Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-10-2011, 03:02 AM   #81
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Default Re: Presonus Studio One V2 - ARA (r)evolucija!!!

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Evo sad probam Merge to Audio Parts i Merge events, odrade identicnu stvar.
Imam 3 eventa, selektujem 1. i 3. odem pod Audio/ Merge to Audio part i on napravi kontejner sto kazes, od ta dva selektovana eventa dok onaj drugi (koji nije selektovan) je ostao "iza" i mutiran je automatski.
Mutiran je automatski samo dok se nalazi iza ovoga novokreiranog velikog eventa koji ga prekriva. Kada dragujes taj novi veliki event dole u drugu pistu/traku videces ove sto su ostali gore u normalnom stanju (ne mutirani)!

Moj savet ti je kada vec obelezis audio evente koje hoces da mergujes (npr. 1., 3. i 7. kick) nemoj odmah da ih mergujes, nego ih prvo spusti dole u sledecu pistu/traku i tamo ih merguj. Ovi gore sto ostanu, mozes i njih da mergujes ili radis sa njima sta hoces..Mislim da je to najbolje resenje..

Sto se tice strip silence-a, ne znam..Mozda postoji bug. Ta "narodna" verzija je prva verzija, vec su posle dva dana izbacili update sa fixevima za neke bugove a za par dana treba i sledeci update da dodje, tako da sudeci po prethodnim iskustvima, ne bojim se da ce ostati nekih bugova za 1-2 meseca (barem ne kao u Logicu koji vuce neke preko 10 godina )..

Ja sam otkrio onaj sa ProEQ-om kada ukljucis HQ mode, on odsece visoke. Vidim da je bug vec prijavljen na forumu i da su se javili i popravljaju..
Takodje sam primetio i da Sample One i Impact nece uvek da ucitaju sledeci i prethodni sample preko Prev/Next dugmadi..To sam prijavio i radi se na fixu!

Sudeci da je "narodna" verzija prva verzija, radi sasvim lepo, sudeci po dosadasnjim iskustvima u Logicu kada je 9.0 bio gotovo ne upotrebiv a zna se kakav je odziv Apple-a prema update-ovima svega sto nije vezano za iOS

Pozdrav!

Last edited by euphoric; 25-10-2011 at 03:12 AM.
euphoric is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 03:11 AM   #82
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by euphoric View Post
Mutiran je automatski samo dok se nalazi iza ovoga novokreiranog velikog eventa koji ga prekriva. Kada dragujes taj novi veliki event dole u drugu pistu/traku videces ove sto su ostali gore u normalnom stanju (ne mutirani)!

Moj savet ti je kada vec obelezis audio evente koje hoces da mergujes (npr. 1., 3. i 7. kick) nemoj odmah da ih mergujes, nego ih prvo spusti dole u sledecu pistu/traku i tamo ih merguj. Ovi gore sto ostanu, mozes i njih da mergujes ili radis sa njima sta hoces..Mislim da je to najbolje resenje..

Pozdrav!
Ukapirali smo se onda, tako sam i ja mislio jedino. Evo okacicu par slika kako recimo to radim u Cubase-u, i sta mi se desava u S1 sa merge i merge to audio funkcijama:
Attached Images

Jan is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 03:12 AM   #83
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

I ova slicica nije imala mesta.

I ja sam zakljucio kao sto sam rekao da Glue u Cubase-u, radi isto sto i Merge u S1
Attached Images

Old 25-10-2011, 03:15 AM   #84
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Ukapirali smo se onda, tako sam i ja mislio jedino. Evo okacicu par slika kako recimo to radim u Cubase-u, i sta mi se desava u S1 sa merge i merge to audio funkcijama:
Da, da..Vidim sada..S1 se ponasa kao na 3. slici..To je kao glue u Cubase-u ?
Old 25-10-2011, 03:16 AM   #85
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

A sad S1 primeri

Prvo Merge events
Attached Images

Old 25-10-2011, 03:17 AM   #86
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Merge to audio:
Attached Images

Old 25-10-2011, 03:18 AM   #87
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Da, da..Vidim sada..S1 se ponasa kao na 3. slici..To je kao glue u Cubase-u ?

Da, to je glue, ima i Bounce Selection gde bi on consolidovao fajlove, odnosno napravio novi celi wave file od njih.

Proveri i ovo za strip silence, ali uzmi neki fajl cirka 4 -5 minuta dugacak, i vidi. Kod mene koji god treshold da mu dam, uvek sece na istom mestu. A trebalo bi da znam ceo proces, radio sam to isto i u Cubase-u i u Pro Tools-u
Old 25-10-2011, 03:24 AM   #88
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Da sumiram moje utiske za sada.

