|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Danas sam uzeo pomenuti interfejs. povezem na usb pa balansiranim kablovima na alesis active m1mk2 i pustim nekoliko numera, medjuim signal je mnogo slabiji i mutniji nego sa dosadasnje stare 8kanalne analogne miksete MMX 122 stage line.
kako je to moguce? je l nesto ne stima? sto je signal tako slab? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
znam znam cifre ne lazu ali nisam bas najsjajnije razumeo..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Da, to do kraja nije niko precizirao, ameri jedno, englezi drugo, francuzi trece, ta razlika znacajno varira... ...cak i do 22 ili 24db po nekim standardima.
Dakle 0db nije isto na analogiji i digitaliji i to je po(j)enta... Odnosno, da me ne napadnu sad, analogija nema 0db peak, vec koliko moze da podnese elektronika... Digitalan zvuk je limitiran na 0db peak kao maximalnu vrednost... Takodje na poledjini kutija imas "trimer" za podesavanje, pa i tamo kalibrisi ulaz...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 14-10-2011 at 05:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
ma znam ja to, ali stara analogna mixeta vs. novi usb interfejs = mnoogo bolji zvuk i minimum duplo jaci signal na staroj.
ja sa analogne nisam morao na monitorima da pojacavam zvuk drzao sam ih na pola, i gain na mixeti na pola a sad stavim sve na max da bih imao tu jacinu?? mislim bas tolika razlika..? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Iskreno sumnjam da je bolji sound, to nije neka namudjena mixeta , da ne kazem nesto sto ce da boli, al ajd, sad da se ne zezam oko toga...
Mozda je bilo glasnije i to je to, a fast track pro ima odlican i sigurno mnogo cistiji output od tog mixera i ako "otvoris" ulaze na monitorima bice sve ok... poz'
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
pa mogu ja da ih otvorim do kraja, ali ako na tako otvorene vratim staru miksetu bilo bi prejako/preglasno.
bojim se da nisam kupio robu s greskom?? malo mi cudno da sve radi samo dosta slabije, a i deluje mi losiji zvuk kao da je zamucen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Pa ne bi, nemoj otpanjivati mixer, bar tamo imas kontrolu izlaza i to je to.
To sto je "zamucen" , mozda sad ustvari radi kako treba, a ne mixeta koja farba zvuk... Sumnjam da ona moze da "mulja" zvuk, obicno ili radi ili ne radi, ili postoje dispariteti u snazi L/R kanala ili distorzija, to su uglavnom znaci kvara, a ovako sumnjam... U svakom slucaju proveri sa nekom drugom M-audio kartom,pozajmi od nekog drugara,kolege, pitaj kod ljubaznih prodavaca ( ![]() ![]() ![]() Nas zakon koji je stvoren da unisti bilo koju privrednu aktivnost ili pojavu ti cak omogucava da vratis robu pod geslom "ne svidja mi se", tako da ispitaj sve te mogucnosti... Verovatno si navikao na hi-fi mixer sound koji si imao i to je to...
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
provericu sve jos jednom..
do drajvera nije jer m-audio zaista to radi besprekorno jedan klik i gotovo. (win7, 64bit). mislim znam i ja da nije to bas znak kvara nekog, ali.. a sto kazes da sve stavim na max? zar ne ide istom logaritamskom progresijom jacina signala na analognim i digitalnim uredjajima (mislim trebalo bi?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
evo proverio paralelno mi stoje oba uredjaja, ma bolji je signal na analognoj definitivno. i cistiji i jaci jedno 4 puta (regler na pola, i gain na pola, a m-audio output skoro do kraja)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Renderovani fajl mnogo slabiji nego projektni??? | starhunter | Audio Produkcija - Osnove | 47 | 06-01-2012 08:51 AM |
M-Audio Fast Track Pro | sasar | Computer Hardware | 6 | 18-03-2011 10:33 AM |
M-audio fast track usb | Korg78 | Computer Hardware | 11 | 07-03-2011 10:37 AM |
Alesis 520 + Fast Track 2 | markomak | Monitoring | 2 | 11-12-2010 05:59 PM |
Problem sa Fast Track Pro | domko | Audio Software | 16 | 28-04-2008 04:08 PM |