|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 |
Pro Member
|
![]()
Jedna stvar je sigurna u vezi ovog programa i mene
![]() Definitivno cu sa VST instrumentima da radim u njemu, dosta je laksi od Cubase-a ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Pro Member
|
![]()
Shteta za Impact, dobar sempler.
Ali funkcija kad su padovi grupisani kako bi sledeci gasio prethodni, je besmislena, jer nema pametan decay, odnosno mogucnost da prethodnu notu fade-uje taman toliko da bude presecena na "zero crossing". Ima resen attack, ali nema resen release, ima decay, ali decay je cista duzina note, ne radi sa sledecom notom, u smislu da je utisa tik pre sledece, kako se ne bi javio glich odnosno "puc". Shteta, lep je sempler, pregledan, plus lepo radi sa browserom, ali Groove Agent One u Cubase-u ima naprednije funkcije EDIT: Ne vredi, neprezican je. Uzeo sam neki sempl (horska melodija) i iseko ga na 8 delova, samo split at grid, sve sam ih prevukao na padove na Impact i naravno kad sam udarao jedan za drugim pad cuo se digitalni klik, to sam i ocekivao, ali sam i ocekivao da ima kontrole za attack i release da se to resi, medjutim release-a nema, ima samo decay, koji samo odredjuje duzinu note i nista vise... Tako da digitalni klik je nemoguce izbeci ako se udara tako da sledeca nota gasi prethodnu... Sta vise kad sam midi transformisao u audio u tom modu on uopste ne zaustavlja prethodni pad u istom trenutku kad pali sledeci, jasno se vidi da nekoliko milisec ranije (ne uvek isto), on samo grubo presece sempl sa prethodnog pada i pusti sledeci. Morace dosta da porade da srede Impact. Steta, bas steta, taman sam se ponadao ![]() Last edited by Jan; 25-10-2011 at 02:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#94 |
Pro Member
|
![]()
Ma moracu i Reaper da probam uskoro
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Pro Member
|
![]()
Sad trazim neku drum masinu VSTi da mogu slice-eve iz aranzera da prebacim na padove (Battery 3 ne moze, Guru ne moze, Groove Agent One ne radi u S1, Impact nema release time, tako da uvek se javi taj klik o kome sam pricao, probao sam i neku imitaciju MPC-a Poise ne moze), sad planiram da instaliram Maschine da vidim kakav je workflow u njemu i da li moze da uradi nesto makar slicno...Impact mi se mnogo svidja, lep pregledan sempl, velika steta je sto fali release
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Sample One sluzi za ono sto tebi treba.. (ja volim i udaraljke da programiram i layerujem semplove u Sample One) Ako hoces da pravis choke grupe u Sample One, jednostavno postavis semplove na monophonic i to je to .. Ako ti trebaju i pojedinacni izlazi mozes koristiti i neki 3rd party sempler poput Kontakta (komplikovano resenje) ili Shortcircuit-a (jednostavnije i besplatno resenje) ili ako bas volis to da radis u drum sampleru ![]() Pozdrav!
![]() |
![]() |
#97 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nego to je jednostavno "hiphop" nacin beatmaking-a, chop neku fank bassliniju (ili bilo sta, meni je pod ruku pao neki horcic cisto sam hteo da vidim kako radi Impact) na padove na MPC (ili ti Impact, ili Groove Agent One ili Battery) i rearanziraj , picuj, mrckaj... Ono sto mi je brzo sto ja napravim slieceve u arangeru u Cubase-u i te sliceve samo prevucem na padove na Groove Agent One (koji izgleda isto kao i Impact, samo pored attack i decay funkcije ima i release), ne moram da slajseve eksportujem posebno. Takodje ako stavim recimo neki kick ala basketball ball sa dugim decay-om ako udarim 2-3 puta za redom, isto se javlja klik na mestu gde bi trebalo da prvi udarac ugasi drugi, to je zbog nedostatka release, koji i Groove Agent One, i Battery pa cak i ovaj mali Poise imaju :S |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Pro Member
|
![]()
Evo pogledaj ovaj videona 4:00:
http://www.youtube.com/watch?v=Y1-vDTsmN9M Kako trigeruje chopove na padovima. Impact svaki put kad se udari pad kaze "klik", to je zato sto nema release funkciju, dok je svi ostali drum sempleri sa kojima sam se sureo (Groove Agent, Battery, Guru...) imaju. I nije problem upaliti Battery i raditi u njemu, ali problem je sto ja sliceve koje uradim na aranzmanu u S1 ne mogu da prevucem na padove na Battery, nego moram da ih eksportujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Pro Member
|
![]()
Sample One crashuje program. Ucitam obicne wav semplove,dirnem dirke par puta, par crash, vec 2 puta za redom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Presonus Studio One Pro.v1.5.0 mania | shigumicu | Audio Software | 23 | 17-01-2011 04:05 PM |
Presonus studio one Pro | Inovative_kg | Audio Software | 9 | 27-12-2010 05:27 PM |
Presonus 24.4.2 studio live | Hepek | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-02-2010 08:53 AM |
Presonus Studio Live? | Hepek | Computer Hardware | 0 | 21-01-2010 01:25 PM |
Presonus Studio One Demo !!!! | InsaneEyes | Audio Software | 34 | 11-11-2009 09:46 AM |