Prednosti (za mene):

Fantastican file, effects itd browser
Mogucnost veceg broja inserta
Funkcija transform to audio i nazad u midi za vst instrumente, fantasticno i brzo
Integrisan melodyne.
K12, k14, k20 metri na masteru.
Sve nekako radi brzo (mozda je subjektivan osecaj)

Mane (za mene):

Eto ta funkcija iz Cubase-a koju sam pokazao ovde mi jako nedostaje, deluje mi da je jako prostije tako raditi, nego prebacivati na drugu traku
Strip silence ima bug kod duzih fajlova (barem je tako ovde), kod kracih je okej.
Peak vaules na metrima od kanala (mada ovo mi ni ne smeta vise uopste)
Tezak scrolling kroz projekat, moram da idem dole na "lenjir" i da povlacim, ili pak ctrl+ strelice. U Cubase-u je to mnogo lakse srednjim klikom i hand alatom, ovde i srednji i desni klik rade gotovo identicnu stvar, srednji samo pokazuje alate, a desni i alate plus jos neke funkcije.

Napisacu jos sta ako mi padne na pamet
Old 25-10-2011, 03:42 AM   #89
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Da, to je glue, ima i Bounce Selection gde bi on consolidovao fajlove, odnosno napravio novi celi wave file od njih.

Proveri i ovo za strip silence, ali uzmi neki fajl cirka 4 -5 minuta dugacak, i vidi. Kod mene koji god treshold da mu dam, uvek sece na istom mestu. A trebalo bi da znam ceo proces, radio sam to isto i u Cubase-u i u Pro Tools-u
Hmm..Interesantno..Stavio sam duzu traku i probao i uvek isto isece sa svim vrednostima na manual (i linked i ne linked), ali kada pregledam isecke savrseno ih je potrefio..Bez obzira na to, ovo treba prijaviti kao bug na forumu i siguran sam da ce u sledecih mesec dana biti reseno.

Quote:

Tezak scrolling kroz projekat, moram da idem dole na "lenjir" i da povlacim, ili pak ctrl+ strelice. U Cubase-u je to mnogo lakse srednjim klikom i hand alatom, ovde i srednji i desni klik rade gotovo identicnu stvar, srednji samo pokazuje alate, a desni i alate plus jos neke funkcije.
Samo jedno pitanje - kako mislis povlacis dole na lenjiru ? Lenjir je gore a dole je scroll bar?!
Jednostavnije je povlacenje po lenjiru (gore, kada se pojavi ruka) nego po horizontalnom scroll baru koji je dole..
Ne vidim neku veliku razliku u odnosu na Cubase-ov sistem, s' obzirom da koliko god imas vertikalnih traka, lenjir je uvek gore vidljiv pa je pri ruci za povlacenje (i zumiranje).
Ovde jos prilikom povlacenja mozes i da tacno zumiras horizontalno gde ti je potrebno..
Meni to vise odgovara, but that's me..Sto kazu ameri: One man's meat is another man's poison ..
Mozda zato sto nisam navikao na onaj sistem kod Cubase-a, ko ce znati ..

Ja cu sutra takodje da sumiram utiske do sada i napisem "za i protiv" prema mojim utiscima ..

Pozdrav!

Last edited by euphoric; 25-10-2011 at 03:44 AM.
euphoric is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 03:58 AM   #90
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:

Samo jedno pitanje - kako mislis povlacis dole na lenjiru ? Lenjir je gore a dole je scroll bar?!
Jednostavnije je povlacenje po lenjiru (gore, kada se pojavi ruka) nego po horizontalnom scroll baru koji je dole..
Ne vidim neku veliku razliku u odnosu na Cubase-ov sistem, s' obzirom da koliko god imas vertikalnih traka, lenjir je uvek gore vidljiv pa je pri ruci za povlacenje (i zumiranje).
Ovde jos prilikom povlacenja mozes i da tacno zumiras horizontalno gde ti je potrebno..
Meni to vise odgovara, but that's me..Sto kazu ameri: One man's meat is another man's poison ..
Mozda zato sto nisam navikao na onaj sistem kod Cubase-a, ko ce znati ..

Ja cu sutra takodje da sumiram utiske do sada i napisem "za i protiv" prema mojim utiscima ..

Pobrkao sam lenjih i scroll bar, maj bed.
I da nisam znao da kad se stavi na lenjih mis da se pretvori u ruku i da moze da se zumira Evo sad sam zahvaljuci tvom postu ukapirao Ja sam sve vreme vukao dole po scroll baru. Super fora, mada ruka na srednji klik bi im bila sjajno resenje
Hvala

Last edited by Jan; 25-10-2011 at 04:47 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules