Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-08-2011, 03:16 PM   #1
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default Online mastering i ostalo

Na ovom forumu ima dosta ljudi koji imaju opasne sprave i odlicno rade i zasto ne bi oni uzimali neki dinar za online mastering, nego neki likovi iz inostranstva. Zar nije lakse dogovoriti se sa nasim covekom, ciji studio mozes i da vidis uzivo, nego da verujes nekom preko, koji mozda ima samo Tracks?
Evo meni bi konkretno trebalo da se moj snimljeni vokal propusti kroz hardwerske sprave i ja bi za to platio naravno. Ako moze i neki mali popust, za clanove Rumskog ")
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2011, 03:51 PM   #2
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Default Re: Online mastering i ostalo

Odlicna inicijativa! A i da budu realni sa cijenama i bice ludilo posla!

I to a i ona nekadasnja ideja za Rumski label, odnosno za nekakva sumirana izdanja ljudi sa Rumskog sta je bilo sa tim?
Znam da je i ovo sad off topic ali...

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

Last edited by Ngino; 01-08-2011 at 03:59 PM.
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2011, 07:07 PM   #3
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
meni bi konkretno trebalo da se moj snimljeni vokal propusti kroz hardwerske sprave i ja bi za to platio naravno
Koliko?

Quote:
Originally Posted by Ngino View Post
da budu realni sa cijenama
Sta bi bila realna cena za mastering jedne pesme?

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2011, 08:49 PM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Na ovom forumu ima dosta ljudi koji imaju opasne sprave i odlicno rade i zasto ne bi oni uzimali neki dinar za online mastering, nego neki likovi iz inostranstva. Zar nije lakse dogovoriti se sa nasim covekom, ciji studio mozes i da vidis uzivo, nego da verujes nekom preko, koji mozda ima samo Tracks?
Evo meni bi konkretno trebalo da se moj snimljeni vokal propusti kroz hardwerske sprave i ja bi za to platio naravno. Ako moze i neki mali popust, za clanove Rumskog ")
pa imamo nase ljude...cak nekoliko koji to rade jako dobro !!
Procesljajte malo po forumu.

A nekome je opet bitno "bombasticno / poznato ime iz inostranstva" !!
Uvek je zelenija trava kod komsije....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2011, 11:57 PM   #5
quake2
Banned

Quote:
Pozdrav druze Mogli,ne zaleci se samo sa placanjem bilo cega pre nego sto budes siguran sta dobijas na kraju.Posalji mi neku traku da je provucem kroz neke interesantne spravice pa sam prosudi dali ti takav nacin rada i krajnji rezultat odgovara pa tek onda biraj likove i sprave ako ti je sve ok i trosi kesh.Po meni, mora u startu da se snima sa tim kada je tracking u pitanju,sve ostalo su mali pomaci a mnogo sexa,za mastering sve ok,standardica,ali u slucaju da je mix do jaja....a tu se opet vracamo na tracking.Pozzzzzz

Last edited by quake2; 03-08-2011 at 12:06 AM.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 09:16 AM   #6
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Nisam uopsteno govorio samo za sebe, vec je glupo biti na ovom sajtu sa jedinom mogucnoscu da svoju stvar mozes dati samo na slusanje, sto ce mozda jedino preslusati bas neko ko i ne poznaje materiju. Trebalo bi da postoji u okviru sajta radionica gde postoji slikoviti i audio pregled svih onih koji su najbolji, da postoji mogucnost da cujes procesirani deo gratis i na osnovu toga da se opredelis gde ti je bolje, a ne na osnovu cene. Cenu bi mogli formirati sami oni nekim svojim dogovorom, ali sve ovo da vazi za clanove rumskog. Zasto ne bi stari, iskusni clanovi rumskog ovde mogli i da
zarade i da se i na taj nacin zadrze na forumu. A ja da ne moram kupovati monitore od dve hiljade jer moze neko da mi preslusa stvar, kaze mi gde sam gresio u miksu i to mi masterizuje. Zar nije glupo uci u menzu sa sto jela i onda jesti salame i hleba ispred ulaznih vrata?

Last edited by Mogli; 06-08-2011 at 09:20 AM.
Old 06-08-2011, 10:08 AM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Nisam uopsteno govorio samo za sebe, vec je glupo biti na ovom sajtu sa jedinom mogucnoscu da svoju stvar mozes dati samo na slusanje, sto ce mozda jedino preslusati bas neko ko i ne poznaje materiju. Trebalo bi da postoji u okviru sajta radionica gde postoji slikoviti i audio pregled svih onih koji su najbolji, da postoji mogucnost da cujes procesirani deo gratis i na osnovu toga da se opredelis gde ti je bolje, a ne na osnovu cene. Cenu bi mogli formirati sami oni nekim svojim dogovorom, ali sve ovo da vazi za clanove rumskog. Zasto ne bi stari, iskusni clanovi rumskog ovde mogli i da
zarade i da se i na taj nacin zadrze na forumu. A ja da ne moram kupovati monitore od dve hiljade jer moze neko da mi preslusa stvar, kaze mi gde sam gresio u miksu i to mi masterizuje. Zar nije glupo uci u menzu sa sto jela i onda jesti salame i hleba ispred ulaznih vrata?
procesljaj "mastering" thread....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 11:05 AM   #8
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
A ja da ne moram kupovati monitore od dve hiljade jer moze neko da mi preslusa stvar, kaze mi gde sam gresio u miksu i to mi masterizuje.
pa ako ti je ulubljena limarija, a ti platis lakiranje i farbanje, ostace ti i dalje ulubljena i izguzvana limarija... logicno zar ne?

honda - the power of dreams!!!!

Last edited by InsaneEyes; 06-08-2011 at 11:25 AM. Reason: ispravka rupe u filozofiji :D
InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 12:34 PM   #9
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Podr?avam ideju, iskreno, razumev?i i one koji su godine rada ulo?ili pa uz njih jo? sve to skupo platili da bi danas imali kvalitetne sprave i pozama?no iskustvo, koje, naravno, ne ?ele da ustupaju za bud za?to. Ali oni koji nemaju posla, a takvih je siguran sam dosta, uvek mogu za neku sitniju lovu priteći u pomoć. U Srbiji si bez tezge nula, po?too je baza obično klimava.
Old 07-08-2011, 12:43 AM   #10
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Muzika je jedno cudno polje. Mnogi misle da sve znaju. A ja sam tek sad shvatio da nemam pojma o nicemu. 6 meseci sam radio mix jedne pesme i uvek otkrivao greske. To bi neko odradio za 6 minuta.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules