Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2011, 08:32 PM   #1
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Default Re: Online mastering i ostalo

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
ajde da vidimo ostale. Siguran sam da ima zainteresovanih.
Kao sto rekoh, bice ih podosta, ali to je redosled naopacke, daj prvo da vidimo da li i koliko ima zainteresovanih za takve usluge, pa bi cak bili spremni da tako nesto ipak i plate.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 09:49 PM   #2
fosnex
Member

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
Kao sto rekoh, bice ih podosta, ali to je redosled naopacke, daj prvo da vidimo da li i koliko ima zainteresovanih za takve usluge, pa bi cak bili spremni da tako nesto ipak i plate.

RM

A sto si se ti druze uzbudio toliko oko placanja? Gdje si ti u ovoj prici? imas opremu kuci konvertere i kompresore i slicno a ne radis nista pa te boli ova prica,ne razumijem Pusti ljude neka probaju sto god im pase.... cemu odma daj pare???

Bit ce para,do tada uzivaj u svom lavry gold zvuku
fosnex is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 11:44 PM   #3
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

@RetroMan: Pa, ja podrazumijevam da onaj ko nudi uslugu obicno ima predstavu koliko bi nj rad vrijedio! Koliko sam ja spreman uopste nije relevantno u ovom slucaju, ja sam lud, ja bih se i zaduzio za ovako nesto!

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
Nego po imenu slikara, a da je kojim slucajem Rembrant ziv, ko bi bio spreman da ga angazuje za portret i da mu plati makar i pola cene od realnog?
Pa, svaki polupismen covjek ce ti reci kako otkida na Rembrandta jer je negdje cuo za nj ali ko zna prepopoznati kvalitet uzivace i u dobrim slikama u nekoj gradskoj galeriji. Hajde da se u startu ne poredimo sa Rembrandtom ali ne treba niko ni da se podcjenjuje.
Niti planiram angazovati Rembrandta niti sam bogati kraljevic koji placa zlatnicima i opet mislim da je dobar svaki lagan dinar koji legne sa strane a kome je malo nek radi sa akcijama jbg, tu je lova, ne znam sta drugo ako je toliko nemoguce naplatiti takve usluge ovde vrhunskim majstorima?!?
Ja prvi ne bih htio da mi neko radi dzabe niti da mi pravi od g.... pitu, podrazumijeva se ali mi se cini da se mogu uraditi odlicne stvari na obostrano zadovoljstvo!

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

Last edited by Ngino; 11-08-2011 at 11:47 PM.
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 01:49 AM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Retromanov stav je legitiman, i detaljno ga je objasnio. Molio bih vas da se dalje ne rasplinjavamo u diskusiji ko je lud a ko budala, već da se držimo teme.
Čisto, da pojasnim - koliko će ko kome i šta da naplati, po meni bi trebala da bude privatna i individualna stvar. Tako da i kad neko daje preporuku po toj osnovi, ne treba da kaže, e ovaj radi do jaja za 100e, nego da kaže - OVO JE ISPALO ODLIČNO! (imajući sve faktore u vidu)
To je po meni jako konstruktivan pristup. A naročito mi se sviđa Ogijev stav, i potpuno je u pravu, posebno u vezi prednosti koje komunikacija normalna i ljudski odnos sa mastering inženjerom može da ima na producente/mix inženjere.

Tako da, ajdmo konstruktivno, ko je još voljan da učestvuje? Kao mastering inženjer i /ili kao klijent.
Ja prvim imam velikih problema u slušanju koje bi voleo da razjasnim sa nekim ko jednostavno ima bolje slušanje, i više iskustva u pravljenju translatornih mixeva/mastera. Tako da ću definitivno prvo krenuti od ljudi sa ovog foruma, koji imaju dobru volju, i zaslužuju moje poverenje.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 01:49 AM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Retromanov stav je legitiman, i detaljno ga je objasnio. Molio bih vas da se dalje ne rasplinjavamo u diskusiji ko je lud a ko budala, već da se dr?imo teme.
Čisto, da pojasnim - koliko će ko kome i ?ta da naplati, po meni bi trebala da bude privatna i individualna stvar. Tako da i kad neko daje preporuku po toj osnovi, ne treba da ka?e, e ovaj radi do jaja za 100e, nego da ka?e - OVO JE ISPALO ODLIČNO! (imajući sve faktore u vidu)
To je po meni jako konstruktivan pristup. A naročito mi se sviđa Ogijev stav, i potpuno je u pravu, posebno u vezi prednosti koje komunikacija normalna i ljudski odnos sa mastering in?enjerom mo?e da ima na producente/mix in?enjere.

Tako da, ajdmo konstruktivno, ko je jo? voljan da učestvuje? Kao mastering in?enjer i /ili kao klijent.
Ja prvim imam velikih problema u slu?anju koje bi voleo da razjasnim sa nekim ko jednostavno ima bolje slu?anje, i vi?e iskustva u pravljenju translatornih mixeva/mastera. Tako da ću definitivno prvo krenuti od ljudi sa ovog foruma, koji imaju dobru volju, i zaslu?uju moje poverenje.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 06:57 AM   #6
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Tako da, ajdmo konstruktivno, ko je jo? voljan da učestvuje? Kao mastering in?enjer i /ili kao klijent.
Evo Dobar znak je voljan da učestvuje, kao klijent naravno. Odmah ću napomenuti da nemam nameru mrcvariti narod slanjem mikseva na besplatan test mastering, već jednostavno pratiti utiske na ovom threadu (ako se isti razvije do tog nivoa) i naći nekog sposobnog i opremljenog da uradi vrlo staromodan mastering.
Old 12-08-2011, 08:45 AM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Juce sam nesto postovao...ali je nestalo ??

Elem, Micko - sto si se toliko razestio?
Ovde (U Engleskoj) se vec duze vreme 90% posla radi "on spec" (spekulacija, sto bi rekli kod nas)
Uradis nesto, pa ako im se svidja - onda plate !!
Sve je tako - muzika za TV, za reklame, miksevi, remiksi, itd...
Free market - konkurencija - puno ljudi rade - malo njih dobro!

Ja obicno uradim minut ili dva od pesme / muzike / miksa i ako im se svidja, onda se dogovorimo za dalje.
Niko ne zna koliko je nek dobar dok necuje nesto. Od pricanja i sprava, nema vajde !!
Secam se prica od pre kod nas ( a i sad je isto , vidim), kao... "plati ti meni puno para unapred, da ti uradim do jaja!" A kako da znamo da uopste moze da uradi do jaja?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 09:12 AM   #8
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Niko ne zna koliko je nek dobar dok necuje nesto. Od pricanja i sprava, nema vajde !!
To je bas tako...Licno sam poslao Milanu iz Nevernih Beba svoj mix, ali uradjen za jednog drugara i tacno sam cuo razliku. Medjutim, drugacije je to kad ti mozes da uradis to i na vise mesta, vidis gde ti je najbolje i jos mozes da razgovaras na tu temu. Mozda sad nekom nece ovo odgovarati, bas zbog toga sto ce se videti ko sta zna, nekom zbog mojih komunistickih ideja, ali koga sve ovo iritira, eno mu thread - Kupujem - prodajem... Ja sam isto tako, davno izneo jednu obicnu, sasvim normalnu ideju na koju se cekalo oko dve godine da se realizuje - http://www.rumski.com/forum/showpost...97&postcount=1
Najvise mi se u ovom slucaju svidja Arthurov post koji je konkretne prirode, zato sto je takav lik, zato ga i podrzavam kao moderatora.
A za sve one koji i dalje komplikuju i pitaju se cemu sve to, evo konkretnog primera, cemu sve to - http://www.rumski.com/forum/showpost...18&postcount=1

Last edited by Mogli; 12-08-2011 at 09:19 AM.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 01:54 AM   #9
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Niko tu od nikog nije trazio da radi nesto za dzabe, da neko iskoriscava tudje znanje i imanje. Retroman je mozda ljut na mene sto nisam kupio od njega onu njegovu fotelju za 300e, ili sto se mucio sa onim mojim Warwickom sa napuklim vratom ...ali stvarno ima sprave da se uplasis! Mnogi ljudi dolaze ovde na forum i imaju neki problem, pa zasto ga ne bi prakticno ovde resili, vec samo teoretski. Razumem kad guru Ogi kaze da procesiranje jedne trake nije u kontekstu, ali meni se desavalo da ja nisam znao da stavim eq na jedan jedini deo jedne trake i da nisam bio siguran da li sam to uopste dobro uradio! Mnogi i ne znaju sa kime pricaju ovde na forumu, zbog raznoraznih nadimaka. Nisam ni ja dugo znao kakav se kralj krije iza nadimka Lacky. Zasto ja sad moram putovati za Bg, kad ovde mogu da uradim sta hocu kod drugara sa foruma u Online Radionici? Svako brate neka ima svoju cenu. Eto i ja pisem tekstove, i ja imam svoju cenu. Eto, nece ni mene niko iskoriscavati!
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 04:16 AM   #10
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Retromanov stav je legitiman, i detaljno ga je objasnio. Molio bih vas da se dalje ne rasplinjavamo u diskusiji ko je lud a ko budala, već da se držimo teme.

No problemo, apsolutno se slazem i izvinjavam se, stvarno nisam imao namjeru smarati i prepirati se nego sam danas nesto brzopotezan na jeziku!
Tema mi je odlicna kao potencijalnom klijentu!

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

Last edited by Ngino; 12-08-2011 at 04:19 AM.
Ngino is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules