoji i u varijanti sa EL34 cevima.Na TC Electronic sprave sam upozoravao vise puta da imaju problem sa naponskim delom jer stavljaju najgori moguci kineski skart od delova tamo pa su crkavanja vrlo cesta (TC Helicon narocito) itd,itd.....O svemu tome ima milion textova na netu.Sto je jos vaznije postoje SHEME i SLIKE,pa mozes da vidis kako i koje delove ko koristi sto ti odmah govori nesto o proizvodu,naravno pod uslovom da hoces da naucis da ih iscitas,nista drugo nam u vezi el.tehnike i ne treba.Jel znas da je cuveni deda Nikola iz Zemuna poprilicno ostecenog sluha,ali mu to ne smeta da pravi odlicne cevne ampove za audiofile?....Kako?Pa tako sto posle godina i godina iskustva i merenja vrlo dobro zna sta ce koja el.komponenta u pojacalu da uradi i kako da se ponasa.Koliko puta je taj i taj jensen izlazni trafo testiran na opremi skupljoj od sve koju smo ti i ja u zivotu dodirnuli i koja pokazuje da on u audio signal unosi te i te harmonike,tj distorziju.....a posle neki Sima na nekom forumu tvrdi da je pojacalo sa istim "izuzetno transparentno".Simin subjektivni dozivljaj je jedno,a cinjenice i merenja su drugo.Zbog toga se uvek volim osvrnuti i na tehnikalije kada se prica o nekim spravama, a cemu si se ti u ovom thread-u okrenuo?Pricama da neko kupuje skupe sprave da bi mu sijale u studiju,da bi se kurcio pred komsijama i sta ja znam vec.,pusti taj psiholoski momenat....ne mora svaki thread da bude pun insinuacija i ne moram svaki put da razmisljam dali su iste upucene meni.Opusteno,sve su te sprave kao sto i sam kazes samo sredstvo za rad i nema potrebe da neku kritiku bilo koje sprave neko prima k srcu.

Quote:
Rekao bih da ta rakija na kojoj si trenutno nije baš neka prvoklasna...

Pozdrav,

Vasa
Nista od rakije....ovaj put.Pozzzzz

Last edited by quake2; 27-10-2011 at 10:57 PM.
Old 27-10-2011, 10:36 PM   #26
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Quake - ako volis stvari napravljene k'o tenk - imas dovoljno takve tehnike na trzistu. Retro http://www.retroinstruments.com/ , shadow hills http://www.shadowhillsindustries.com/ itd...
Thx za linkove.

Quote:
ako je nesto jeftino - nemora da znaci da je neupotrebljivo !!
Slazem se.
Quote:
A ako ga pazis i ne bacas po studiju...trajace !!
Paa...uglavnom je tako nekada bilo....samo se sada fabrike na zalost ne sekiraju mnogo i ako im sprave crkavaju ko lude.Crkao mi TV skoro,odmah po isteku garancije,takodje maticna na kompu i sve tako nesto...Sve je mnogo jeftinije nego nekada,ali na zalost i mnogo nekvalitetnije.
Quote:
Ja sam se par puta zapanjio kad sam video sta ima u velikim 3U spravama...90% kutije prazno, par zicica (rukom lemljeno) itd...ne izgleda da kosta toliko para i da radi dobro...ali radi !
A ko jos zaviruje u sprave ? Zasto? (ukoliko se ne popravlja ).
Barem sto se audija tice,najbolja elektronika je-kada nema elektronike.Najbolje sheme su uglavnom i najjednostavnije ali zato i delovi uzasno skupi i kvalitetni i naravno uvek se cene rucno sklapane sprave Manley itd. ima za to vise razloga.E sada...ima svega,pa i skupih sprava sa pozlacenim logom i cistom prevarom unutra.Evo novi UA twin finity....ne pricam o zvuku,ali kvalitet izrade nema veze sa onim sto je UA do sada radio.Zato treba gledati pod haubu,isto kao kada kupujes kola.Cak je lakse nauciti neke osnovne stvari iz el.tehnike vezane za audio nego svaki put kada kupujes neku spravu vijati komentare po forumima od ljudi za koje nemas pojma ni ko su ni dali su ikada i probali to o cemu pricaju,pa posle slika i shema obavezno slusanje i ja do sada tako nisam imao promasaja,ne crkava mi evo godinama nista u studiju a zadovoljan sam zvukom.Niko se ne pita zasto se na oglasima po mnogo manjoj ceni nego u prodavnicama (poput twin finity-ja) ne pojavljuju UA6176,UA LA610,solo 610....ako vec neko ima prvu,drugu ruku od UA?Verovatno zato sto taj neko ima trecu ruku sa kinezima ili gde li je vec odvojena proizvodnja za niskobudzetne proizvode od kojih fabrika treba da prezivi...a od kvaliteta se danas ne zivi na zalost i bez gledanja pod haubu,moze svasta da te snadje.Pozzzz

Last edited by quake2; 27-10-2011 at 10:54 PM.
Old 27-10-2011, 11:08 PM   #27
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
nemora svaki thread da bude pun mudrolija i insinuacija i ne moram svaki put da razmisljam dali su iste upucene meni.

... a da ipak jo? jednom pročita? ono ?to sam napisao? Nije preterano obimno ?tivo...

Ako te ba? mrzi, mogu i da prepričam: GP Pre73 radi za sve pare. Provereno u praksi.

Pozdrav,

Vasa
Old 27-10-2011, 11:18 PM   #28
quake2
Banned

Quote:
..kupuješ aparate zato što su ti potrebni, a ne zato što što ih je komšija kupio. Ili potpuno obrnuto, zavisi od toga da li ti je stalo do rezultata ili do kurčenja, odnosno od toga na koji način želiš da izađeš na ulicu.

Kao muzikantu koji boravi u studiju uvek mi je bilo najvažnije da mi bude prijatno, ili bar da mi ne bude neprijatno (to mi se jako retko dešavalo, ali kad je bilo dobro i ja sam bio dobar). Mnogo važnije nego da oko mene svetli gomila lampica. Kao snimatelju sa muzikantskim iskustvom mi je bilo najvažnije da omogućim muzikantima da se dobro osećaju i da odu kući veseli i zadovoljni. I da nemaju pojma da li sam imao ikakav problem sa opremom (a ko nema problem sa opremom, makar i skupom, taj nije ni radio).

Pozdrav,

Vasa
Procitaj i ti....da ne pijes ti tamo neku neprijavljenu domacu sljivu baz da si pozvao drugare sa foruma?Neznam gde je GA u ovoj prici,samo neki likovi,komsije,lampice....moze da zvuci i ovako i onako.

A za GAP73....verovatno i jeste: koliko para toliko i muzike,uvek se to na kraju ispostavi.pozzzzz

Last edited by quake2; 27-10-2011 at 11:30 PM.
Old 28-10-2011, 09:16 PM   #29
Placid Art
Junior Member

Pa dobro eto posto se ispostavlja da GA ne valja, sta bi ti ond apreporucio ljudima da kupe u tom cjenovnom rangu a da ima mogucnost toliko decibela ?
Placid Art is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2011, 09:51 PM   #30
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by Placid Art View Post
Pa dobro eto posto se ispostavlja da GA ne valja, sta bi ti ond apreporucio ljudima da kupe u tom cjenovnom rangu a da ima mogucnost toliko decibela ?
Kakvih decibela? Headrooma?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules