|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
setup je: 1. stara mikseta: line out iz laptopa na line in na mikseti, i sa miksete balanced out na monitore (alesis m1mk2). 2. fast track pro: usb na laptop, a balanced out trs na monitore. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
fast track pro:
Output Impedance 150 Ohms unbalanced, 300 Ohms balanced Maximum Output Level +1.8dBV, unbalanced, +10.1dBu, balanced Channel-to-Channel Crosstalk < -108dB SNR -103dB, A-weighted Dynamic Range 103dB, A-weighted THD+N 0.005% (-86dB) @ -1dBFS, 1kHz manual IMG Stage line MMX-122 Outputs 1 x Master, stereo: . . . . . . 1 V/600 Ω 1 x Tape Out, stereo: . . . . . 500 mV/10 kΩ 2 x Aux Send, mono: . . . . . 750 mV/300 Ω 1 x Headphones, stereo: . . ≥ 8 Ω Inserts 4 x Inserts: . . . . . . . . . . . . 30 mV/6 kΩ General Information Frequency range: . . . . . . . . . 20-30 000 Hz THD: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.1 % S/N ratio: . . . . . . . . . . . . . . . 70 dB Frequency Response 20Hz to 20kHz, +/- 0.3dB @ 48kHz sample rate 20Hz to 40kHz, +/- 0.5dB @ 96kHz sample rate manual Last edited by jaybox; 14-10-2011 at 10:52 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
ima li jos neko ideju,resenje?
ne mogu da verujem da je tolika krsina ovaj uredjaj. evo sad proveravam opet i nema sta, cuje se slabije jedno 4 puta kad je sve na max na oba uredjaja i zvuk je za nijansu zamucen kao da nema snage da izvuce sve. Last edited by jaybox; 15-10-2011 at 06:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() A mozda je i samo faulty kartica :S Ja sam imao prilike da se igram sa fast track-om, okej spravica za novac, nisam cuo problem sa izlazima. EDIT (PITANJE): A kako ti slusas sa racunara preko miksera pa ti je zvuk otvoreniji, to mi nije jasno? Iz koje zvucne karte izlazis u mikser pa u monitore? Izvini nasao sam odgovor: "1. stara mikseta: line out iz laptopa na line in na mikseti, i sa miksete balanced out na monitore (alesis m1mk2)." Da li si ikada povezao neki drugi interfejs sa svojim kompjuterom osim sto si isao iz integrisane karte? Moguce je da ti sama integrusa salje isklipovani signal u mikser, pa ti se samim tim i cini ostrijim ( a u stvari je izdisitorziran). Pitam te da li si probao sa nekim drugim interfejsom na svom racunaru i monitorima, jer je vec bilo toga na forumu ovde da ljudi kupe svoj prvi interfejs i da im se vise svidja ono sto su dobijali sa integrisane karte, odnosno da su navikli na zvuk digitalnog klipovanja. A integrisane karte nemaju koliko ja znam nominalnu izlaznu vrednost, cak ni okvirno...Recimo na jednoj integrisanoj karti moj drug je povezivao suve zvucnike bez pojacala i tako slusao muziku (znaci karta je imala neki mali pojacavac u sebi), dok recimo kad povezemo te zvucnike na drugom racunaru sa integrisanom kartom, zvuka nema... Last edited by Jan; 16-10-2011 at 03:44 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Druga (ili prva) stvar. Sa Laptopa, pre mixera je izlazio verovatno iz izlaza na kom su nacrtane SLUSKE!
![]()
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Superoperater
|
![]()
Mrzi me sve da citam, ali generalno moze i ovo da stvori problem: -4 i +10 setovanje za osetljivost. Radi se do duse o ulazima, ali opet, izlaz M Audija bi trebalo da udje u ulaz nekog mixera/aktivnih monitora sa pravilno podesenom ulaznom osetljivoscu: Detaljnije o tome OVDE
Evo pogledaj ovaj link, detaljno je opisana razlika u standardima, nivoima i razlikama analog VS digital - cak i previse detaljno ![]() Proveri kako ti je u drajveru M-Audija podesena opcija za prilagodjenje na +4dBu ili -10 dBV standarde izlaznog nivoa (obicno na m-audiju pise +4 ili -10) Sigurno i na mixeru negde stoje obelezeni nivoi za +4/-10 za gain - na mom SoundCraftu npr jasno je obelezeno. Monitori takodje treba da imaju te oznake na potu za ulaznu osetvljivost - mislim, ako su neki "normalni" monitori u pitanju... Ne mogu da nadjem kako izgleda panel za fast track, ali evo od jedne druge M-Audio karte - nadam se da ima slicnosti: ![]() Ako ipak nema nigde da se to podesi, mozda je negde spolja, ili ga uopste nema (zakljucano je na nekom od ova dva standarda) - ostaje da na mixeru, na GAIN namestis odgovarajuci standard. I da, jace nije bolje. Zavisi koji je odnos signal/shum, a siguran sam da ide u prilog M-Audija u odnosu na analogni mikser. Pojacavanjem m-audija neces znacajno pojacati sum, dok pojacavanjem miksera - verovatno hoces. Vezano za jacinu - analogne sprave mozda mozes da teras iznad "nule", ali je sta sa materjalom ? treba ga snimiti negde, a ako preopteretis nosac zvuka, dobices ili distorziju ili neupotrebljiv master, zato su ti standardi izlaznih nivoa i izmisljeni. Sve se na kraju svede na taj odnos signal/sum - koji nesumnjivo ide u prilog digitalnim spravama. E sad, u druge nesavrsenosti koje digitalni domen donosi, necu da ulazim.
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 17-10-2011 at 04:59 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Renderovani fajl mnogo slabiji nego projektni??? | starhunter | Audio Produkcija - Osnove | 47 | 06-01-2012 08:51 AM |
M-Audio Fast Track Pro | sasar | Computer Hardware | 6 | 18-03-2011 10:33 AM |
M-audio fast track usb | Korg78 | Computer Hardware | 11 | 07-03-2011 10:37 AM |
Alesis 520 + Fast Track 2 | markomak | Monitoring | 2 | 11-12-2010 05:59 PM |
Problem sa Fast Track Pro | domko | Audio Software | 16 | 28-04-2008 04:08 PM |