Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-10-2011, 12:30 PM   #91
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Presonus Studio One V2 - ARA (r)evolucija!!!

Jedna stvar je sigurna u vezi ovog programa i mene
Definitivno cu sa VST instrumentima da radim u njemu, dosta je laksi od Cubase-a Evo sad se igram sa njim
Jan is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 01:11 PM   #92
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Shteta za Impact, dobar sempler.
Ali funkcija kad su padovi grupisani kako bi sledeci gasio prethodni, je besmislena, jer nema pametan decay, odnosno mogucnost da prethodnu notu fade-uje taman toliko da bude presecena na "zero crossing". Ima resen attack, ali nema resen release, ima decay, ali decay je cista duzina note, ne radi sa sledecom notom, u smislu da je utisa tik pre sledece, kako se ne bi javio glich odnosno "puc". Shteta, lep je sempler, pregledan, plus lepo radi sa browserom, ali Groove Agent One u Cubase-u ima naprednije funkcije

EDIT: Ne vredi, neprezican je.
Uzeo sam neki sempl (horska melodija) i iseko ga na 8 delova, samo split at grid, sve sam ih prevukao na padove na Impact i naravno kad sam udarao jedan za drugim pad cuo se digitalni klik, to sam i ocekivao, ali sam i ocekivao da ima kontrole za attack i release da se to resi, medjutim release-a nema, ima samo decay, koji samo odredjuje duzinu note i nista vise... Tako da digitalni klik je nemoguce izbeci ako se udara tako da sledeca nota gasi prethodnu... Sta vise kad sam midi transformisao u audio u tom modu on uopste ne zaustavlja prethodni pad u istom trenutku kad pali sledeci, jasno se vidi da nekoliko milisec ranije (ne uvek isto), on samo grubo presece sempl sa prethodnog pada i pusti sledeci.

Morace dosta da porade da srede Impact.

Steta, bas steta, taman sam se ponadao Battery mi je za takve stvari pain in the ass, jer ne mogu iz aranzera da prevucem slice-ove na pad, tako da za sad cu ipak ostati na Cubase-u, dok i ako ne isprave makar Impact a i strip silence

Last edited by Jan; 25-10-2011 at 02:29 PM.
Old 25-10-2011, 03:58 PM   #93
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Merge Events, odradi apsolutno identicnu stvar, voleo bih da mogu da napravim video klip da ti pokazem. Ne znam koji softver da uzmem za to :S
Mmmm... Reaper ?alim se, nemoj ako ti ne prija, ali Reaper to radi i sa komandom GROUP i sa komandom GLUE.

Pozdrav,

Vasa
Old 25-10-2011, 04:30 PM   #94
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ma moracu i Reaper da probam uskoro Kod njega mi je fantasticno to sto ima wet/dry u okviru njegovog plugin wrappera (jel je to wrapper uopste? :S), a i shvatio sam da bukvalno moze sve da uradi :S
Old 25-10-2011, 06:25 PM   #95
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Sad trazim neku drum masinu VSTi da mogu slice-eve iz aranzera da prebacim na padove (Battery 3 ne moze, Guru ne moze, Groove Agent One ne radi u S1, Impact nema release time, tako da uvek se javi taj klik o kome sam pricao, probao sam i neku imitaciju MPC-a Poise ne moze), sad planiram da instaliram Maschine da vidim kakav je workflow u njemu i da li moze da uradi nesto makar slicno...Impact mi se mnogo svidja, lep pregledan sempl, velika steta je sto fali release
Old 25-10-2011, 06:54 PM   #96
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Sad trazim neku drum masinu VSTi da mogu slice-eve iz aranzera da prebacim na padove (Battery 3 ne moze, Guru ne moze, Groove Agent One ne radi u S1, Impact nema release time, tako da uvek se javi taj klik o kome sam pricao, probao sam i neku imitaciju MPC-a Poise ne moze), sad planiram da instaliram Maschine da vidim kakav je workflow u njemu i da li moze da uradi nesto makar slicno...Impact mi se mnogo svidja, lep pregledan sempl, velika steta je sto fali release
heh..pa sto koristis Impact za horsku sekciju i stvari za koje je potreban release ? Tebi onda treba klasican sampler a ne Impact koji je dizajniran za udaraljke i zato nema release, nego decay..

Sample One sluzi za ono sto tebi treba.. (ja volim i udaraljke da programiram i layerujem semplove u Sample One)
Ako hoces da pravis choke grupe u Sample One, jednostavno postavis semplove na monophonic i to je to ..
Ako ti trebaju i pojedinacni izlazi mozes koristiti i neki 3rd party sempler poput Kontakta (komplikovano resenje) ili Shortcircuit-a (jednostavnije i besplatno resenje) ili ako bas volis to da radis u drum sampleru , Battery ce ti uraditi ono sto zelis..

Pozdrav!
Old 25-10-2011, 07:43 PM   #97
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by euphoric View Post
heh..pa sto koristis Impact za horsku sekciju i stvari za koje je potreban release ? Tebi onda treba klasican sampler a ne Impact koji je dizajniran za udaraljke i zato nema release, nego decay..

Sample One sluzi za ono sto tebi treba.. (ja volim i udaraljke da programiram i layerujem semplove u Sample One)
Ako hoces da pravis choke grupe u Sample One, jednostavno postavis semplove na monophonic i to je to ..
Ako ti trebaju i pojedinacni izlazi mozes koristiti i neki 3rd party sempler poput Kontakta (komplikovano resenje) ili Shortcircuit-a (jednostavnije i besplatno resenje) ili ako bas volis to da radis u drum sampleru , Battery ce ti uraditi ono sto zelis..

Pozdrav!
Naravno da ce Sample One to da resi ili Kontakt ili pak Battery.
Nego to je jednostavno "hiphop" nacin beatmaking-a, chop neku fank bassliniju (ili bilo sta, meni je pod ruku pao neki horcic cisto sam hteo da vidim kako radi Impact) na padove na MPC (ili ti Impact, ili Groove Agent One ili Battery) i rearanziraj , picuj, mrckaj... Ono sto mi je brzo sto ja napravim slieceve u arangeru u Cubase-u i te sliceve samo prevucem na padove na Groove Agent One (koji izgleda isto kao i Impact, samo pored attack i decay funkcije ima i release), ne moram da slajseve eksportujem posebno. Takodje ako stavim recimo neki kick ala basketball ball sa dugim decay-om ako udarim 2-3 puta za redom, isto se javlja klik na mestu gde bi trebalo da prvi udarac ugasi drugi, to je zbog nedostatka release, koji i Groove Agent One, i Battery pa cak i ovaj mali Poise imaju :S
Old 25-10-2011, 07:51 PM   #98
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Evo pogledaj ovaj videona 4:00:

http://www.youtube.com/watch?v=Y1-vDTsmN9M

Kako trigeruje chopove na padovima. Impact svaki put kad se udari pad kaze "klik", to je zato sto nema release funkciju, dok je svi ostali drum sempleri sa kojima sam se sureo (Groove Agent, Battery, Guru...) imaju.
I nije problem upaliti Battery i raditi u njemu, ali problem je sto ja sliceve koje uradim na aranzmanu u S1 ne mogu da prevucem na padove na Battery, nego moram da ih eksportujem
Old 25-10-2011, 08:01 PM   #99
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Sample One crashuje program. Ucitam obicne wav semplove,dirnem dirke par puta, par crash, vec 2 puta za redom...
Old 25-10-2011, 08:07 PM   #100
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Sample One crashuje program. Ucitam obicne wav semplove,dirnem dirke par puta, par crash, vec 2 puta za redom...
Meni radi sasvim lepo i na OSX-u i na Windowsu (evo me sada na PC-u), to mi je jedan od najkoriscenijih instrumenata kada radim u S1
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules