Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-08-2011, 07:51 PM   #22
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Default Re: Online mastering i ostalo

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
da postoji mogucnost da cujes procesirani deo gratis i na osnovu toga da se opredelis gde ti je bolje, a ne na osnovu cene.
Super ti je ideja, al' samo za tebe i eventualno jos neke koji bi hteli da im (recimo) 100 clanova obradi za dz neki fajl, da na kraju konstatujes da onaj koji je uradio najpribliznije tvom ukusu trazi previse, sto ti neces da platis, (posto si konstatovao da to i nije nesto narocito), pa po uzoru na taj (jedan od tih 100 obradjenih fajlova) ti sam obradis i dobijes 80% slicno, sto bi tebi bilo dovoljno.

Quote:
Cenu bi mogli formirati sami oni nekim svojim dogovorom
Mislis skupe se ljudi koji nisu culi fajl i neznaju sta sve treba uraditi i dogovore fiksnu cenu za takav posao, objave na sajtu pa ti onda svaki pojedinacno salje PM i ponudi da ti to zavrsi u pola te zvanicne cene - mislim da to tako kod nas funkcionise.

Ajde budi konstruktivan, bar u temi koju si sam pokrenuo, i kazi koliko si spreman da platis, to ti sigurno znas (bar okvirno), ali nemoj da se stidis, pa das neke cifre tek da ne uvredis neke clanove, nego reci koliko bi stvarno platio, pa ako budes zadovoljan rezultatom i u buduce nastavis sa takvim nacinom rada.

Quote:
Zasto ne bi stari, iskusni clanovi rumskog ovde mogli i da zarade
Od koga? To mi deluje kao da na forumu automehanicari stari majstori nude mladjim kolegama da im poprave auto. Mislim da na ovom forumu ima majstora, ali neznam kome bi radili, mislim hoce li Ogi ici kod Slobe Markovica da ga angazuje da mu uradi aranzman za pesmu. Mozda bi to trebalo nekom manje iskusnom (da ne kazem klincu), ali taj verovatno nije spreman da plati koliko Sloba stvarno vredi.

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
voleo bi da ovaj topik ostane zbir ljudi koji bi voleli da poku?amo ne?to slično, a već pominjano, razmenu znanja/usluga na tu temu. Pored Ogija i Quake2, ko je jo? voljan da poku?a?
To sto se oni nude da dzabe urade nesto za sta neznaju koliko se (i da li se uopste) na kraju placa, je po meni suludo, bar na duze staze gledano, i ja na to nisam spreman.

Quote:
Originally Posted by Ngino View Post
ja iskreno ne znam koliko bi to bilo, lose bi bilo da ja vrijednujem neciji rad ili iskustvo
Ne trazim ti ja da vrijednujes neciji rad, vec da definises sta je za tebe realno, odnosno koliko si spreman da STVARNO platis uslugu masteringa, ajde budi i ti konstruktivan, pa reci konkretno, da vidimo da li sve to ima smisla.

Quote:
ukoliko bi ova inicijatva opstala sto bi bilo super!
Predpostavljam da su za ovo zainteresovani, uglavnom, oni koji su spremni da ponude tu uslugu, i smeo bih da se kladim da bi bilo vise onih koji su spremni da rade (makar i dzabe), od onih kojima to treba i spremni su da plate.

Quote:
Ulje na platnu se ne vrijednuje po formatu niti po litrama utrosenog ulja, niti koliko skupom cetkom je slikano
Nego po imenu slikara, a da je kojim slucajem Rembrant ziv, ko bi bio spreman da ga angazuje za portret i da mu plati makar i pola cene od realnog?

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules