Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Predlozi i sugestije (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Online mastering i ostalo (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38667)

Mogli 01-08-2011 03:16 PM

Online mastering i ostalo

Na ovom forumu ima dosta ljudi koji imaju opasne sprave i odlicno rade i zasto ne bi oni uzimali neki dinar za online mastering, nego neki likovi iz inostranstva. Zar nije lakse dogovoriti se sa nasim covekom, ciji studio mozes i da vidis uzivo, nego da verujes nekom preko, koji mozda ima samo Tracks?
Evo meni bi konkretno trebalo da se moj snimljeni vokal propusti kroz hardwerske sprave i ja bi za to platio naravno. Ako moze i neki mali popust, za clanove Rumskog "):grin:

Ngino 01-08-2011 03:51 PM

Re: Online mastering i ostalo

Odlicna inicijativa! A i da budu realni sa cijenama i bice ludilo posla!

I to a i ona nekadasnja ideja za Rumski label, odnosno za nekakva sumirana izdanja ljudi sa Rumskog sta je bilo sa tim?
Znam da je i ovo sad off topic ali...

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

RetroMan 02-08-2011 07:07 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 310275)
meni bi konkretno trebalo da se moj snimljeni vokal propusti kroz hardwerske sprave i ja bi za to platio naravno

Koliko?

Quote:

Originally Posted by Ngino (Post 310277)
da budu realni sa cijenama

Sta bi bila realna cena za mastering jedne pesme?

RM

DaBear 02-08-2011 08:49 PM

Quote:

Na ovom forumu ima dosta ljudi koji imaju opasne sprave i odlicno rade i zasto ne bi oni uzimali neki dinar za online mastering, nego neki likovi iz inostranstva. Zar nije lakse dogovoriti se sa nasim covekom, ciji studio mozes i da vidis uzivo, nego da verujes nekom preko, koji mozda ima samo Tracks?
Evo meni bi konkretno trebalo da se moj snimljeni vokal propusti kroz hardwerske sprave i ja bi za to platio naravno. Ako moze i neki mali popust, za clanove Rumskog "):grin:

pa imamo nase ljude...cak nekoliko koji to rade jako dobro !!
Procesljajte malo po forumu.

A nekome je opet bitno "bombasticno / poznato ime iz inostranstva" !!
Uvek je zelenija trava kod komsije....:D

quake2 02-08-2011 11:57 PM

Quote:

Pozdrav druze Mogli,ne zaleci se samo sa placanjem bilo cega pre nego sto budes siguran sta dobijas na kraju.Posalji mi neku traku da je provucem kroz neke interesantne spravice pa sam prosudi dali ti takav nacin rada i krajnji rezultat odgovara pa tek onda biraj likove i sprave ako ti je sve ok i trosi kesh.Po meni, mora u startu da se snima sa tim kada je tracking u pitanju,sve ostalo su mali pomaci a mnogo sexa,za mastering sve ok,standardica,ali u slucaju da je mix do jaja....a tu se opet vracamo na tracking:wink:.Pozzzzzz

Mogli 06-08-2011 09:16 AM

Nisam uopsteno govorio samo za sebe, vec je glupo biti na ovom sajtu sa jedinom mogucnoscu da svoju stvar mozes dati samo na slusanje, sto ce mozda jedino preslusati bas neko ko i ne poznaje materiju. Trebalo bi da postoji u okviru sajta radionica gde postoji slikoviti i audio pregled svih onih koji su najbolji, da postoji mogucnost da cujes procesirani deo gratis i na osnovu toga da se opredelis gde ti je bolje, a ne na osnovu cene. Cenu bi mogli formirati sami oni nekim svojim dogovorom, ali sve ovo da vazi za clanove rumskog. Zasto ne bi stari, iskusni clanovi rumskog ovde mogli i da
zarade i da se i na taj nacin zadrze na forumu. A ja da ne moram kupovati monitore od dve hiljade jer moze neko da mi preslusa stvar, kaze mi gde sam gresio u miksu i to mi masterizuje. Zar nije glupo uci u menzu sa sto jela i onda jesti salame i hleba ispred ulaznih vrata?

DaBear 06-08-2011 10:08 AM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 310457)
Nisam uopsteno govorio samo za sebe, vec je glupo biti na ovom sajtu sa jedinom mogucnoscu da svoju stvar mozes dati samo na slusanje, sto ce mozda jedino preslusati bas neko ko i ne poznaje materiju. Trebalo bi da postoji u okviru sajta radionica gde postoji slikoviti i audio pregled svih onih koji su najbolji, da postoji mogucnost da cujes procesirani deo gratis i na osnovu toga da se opredelis gde ti je bolje, a ne na osnovu cene. Cenu bi mogli formirati sami oni nekim svojim dogovorom, ali sve ovo da vazi za clanove rumskog. Zasto ne bi stari, iskusni clanovi rumskog ovde mogli i da
zarade i da se i na taj nacin zadrze na forumu. A ja da ne moram kupovati monitore od dve hiljade jer moze neko da mi preslusa stvar, kaze mi gde sam gresio u miksu i to mi masterizuje. Zar nije glupo uci u menzu sa sto jela i onda jesti salame i hleba ispred ulaznih vrata?

procesljaj "mastering" thread....

InsaneEyes 06-08-2011 11:05 AM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 310457)
A ja da ne moram kupovati monitore od dve hiljade jer moze neko da mi preslusa stvar, kaze mi gde sam gresio u miksu i to mi masterizuje.

pa ako ti je ulubljena limarija, a ti platis lakiranje i farbanje, ostace ti i dalje ulubljena i izguzvana limarija... logicno zar ne? :D

Igor 06-08-2011 12:34 PM

Podr?avam ideju, iskreno, razumev?i i one koji su godine rada ulo?ili pa uz njih jo? sve to skupo platili da bi danas imali kvalitetne sprave i pozama?no iskustvo, koje, naravno, ne ?ele da ustupaju za bud za?to. Ali oni koji nemaju posla, a takvih je siguran sam dosta, uvek mogu za neku sitniju lovu priteći u pomoć. U Srbiji si bez tezge nula, po?too je baza obično klimava.

Mogli 07-08-2011 12:43 AM

Muzika je jedno cudno polje. Mnogi misle da sve znaju. A ja sam tek sad shvatio da nemam pojma o nicemu. 6 meseci sam radio mix jedne pesme i uvek otkrivao greske. To bi neko odradio za 6 minuta.

All times are GMT +1. The time now is 03:30 PM.