Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   fast track pro - slabiji zvuk nego sa analogne miksete (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39295)

jaybox 14-10-2011 05:07 PM

fast track pro - slabiji zvuk nego sa analogne miksete

Danas sam uzeo pomenuti interfejs. povezem na usb pa balansiranim kablovima na alesis active m1mk2 i pustim nekoliko numera, medjuim signal je mnogo slabiji i mutniji nego sa dosadasnje stare 8kanalne analogne miksete MMX 122 stage line.
kako je to moguce? je l nesto ne stima? sto je signal tako slab?

awacs 14-10-2011 05:14 PM

Re: fast track pro - slabiji zvuk nego sa analogne miksete

http://en.wikipedia.org/wiki/DBFS#Analog_levels

Pozdrav,

Vasa

jaybox 14-10-2011 05:30 PM

znam znam cifre ne lazu ali nisam bas najsjajnije razumeo..

Bockie 14-10-2011 05:32 PM

Da, to do kraja nije niko precizirao, ameri jedno, englezi drugo, francuzi trece, ta razlika znacajno varira... ...cak i do 22 ili 24db po nekim standardima.

Dakle 0db nije isto na analogiji i digitaliji i to je po(j)enta... Odnosno, da me ne napadnu sad, analogija nema 0db peak, vec koliko moze da podnese elektronika... Digitalan zvuk je limitiran na 0db peak kao maximalnu vrednost...

Takodje na poledjini kutija imas "trimer" za podesavanje, pa i tamo kalibrisi ulaz...

jaybox 14-10-2011 05:37 PM

ma znam ja to, ali stara analogna mixeta vs. novi usb interfejs = mnoogo bolji zvuk i minimum duplo jaci signal na staroj.
ja sa analogne nisam morao na monitorima da pojacavam zvuk drzao sam ih na pola, i gain na mixeti na pola a sad stavim sve na max da bih imao tu jacinu?? mislim bas tolika razlika..?

Bockie 14-10-2011 06:39 PM

Iskreno sumnjam da je bolji sound, to nije neka namudjena mixeta , da ne kazem nesto sto ce da boli, al ajd, sad da se ne zezam oko toga...

Mozda je bilo glasnije i to je to, a fast track pro ima odlican i sigurno mnogo cistiji output od tog mixera i ako "otvoris" ulaze na monitorima bice sve ok...

poz'

jaybox 14-10-2011 06:59 PM

pa mogu ja da ih otvorim do kraja, ali ako na tako otvorene vratim staru miksetu bilo bi prejako/preglasno.
bojim se da nisam kupio robu s greskom?? malo mi cudno da sve radi samo dosta slabije, a i deluje mi losiji zvuk kao da je zamucen.

Bockie 14-10-2011 07:11 PM

Pa ne bi, nemoj otpanjivati mixer, bar tamo imas kontrolu izlaza i to je to.

To sto je "zamucen" , mozda sad ustvari radi kako treba, a ne mixeta koja farba zvuk...

Sumnjam da ona moze da "mulja" zvuk, obicno ili radi ili ne radi, ili postoje dispariteti u snazi L/R kanala ili distorzija, to su uglavnom znaci kvara, a ovako sumnjam...

U svakom slucaju proveri sa nekom drugom M-audio kartom,pozajmi od nekog drugara,kolege, pitaj kod ljubaznih prodavaca (:D), posavetuj se, duzni su da te ubede da je sve ok... :D...salim se malo, ali jeste tako.:wink:

Nas zakon koji je stvoren da unisti bilo koju privrednu aktivnost ili pojavu ti cak omogucava da vratis robu pod geslom "ne svidja mi se", tako da ispitaj sve te mogucnosti...

Verovatno si navikao na hi-fi mixer sound koji si imao i to je to...

jaybox 14-10-2011 07:49 PM

provericu sve jos jednom..
do drajvera nije jer m-audio zaista to radi besprekorno jedan klik i gotovo. (win7, 64bit).
mislim znam i ja da nije to bas znak kvara nekog, ali..
a sto kazes da sve stavim na max? zar ne ide istom logaritamskom progresijom jacina signala na analognim i digitalnim uredjajima (mislim trebalo bi?)

jaybox 14-10-2011 08:14 PM

evo proverio paralelno mi stoje oba uredjaja, ma bolji je signal na analognoj definitivno. i cistiji i jaci jedno 4 puta (regler na pola, i gain na pola, a m-audio output skoro do kraja)

All times are GMT +1. The time now is 09:10 PM.